Oyuncuların Başına Gelebilecek En Kötü Şeyler

Murat Oktay 29.07.2020 - 02:32
Kendinizi şanssız mı sayıyorsunuz? O halde Oyuncuların Başına Gelebilecek En Kötü Şeyler makalemizde kendinize ait çok şey bulacaksınız.

Sıkı bir oyuncu, herşeyi ile kendini buna adamış, hatta nerede ise tüm hayat felsefesini bunun üzerine kurmuş kişidir. Sabah kalktığında o günkü oyunlarını düşünür, çoğu zaman ön sipariş ile oyunları alır, belki de günün en az on saatini oyun başında geçirir. İşte biz bunun gibi kişileri Hardcore Gamer olarak da adlandırıyoruz. Ancak her zaman herşey düzgün gitmeyebilir. Tüm oyun hayatınızı planlasanız da elinizde olmayan sebepler, kafanızı duvara vurdurtacak kadar sinir bozucu olabiliyor. Bu noktada "Oyuncuların Başına Gelebilecek En Kötü Şeyler" neler olabilir ki, kafamızı duvarlara vuralım diye sorduğunuzu duyabiliyorum. Sizi de çok bekletmeden sıralamaya başlıyorum. Ancak söylemem lazım ki bunlardan en azından üç tanesini yaşamadıysanız pek de sıkı bir oyuncu sayılmazsınız.

SPOILER UYARISI: Aslında konu ile hiç alakası olmamasına rağmen kimi "CİDDİ" arkadaşlarımız, tamamen eğlence amaçlı yazılan bir içeriği anlamayıp Spoiler olarak yorumlamıştır. İsterseniz okumayın devamını.

Oyuncuların Başına Gelebilecek En Kötü ve Sinir Bozucu Olaylar

Online Oyunlarda Galibiyete Giderken Kesilen İnternet

Belki haftalardır üzerinde çalıştığınız, taktikler ürettiğiniz bir zindandaki son yaratığı öldürme zamanı. Zindanın kapısından girişinizden bu yana belki de 3-4 saat geçmiş. Son yaratığın kellesini alabilmek için takım arkadaşlarınız ile bağrışırken bir anda onların sesi kesiliyor. Siz karşınızdaki yaratığa vuruyorsunuz ama nedense tüm arkadaşlarınız öylesine takılıyor bir kenarda. İşte o anda çalan telefondaki arkdaşınız size küfürler saydırıyor -ki telefonun böyle bir durumda çalması, başınıza gelebilecek kötü şeylerden biri olmasına rağmen sıralamaya giremeyecek kadar basit. İşte o anda internet bağlantınızın koptuğunu, ekipteki diğer herkesin sizin yüzünüzden öldüğünü anlıyorsunuz.

Oyuncuların Başına Gelebilecek En Kötü Şeyler

Ön Sipariş Verdiğiniz Oyunun, Oyun Çıkmasına Rağmen Hala Elinize Ulaşmamış Olması

Nedense bunun çok fazla gerçekleştiğini düşünüyorum. Eğer aldığınız oyun dijital değil de kutulu ise kolaylıkla bşaınıza gelebilecek, iğrenç ötesi bir durum. Hele ki ülkemizde ürünlerin gümrükten geçerken yaşadığı süreçleri bilen bir kişi olarak bunun ne kadar çok sıklıkla yaşandığını tahmin edebiliyorum. Tüm arkadaşlarınız oyunu indirmiş ve bitirmeye yaklaşmışken, sizin gözünüz kapıda, gelecek olan kargocu ya da postacıyı bekliyorsunuz. Bir yandan da, sosyalm medyada isyan ederken başkalarından spoiler yememeye çalışıyorsunuz. Spoiler demişken bu da bir sonraki maddemizin konusu zaten.

Oyuncuların Başına Gelebilecek En Kötü Şeyler

Henüz Başlama Fırsatı Bulamadığınız Bir Oyunda Spoiler Yemek

İşte en sinir bozucu konulardan biri de bu. Düşünsenize, yıllarca beklediğiniz oyun çıkmış. İnternet hızından ya da başka bir sebepten kaynaklı, henüz oyununuza kavuşamamışsınız. Ancak atı alan Üsküdar'ı çoktan geçmiş. Facebook'ta, Twitter'da orada burada yardırıyor. "Abi Ellie neden öldü?" cümlesini gördüğünüz anda, inmekte olan oyunu durdurup, bir daha geri dönmemecesine oradan uzaklaşmak, hatta mümkünse spoiler'ı veren kişiyi 3-4 defa engellemek istiyor insan. Ne yazık ki birini engellemek için tek hakkımız var. (Buradaki örnek, yazarın bilimum organlarından uydurulmuş, sizleri gıcık etmek adına verilmiştir. Ciddiye almayın kendisini. Ellie ölmedi)

