Oyuncular Windows 10'dan dertli

Hürcan Köse 11.03.2016 - 14:33
Market problemleri, optimizasyon sorunları ve daha fazlası
Microsoft, bildiğiniz üzere Xbox One'ın çıkışı ile beraber bütün Microsoft platformlarını yavaş yavaş tek çatı altında toplamaya başladı. 'Zaten topu topu kaç platformu var ki bu adamların?' demeyin. Windows işletim sistemi artık başlı başına bir oyun platformu oldu. Artık Xbox One'a ve Windows'a ortak olarak çıkan oyunlar, fark ettiyseniz 'Exclusive for Microsoft veya Windows' olarak çıkıyor. Yani bu ne demek oluyor, Windows ve Xbox platformları tamamen birleşti veya birleşimine az kaldı.

Peki Microsoft'un bu konuda yaptığı ne gibi yenilikler var? Öncelikle bir oyunu tek platformda satın aldıktan sonra diğer platformda da kullanabiliyoruz. Henüz her oyun için destekli olmasa da Quantum Break'in başlattığı bir dalga ile daha fazlasının da geleceğini görebiliyoruz. Microsoft ve Valve'in Steam konusunda ta Steam'in ilk zamanlarından beri problemler yaşadığını biliyoruz. Hatta Microsoft ilk etapta Steam'i desteklemeyi bile istememiş. Buraya kadar bilgileri tazeledik mi? Süper.

Son yıllarda büyük oyun yapımcıları, Steam'in ve beraberinde Valve'in sıkıcı komisyon politikalarından sıkılıp kendi sosyal oyun platformlarını yaratmaya başladılar. Hem iyi oldu, hem kötü oldu. Neden iyi oldu? Steam'e alternatifler ortaya çıktı. Neden kötü oldu? Göreceli olsa da, tek bir oturumda birkaç farklı platformu birden açmak insanlar için bir yerden sonra sıkıcı hale geldi. Bu furyaya son olarak Microsoft da katıldı ve önce Gears of War: Ultimate Edition'ın, ardından da Quantum Break'in yalnızca Microsoft Windows Store'dan indirilebileceği sınırlamasını getirdi. Yani iki oyun da Steam'e veya başka herhangi bir platforma 'şimdilik' gelmeyecek.

Oyuncular Windows 10'dan dertli
Windows 10 kullandınız mı? Kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız memnun musunuz? Bu soruların hepsine farklı cevaplar verebiliriz elbette. Fakat oyun dünyasının genel çehresine baktığımızda Windows 10'a karşı kaşların çatık olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz. Bunun birçok sebebi var aslında. En nihayetinde Windows 10, önceki Windows sürümlerine sahip olan herkese ücretsiz olarak dağıtıldı ve oyuncuların desteğiyle, hızla büyüyen bir işletim sistemi haline geldi. Sürekli gelen yeni güncellemeler sayesinde sistem güncel tutuluyor, böylece var olan sorunlar da olabilen en kısa sürede çözülüyor. Peki oyuncular tarafından bakarsak, nasıl sorunlar var Windows 10'da? Hemen bugün yaşadığımız bir olaydan örnek verelim.

Oyuncular Windows 10'dan dertli
Biliyorsunuz, Gears of War Ultimate Edition geçtiğimiz günlerde Windows 10'a özel olarak çıkışını gerçekleştirdi ve sadece Windows 10'da bulunan Market programı aracılığıyla indirilebiliyor. Bugün ofiste yaşadığımız bir problemi sizlerle paylaşacağım şimdi. En nihayetinde bunu kendimiz tecrübe etmeseydik, bu konuda vereceğimiz bilgiler asılsız olabilirdi. Gears of War Ultimate Edition'ı aldık ve indirmek için Windows 10'un Market programını açtık. O da nesi? Açılmadı. Saatlerce uğraştık. Ne yaptık, ne ettik ama bir türlü açamadık. Çeşitli rehberler ve çözüm yolları ile kafa yorduk, en sonunda açabildik. Fakat bulduğumuz çözüm yollarının birçok oyuncuda da işe yaramadığı ve bu sorunların hala var olduğunu görmek mümkün. Bu sorunun üzerine yaptığımız geniş çaplı araştırma sonucunda oyuncuların gerçekten de Windows 10'dan şikayetçi ve dertli olduğu kanısına rahatça varabildik. Microsoft maalesef Market'i kullanmaya zorluyor ve çeşitli yazılımsal problemler ile Market'in kullanımını neredeyse imkansız hale getiriyor. Belki bunun üzerine format atmanız bile gerekebiliyor. Bunlar tamamen sosyal medyadan topladığımız veriler ve kendi yaşadığımız tecrübelere sabittir.

