Oyunlardaki şiddet unsurunun insan psikolojisini etkilediği belirlendi

Furkan Güler 4.10.2018 - 15:17
Sizce de öyle mi?

Yıllardır tartışmalara neden olan video oyunlarda karşılaştığımız şiddet unsurunun insan psikolojisi üzerindeki etkisi çalışmalarına yeni bir tanesi daha eklendi. Geçtiğimiz aylarda Florida'da gerçekleşen okul baskınında öğrencilerin hayatını kaybetmesi sonucu, ABD Başkanı Donald Trump'ın da gündemine gelmişti. Bu olaydan sonra Amerika'da büyük bir kesim, şiddet içerikli video oyunları suçlamıştı. Şimdi ise geçtiğimiz Pazar günü Uluslararası Bilim Akademisi'nin yayınladığı raporda, video oyunlardaki şiddet unsurunun, insan psikolojisini etkilediği kanıtlandı.

Video oyunlardaki şiddet unsuru, oyuncuları etkiliyor mu?

Sayısı yaklaşık 17,000 ergenlik çağında olan gencin üzerinde yapılan testler sonucunda elde edilen bu bilgi sonrasında, muhtemelen video oyunlar bundan sonra daha fazla günah keçisi konumunda olacak. Araştırmayı gerçekleştiren yetkililerin arasında bulunan Jay Hull, GTA , Call of Duty ve Manhunt gibi serilerin deneylerde kullanıldığını belirtti.

New Hampshire'da bulunan Dartmouth Üniversitesi Sosyal Bilimler Dekanı Elizabeth F. Smith'in de bu deney sonucunda destek verdiği de açıklanan bilgiler arasında. Ancak geçtiğimiz yıllarda bu deney sonucunun tam tersi olarak ortaya farklı teoriler de atılmıştı. Bakalım ilerleyen günlerde bu konu ile alakalı daha fazla sonuçlar karşılaşacak mıyız?

Yorumlar 20
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 04:09
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.10.2018 17:13
Doom 2 ve Quake 3 oynayarak 28 yaşıma geldim. Nedense bu etkiler şu agresif ve geleceksiz ülkede beni hiç etkilemedi? İçinde varsa öfke ya da aile aşırı sorunluysa öyle ya da böyle çıkıyor bir yerden. Oyun vs bahane.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.10.2018 08:35
Peki insan psikolojisini kötü yönde etkilediği ne malum? Mesela insanlar metal dinleyenler agresiftir diye düşünür ama araştırmalar gösteriyor ki genelde metal dinleyenler kendi halinde, kimseye zararı olmayan insanlar. Sert müzik öfkeyi atıp insanı sakinleştiriyor. Oyunlar da aynısını yapabilir.
MK Okuru
MK Okuru 5.10.2018 23:37
Sert müzikle yaşadığın şey dopamin salınımıdır, adrenalin üzerinden yaşadığın bu durum zamanla bağımlılık yapar. Serotonin salınımın oldukça sağlıklı diyelim, o zaman zaten en baştan öfkelenmeyeceksin sürekli ve dopamin salınımı bağımlılık noktasına gelmeyecek.
MK Okuru
MK Okuru 5.10.2018 23:34
Hayır kardeşim. Sert müzik sende dopamin salgısı artışı sağlar, adrenal bezleri harekete geçirir ve ardından gelen rahatlama da hormonel boşalma rahatlaması. Sağlıklı olan bu değil. Serotonin salınımı dingin, kontrollü ve stabil bir pozitif ruh hali verir. Sert müzikle mutlu olmazsın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.10.2018 13:38
Konu oyunlar yorumlarda herkes porno izlemeyin sosyal medyaya takılmayın yazmış biri trollemiş buraları
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.10.2018 02:25
Mümkün olduğunca kontrol altinda tutun dijital varoluşunuzu. Misal ben face, twitter, insta kullanmam. Youtube var video vs izlerim ki i bile bağimlilik yapiyor.

Özetle en azindan bilinçlenin ki kendinize sinirlar koyabilesiniz. Ciddiyim nöronlariniz yeniden programlaniyor dijital içeriklerle.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.10.2018 02:23
Bilgiyi edinmenin çok daha sağlikli yollari var. Ana haberde manyak seylere maruz kalmak zorunda değilsiniz. Ya da gazetelerin kokuşmuşluğuna.

Ya da mide bulandiri derecede apatik korku, vahşet filmlerine ya da oyunlara. Instagram, face, twitter da teşhircilik işler içinize ve stalking.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Oyunlardaki şiddet unsurunun insan psikolojisini etkilediği kanıtlandı
İlginizi Çekebilir