Oyunlar GameHub ile buluta taşınıyor

Ersin Kılıç 4.10.2017 - 16:33
Sistemde Dota, Battlefield, FiFa gibi birçok oyun yer alıyor

Turkcell’in kitlesel fonlama platformu Arıkovanı, oyun tutkunlarının oyun deneyimlerini yeni bir boyuta taşıyacak GameHub’ı fonlamaya açtı. Bulut üzerinden oyun servisi sunan GameHub, yüksek sistem gereksinimi olan ve 30-40 Gigabyte gibi boyutlara ulaşan oyunların bilgisayara indirmeden web tarayıcısı üzerinden oynanabilmesine olanak sağlıyor. İçerisinde Dota, Battlefield, FiFa gibi birçok popüler oyunun da yer aldığı GameHub için kullanıcılar sadece üyelik bedeli ödüyor ve istediği kadar içeriğe ücretsiz ulaşıyor. Oyun severler böylece donanıma ayrı, oyuna ayrı para vermek zorunda kalmıyor, masraflarını azaltıyor. 

Türkiye Oyun Tasarımcıları, Geliştiricileri, Yapım ve Yayımcıları Derneği (OYUNDER)’in bulut oyun kategorisindeki ilk ve tek üyesi olan GameHub ekibi, oyun yayını adı verilen teknolojiyi de ilk defa Türkiye’ye getiriyor. Koç Üniversitesi Girişimcilik ve Araştırma Merkezi’nde (KWORKS) çalışmalarını sürdüren ekip, şimdiye dek birbirinden farklı birçok projenin destek topladığı Arıkovanı’ndan elde ettiği fonlarla, bulut oyun alanında Türkiye sınırlarını aşıp yurtdışında oyun severlere ulaşmak ve ülkemizi bu sektörde ileriye taşımak istiyor. 

GameHub Özellikleri

 Kolay Arayüz: GameHub’ın kullanıcı dostu arayüzü oyun deneyimini daha keyifli hale getiriyor. 

Masrafları Azaltır: Donanıma ayrı oyuna ayrı para vermek yerine, oyunseverler bu platformu kullanarak masrafları azaltıyor. 

Yüksek Kalite: Platformun yüksek hızlı sunucuları sayesinde 720p video akışıyla oyunları indirmeden oynama olanağı sunuluyor.

Basın Bülteni

Yorumlar 12
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 14:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.10.2017 23:10
Güzel bir gelişme ama altyapı sorunumuz hala ciddi boyutlarda ve tekeli elinde bulunduran firma yani telekom battı batacak. Ve borcuna da devlet garanti vermiş hadi gene iyisiniz biz ödeyeceğiz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.10.2017 13:14
Bu yeni bir teknoloji değil fakat yerli bir firmanın bu konu üzerine fonlanması tabii ki güzel. Proje tam başarıya ulaştığında Sony tarafından satın alınan OnLive ve Gaikai gibi satılma yoluna gidilmez umarım. Piyasada alternatiflerin olması şart.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.10.2017 13:14
reddit te yorumları onaylamak mı var benim yorumumumun çıkmasını engellediniz bu yüzden yorum alamıyor site sizene milletin ne dediğinden özgür düşünceyi engelleyen bir oyun haberi platformu :DDD kıçıkla gülsem azdır bunuda onaylama
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.10.2017 09:08
Onlive tırtladı, bunlar da tırtlayacak. Bir umut sunucular türkiye'de olduğu için tutabilir ancak, oyuna sahip olmadıktan sonra insanların para vereceğini sanmam. Origin access bile tutmadı bu ülkede ne yazık ki. (bir çok insanın haberi bile yok hatta)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.10.2017 08:55
TL bu kadar değer kaybetmişken, dolar euro doviz bu kadar artmışken, %130 %150 vergi alınırken:
Böyle browser içinden oyun oynarsınız işte..
Dünya bizi kıskanıyor..
Elin gavurları bu teknolojiyi denediler olmadı kardeşim, biri bu arkasaşlara anlatsın daha önce yapıldı bu iş. Kaç sene oldu..
Kalan Karakter: 300 Gönder
Oyunlar GameHub ile buluta taşınıyor
İlginizi Çekebilir