Paintball Pro

Hakan Bozdemir 17.12.2013 - 16:28
Takımını kur ve savaşa hazırlan
Bugün yine sizlerle ufak bir mobil oyun incelemesi yapacağız. Bu seferki konuğumuz Paintball Pro. Paintball Pro deyince aklınıza hemen FPS türde bir oyun geliyor olabilir fakat bu oyunumuz tamamen farklı bir türde. Strateji türünde yapılmış olan Paintball Pro bizlere bambaşka bir deneyim sunmak için yapılmış tam anlamıyla. Her zaman FPS türünde oynadığımız Paintball oyunları arasında farklı bir yer edinmek için gelmiş.

Paintball Pro
Takımınızı kurun ve turnuvalara katılın
Paintball Pro ile birlikte kendi Paintball takımımızı oluşturuyoruz ve o takımı istediğimiz gibi özelleştirebiliyoruz. Takımın logosu, rengi, oyuncuları ve daha birçok özelliği sizin isteğinize göre şekilleniyor ve ona uygun bir şekilde tasarlanıyor. Amblemler ve oyuncular her ne kadar kısıtlı olsa bile bu kısıtlılığı oyun size hissetirmiyor diyebilirim. O kadar çok oyuncu ve amblem koymuşlar ki aralarından hangisini seçeceğinize karar veremiyorsunuz, bu da oyunu daha çekici kılıyor.

Tabii seçimlerinizi yaptıktan sonra takım yaratma ekranı ile bir alakanız kalmıyor fakat yine de böyle ince ayarlar yapmak gerçekten zevkli. Tüm işiniz bittikten sonra oyuna başlayabiliyorsunuz. İsterseniz ilk başta eğitim alabiliyorsunuz. Eğitim bölümünde oyunun oynanış sistemi kısaca size anlatılıyor ve gösteriliyor. Daha sonra tekli maç ve turnuva maçları şekliğinde oyunlara katılıyorsunuz. Tekli maç içerisinde rakibinizin zorluğunu siz belirlerken, turnuvada bu sistem rastgele bir şekilde gerçekleşiyor.

Turnuvalara katıldığınızda kupalar kazanmak için çaba gösteriyorsunuz ve kupaları açtıkça farklı bölümlere ulaşıyorsunuz. Kupa kazandıkça açılan bölümlerde de daha iyi kupalara sahip oluyorsunuz fakat bunları kazanmak biraz daha zor oluyor. Son olarak sizlerle oyunun oynanış sistemine değinmek isterim. Oyunumuz stratejik türde olduğundan mobil platforma en uygun seçenek olan kuş bakışı şeklinde kapıştığımız sahayı görüyoruz.

Paintball Pro
Oynanış sistemi gayet güzel
Saha içerisinde maçı başlatmadan önce oyuncularımızın nerelere gideceğini parmağınız ile belirliyorsunuz ve maçı başlattıktan sonra oyuncularımız oraya konumlanıyor. Ateş etmek için ise oyunculardan herhangi birine tıklatıyorsunuz ve ekrana çift tıklıyorsunuz. Basitmiş gibi gözükse bile çok dikkat gerektiren bir sistem olmuş diyebilirim. Çoğu zaman CPU benim işimi çabucak bitirmişti. Rakibinizin oyuncularını maç sırasında göremediğiniz zaman en son yerlerinde bırakmış oldukları hayatlerini görüyorsunuz.

Bu hayaletlere göre oyuncularınızı konumlandırarak ekstra avantaj elde etmeniz mümkün. Evet oyunumuz genel olarak böyle bir biçimde ve kısa sürede oynanacak zevkli bir yapım. Herhangi bir yolculuk esnasında tabletiniz ile bu oyunu oynayarak vaktinizi değerlendirebilirsiniz.

Artılar:
Oyun içerisinde çok fazla çeşitlilik bulunması
Oynanış mekanizmasının standart Paintball oyunlarından farklı olması

Eksiler:
Kısa oynanış süresi
Yapay zekanın nadiren sapıtması

Puan:
6/10
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 14:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
Paintball Pro
İlginizi Çekebilir