Lafı daha fazla uzatmadan sorunu bildirdiğimi görerek son sözlerime geliyorum. Windows 10 için henüz bir şey söylemek için çok erken. Kimi sistemleri performans olarak bir iki kademe ileri taşıdığı, kimisini ise aynen bir iki kademe aşağıya çektiği kaçınılmaz bir gerçek. Size tavsiyem, eğer Windows 10 Market destekli bir oyun indirmeniz gerekirse öncelikle Market programının açılıp açılmadığını kontrol etmeniz yönünde. Eğer bu konuda herhangi bir sorun yaşıyorsanız, Windows'un teknik destek forumları olabildiğince yardım etmeye çalışıyor. Yaşanan sorunları en kısa sürede çözeceklerini umarak, Market problemleri ile karşılaşmamanızı diliyoruz. Sizin de yaşadığınız sorunlar varsa hem bizimle, hem de diğer kullanıcılarla yorumlar aracılığı ile paylaşmanızı rica ediyoruz. İyi oyunlar!
Yorumlar 56
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 21:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
shehzadeMurat31
shehzadeMurat31 12.03.2016 13:13
walla ben memnunum Windows 10'dan...almayan almasın bu kadar basit...siz XP, Windows 7, Vista kullanmaya devam edin...taş devri öncesine çakılı kalın siz...Windows 10 daha geçen sene piyasaya çıktı...elbette sorunları olacak...bu ne acele arkadaş?!...sanki Windows 10 sütten çıkmış ak kaşık...ne acele ediyorsunuz?...illa Market'ten oyun indirmeniz şart mı?...Market olayı düzelene kadar Steam kullanmaya devam edin...illa körü körüne bir şeye bağlı mı kalacaksınız arkadaş?...optimizasyon problemleri de olacak...hangi oyunun yok sanki?...kendinizi kandırın siz!...Market açılmıyorsa açılmıyor...sistem düzelene kadar bekle!...ne yapıcan Gears Of War'a hemen sahip olup oynayınca?...bi bekle, sorunlar çözülsün öyle oyna...siz yemekleri pişirmeden çiğ olarak mı yiyorsunuz?...aynı şey...pişmesini bekle...yani sorunların çözülmesini bekle...elbette firma şikayetleri gidermek için çalışıyor...her firmanın yapması gereken şeyi yapıyorlar, daha ne?...bekle arkadaş!...üstünden biraz zaman geçsin...ne olacak yani oyuna çok sonra sahip olsan?...1 sene sonra ya da bilemedin 2 sene sonra alsan ne olacak?...sonuçta kurup oynayacaksın...neyin kafasındasınız ki?...demek sorun varmış...bekle...düzelsin,sonra al...işletim sistemine sövünce elinize ne geçecek onu çok merak ediyorum?...madalya mı verecekler size işletim sistemine güzelce sövdünüz diye?
MK Okuru
MK Okuru 10.01.2020 18:25
Beklemeli şeyleri fazla düşünme sen
MK Okuru
MK Okuru 20.03.2016 02:15
Biraz daha kassan tam kafiyeli olacak.
"Tekniğin iyi ama biraz daha geliştirmen lazım"
Kitap falan çıkar sen.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.07.2016 18:58
The witcher 3 ü çok merak ediyordum ama senaryoyu anlamak için önce 1.-2. oyunu aldım steam indirimlerinden 1. oyunu naparsam yapayım açamadım :(
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.03.2016 14:39
Niye herşeyin en yenisini kullanmak zorundayız ? Bu nasıl saçmalık ? Windows 10 olmadan dx 12 olamıyor mu ? Böyle saçmalık mı olur ? İstemiyoruz Fifa'nın 16'sını beğenmezsin 15'ine güncelleme yapmazlar. Win 7 beğenmezsin zorla geçirirler. Sadist misiniz anlamadım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.03.2016 14:07
Geçenlerde ne yazık ki cevap alamadım. Şu anda windows 7 kullanıyorum. Hiçbir şekilde dx12 kullanma şansım yok mu ? Mesela r9 280x kullanıyorum crimson güncellemesini indirdim. Yeterli değil mi ? Ve ekran kartı kullanıcı ayarlarını artık açamıyor olmamın nedeni bu mu ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.03.2016 09:35
HERŞEY DONANIMSAL...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Oyuncular Windows 10'dan dertli
İlginizi Çekebilir