Oyuncuların Üçte İkisi "Trollediğini" İtiraf Etti

Berkant Jeff Akarcan 5.03.2013 - 10:59
Nottingham Trent University'den online oyunlara dair nefis bir araştırma
İngiltere'deki Nottingham Trent University'nin yaptığı bir araştırmada oyuncuların yüzde kaçının online oyunlarda "trollediği" ortaya çıktı. Buna göre oyuncuların %59.5'si "eğlenmek ve gülmek" için diğer oyuncuları trollüyor, ki bu da oyuncuların neredeyse üçte ikisinin trollediğini ortaya seriyor.

Oyuncuların Üçte İkisi "Trollediğini" İtiraf Etti
Araştırmaya katılan oyuncuların %47'si de kendisi trollemese bile, geçtiğimiz sene içinde en az bir kere trollemeye şahit olduğunu söyledi.

Diğer oyuncuları trollediğini söyleyen oyuncuların ise yarısından fazlası bunu sadece eğlenmek için yaptığını söylerken, dörtte biri sıkıntıdan trollediğini söyledi. Beşte birlik bir kısım da trollemek için bir sebebe ihtiyaç duymadığını söylerek trollüğün ruhunu ortaya koydu.

Peki ya sizler? Ne kadar sıklıkla oyuncuları trollüyorsunuz, trollenmekten rahatsızlık duyuyor musunuz? Trollemeler sizce online oyunların olmazsa olmazı mı, yoksa kanayan yarası mı?

Ek olarak, "Trollemek ne ya, onu da açıklasaydınız bari" diyen, beş yıldır internete girmeyen genç dimağlar için trollemenin açıklaması şöyle:
Yorumlar 33
MK Okuru
MK Okuru 4.05.2024 20:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
Oyuncuların Üçte İkisi "Trollediğini" İtiraf Etti
İlginizi Çekebilir