1/10

Oyunlarda aşk başkadır

Murat Halilbeyoğlu 30.04.2011 - 09:43
Oyun dünyasının en büyük aşkları karşınızda

Hayatın oyunlara, oyunların hayata yüksek derecede yansıdığı bir dönemde artık oyunların hikayeleri de bütün insani duygular üzerine yaslanmaya başladı. Her ne kadar klasiklerden olsa da artık Doom, Duke Nukem 3D, KKnD (Krush, Kill 'n' Destroy) gibi oyunların "Düşman geldi öldür hepsini" tarzı hikayelerinden çok işin içine insani duyguların girdiği senaryolar daha ilgi çekici geliyor.

Elbette bu duygulardan da en öne çıkanı aşklar oluyor. Aşklar artık git gide hikayelerin içine girmeye başladı. O kadar ki, safi aksiyon dolu oyunlarda bile ucundan azıcık da olsa aşk temasını bulabiliyoruz.

İşte biz de bu durumu görüp "Acaba oyun dünyasındaki en büyük aşklar nasıl yaşanmış?" sorusunu yönelttik kendimize ve bununla ilgili bir liste çıkartalım dedik. Yalnız listeye devam etmeden önce belirtmemiz dereken bir iki nokta var. Öncelikle burada listeleyeceğimiz oyunlarda sabit karakterlerin aşkları söz konusu dolayısı ile Dragon Age, Mass Effect tarzı oyunları işin içine katmadık, yani karakterimizin seçim şansı olmayan hikayeler bunlar.

İkinci olarak, her listede olduğu gibi elbette bu listede de sizin aklınıza gelip bizim eklemediğimiz oyunlar olacaktır. Dolayısı ile bu listede eksik gördüğünüz oyun aşklarını yorumlar kısmında yazmanız bizi çok mutlu edecektir.
 
Şimdi dilerseniz listemize geçelim.

Cristina Vespucci & Ezio Auditore - Assassin's Creed: Brotherhood

İkinci oyunda bulduğumuz ve yine aynı oyunda terk etmek zorunda kaldığımız Ezio ve Cristina'nın, Brotherhood'da devam eden aşkı aslında bir anılar serisinden ibaret olsa da yine de en etkileyicilerinden bir tanesiydi.

Güzeller güzeli Cristina ve yakışıklı Ezio'nun arasını da biz yaptığımız için sonuç olarak bu aşkı özenle sürdürme çabasına girmiştik. Sonunun hüzünlü bitmesi de kötü oldu elbette.