Oyunlar şiddete yöneltiyor mu?

Mahmut Saral 31.07.2011 - 10:05
FPS'nin babası konuştu
Norveç'te yaşanan üzücü olaydan hepimizin haberi var. Katilin bazı oyun isimlerini vermesi ve bunlardan destek aldığı öne sürülmesi, ardından da birçok oyunun insanları şiddete yönelttiği gerçekçesiyle Norveç'te yasaklanması, oyun dünyasına bomba gibi düştü. Oyunlar gerçekten insanları şiddet yanlısı mı yapıyor ve yasaklamak gerçekten de doğru mu?

FPS türünün yaratıcılarından ve id Software'ın beyni John Carmack, oyunların insanların saldırganlık seviyelerini artırdığını düşünmüyor. IndustryGamers'a konuşan yapımcı, Doom gibi şiddet içeren oyunların, kullanıcıların üzerindeki saldırganlık etkisini azaltmaya yardımcı olacağını belirtiyor.

Oyunlar şiddete yöneltiyor mu?
Sanal bir ortamdasınız ve dolayısıyla gerçekte kimseye zarar vermiyorsunuz. Oyun oynamak zaten bir bakıma rahatlamak, stress atmak, keyif almak için yapılan bir aktivite değil midir zaten?

Not olarak belirtelim: 99 yılında Columbine lisesinde bir katliam gerçekleşmiş, saldırıyı gerçekleştiren de Doom oyunundan etkikendiğini belirtmişti. Ardından açılan davada ise, id Software'ın suçsuz olduğuna kanaat getirilmişti.

Yorumlar 30
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 16:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
Oyunlar şiddete yöneltiyor mu?
İlginizi Çekebilir