Oyuncuların Başına Gelebilecek En Kötü Şeyler

Kayıt Dosyamızın Bozulması Veya Üzerine Başka Bir Kayıt Yazılması

Kimi oyunlar, mesela Witcher 3, 100 saatin üzerinde oyun süresi sunuyorlar. 50-60 saatlik oyun süresini tamamladınız ve ertesi gün devam etmek üzere yattınız. Sabah önce okula ya da işe gidiyorsunuz ve akşam eve döndüğünüzde küçük kardeşinizin sizin kayıt dosyanızın üzerine kendi kayıdını oluşturduğunu, bunca satlik emeğinizin koskoca bir hiç haline geldiğini görüyorsunuz. O öfke ile evde bağırıp çağırırken, herhangi bir ebeveyninizin sizi hiç anlamadan, onun da size bağırdığını düşünün. Allah'ım! Çıldırmamak elde değil. O kadar uğraşıp, emek verdiniz ama kayıdınız artık yok. Üstelik, bu aşamaya tekrar gelmek için, 20 seferde zorla geçtiğiniz bir görevi yeniden yapmak zorundasınız. Allah sabır versin...

FIFA'da Arkadaşınızla Kapışırken Gamepad'in Pilinin Bitmesi

"Ama hayır ya. O gol sayılmaz işte. Baksana kumandamın pili bitti." Alaylı gözlerle, size inanmamış bir şekilde o kumandayı kafasına geçirmek kim istemez ki? Ama biz yapmayız. Akıllı, uslu, sorumluluğunun bilincinde insanlarız. Ama unutmayın ki bu maç, en azından iki hafta boyunca girilen her ortamda anlatılacak. Belki ömrünüz boyunca kafanıza kakılacak ve "yenileceğini anlayınca kumanda kapatan kişi" olarak bilineceksiniz. Siz siz olun, böyle bir karşılaşma yapacaksanız, pilinin fazla olduğuna inandığınız kumandayı kendinize saklayın.

Oyuncuların Başına Gelebilecek En Kötü Şeyler: Bonus

Yalan Yere Suçlanarak Oyundan Atılmak

En sıkıcı olanlardan biri de bu işte. VALORANT oynarken bizzat yaşadığım bir konu. Genelde çok başarılı bir FPS oyuncusu olmasam da ile defa oldukça iyi gidiyordum. Bir anda ekranın kararması ile oyunda hile yaptığımı öğrenip, bir de üzerine bir günlük ban yedim. Meğerse diğer oyuncular aralarında anlaşıp, hile yapmadığım halde beni aralarında istememişler. Ama bu bana bir günlük oyun banına sebep oldu. Kimi zaman "Kahrolsun Bazı Şeyler" demekten kendimi alamıyorum. Yine de oyuna döndüm. Ancak bir daha hiçbir zaman aynı hızı yakalayamadım. (Hayır tekrar ban yemekten korkmuyor)

Oyuncuların başına gelebilecek en kötü şeyler saymakla bitmez. Aramızda bundan daha beter deneyimleri olan arkadaşlarımızın bulunduğuna eminim. Yorumlarda bizlerle paylaşsanıza...

Yorumlar 19
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 14:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.07.2020 12:44
tabiki kulaklıkla oyun oynarken deprem olması ve o hışımla kaçmaya çalışırken kulaklığı çıkarmadan kaçarken şanş eseri bi zarar gelmemesi
MK Okuru
MK Okuru 2.08.2020 18:45
Niye gaçıyon. Otıur devam et. Laptop ve offline akıyorsan tepki bile verme :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.07.2020 23:32
Başlık altı resmine ahegao koymak da ayrı bir cesaret örneği.
Kalan Karakter: 300 Gönder
System32
System32 30.07.2020 16:36
RDR2'de para hilesi para hilesi kullanmıştım en azından sağlam giyinmek ve sağlam kuşanmak için ama Rock Star sağolsun hile kullanıldığında oyun ne auto save ne de manual save yapmıyormuş ve bunu oyunda baya bi ilerledikten sonra anlamam çok acı olmuştu :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.07.2020 15:46
Cs go oynarken rekabetçi maçından son birkaç tura girmek üzereyken yemek vaktinin gelmesi ve çıkmak zorunda kalmak. (evet dün 6 günlük banyedim bu yüzden)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.07.2020 15:32
25 yıllık oyuncuyum. Konu girişindeki kızıl bağyanın suratını bir kere yapmışlığım yok, kendimi eksik hissediyorum..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Oyuncuların Başına Gelebilecek En Kötü Şeyler
İlginizi Çekebilir