Oyunda kalın!

Özgür Yıldız 10.08.2011 - 12:55
Yeni Medya Düzeni Konferansı 2011'de ünlü konuşmacılar yer alacak.
Doğuş Yayın Grubu tarafından ilki geçen yıl düzenlenen, konuşmacıları ve katılımcılarıyla sektörde büyük heyecan yaratan Yeni Medya Düzeni Konferansı’nın ikincisi “Oyunda Kal” ana temasıyla 5 Ekim’de İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek. Konferansta bu yıl temel olarak; internetin bilginin demokratikleşme sürecine katkısı, eğlence ve iş dünyasında nasıl devrimler yaptığı  ve değişimler yarattığı tartışılacak.

Yeni medyanın en sansasyonel isimlerinden, yayınladığı belgelerle dünyayı sarsan WikiLeaks sitesinin kurucusu Julian Assange ve kullanıcı kaynaklı içerik, ücretsiz bilgi paylaşımı ve sosyal medya deyince akla ilk gelen isim, Wikipedia’nın kurucusu Jimmy Wales, Uluslararası tedarikçi ağı ve Alibaba.com network'ünün gelişiminin yanı sıra, şirketin uluslararası alanda büyümesinden sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Brian A. Wong ve online oyun konusunda uzman ve aynı zamanda yazar- teknoloji kuramcısı Tom Chatfield konferansın ana konuşmacıları...

Konferansta ayrıca Türkiye’de ve dünyada başdöndürücü bir hızla büyüyen e-ticaret konusu tüm iş modelleriyle beraber irdelenecek.

DÜNYAYI SARSAN ADAM, JULIAN ASSANGE KONUŞUYOR
Yayımladığı gizli belgelerle devletlerin ve şirketlerin şimşeklerini üzerine çeken, Wikileaks’in kurucusu Julian Assange, Wikileaks projesiyle medya tekeli, devlet ve kurumların medya üzerindeki baskısı, sansür gibi konuları tüm dünyaya tekrar sorgulattı, devletleri sarstı. İnternetin olanak verdiği bu yeni düzenle birlikte, gazeteciliğe yeni bir kimlik kazandırdı, halkın medyadan beklentilerini kökten değiştirdi, yükseltti.

Assange’ın video konferans ile katılacağı Yeni Medya Düzeni konferansında yapacağı konuşma ve vereceği mesajların büyük ses getireceğine şimdiden kesin gözüyle bakılıyor.

JIMMY WALES - BİLGİYE ULAŞMAK HERKESİN HAKKI

Wikipedia’nın iki kurucusundan biri olan Jimmy Wales bunun yanında Wikipedia ve çeşitli wiki projelerini yöneten ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Wikimedia Vakfı'nın da kurucusu. Wales, konferansta sosyal medyanın gücünün iş dünyası tarafından nasıl kullanılması gerektiğine, şirketlerin değişen dünyaya nasıl adapte olabileceklerine dair bir konuşma yapacak.

Wales, öncülüğünü üstlendiği Wikipedia ile dünyanın en büyük, en kapsamlı ve ücretsiz ansiklopedisini herkesin bilgi ve katkısıyla yarattı. Bu noktada bilgiyi alma - edinme alışkanlığımızı sonsuza kadar değiştirdi. Bu değişimin iş dünyasına yansımaları konferansın konularından biri.

YENİ MEDYA DÜZENİ KONFERANSI’NDA ELE ALINACAK KONULAR

Yeni Medya Düzeni 2010 katılımcıları; tabletlerin kültür tüketimine getirdiği farklılıkla yeni bir çağı başlattığını ve yakında bir yaşam biçimi halini alacağını, radyonun ve müzik paylaşımının geleceğini, dijital medyanın en önemli işlevinin demokrasiyi canlı tutmak olduğunu ve kurumların ve medyanın değişen dünyaya nasıl ayak uyduracağını, bu büyük devrimin ortasında fark yaratmanın nasıl mümkün olduğunu, internet fenomeni olmanın sırlarını işin duayenlerinden dinlediler.  
Bu yıl ise internetin bilgi, eğlence ve iş dünyasında nasıl devrimler – değişimler yaptığı konuşulacak.

 Bu yılki konferansın ana konuları:

•    Bilginin demokratikleşmesi
•    E-ticaret
•    Sosyal medyanın gücü
•    Online oyun endüstrisi
Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 09:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
Oyunda kalın!
İlginizi Çekebilir