1/2

Paladins

Hürcan Köse 14.10.2016 - 10:33
Hi-Rez, FPS sektörüne başarılı bir giriş yaptı
Platformlar PC, Mac, PlayStation 4, XBox One
Paladins
Merlin Puanı 80
4 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%86
Artılar Farklı karakter yapılandırma seçenekleri. Hi-Rez'in başarılı karakter tasarımları. Tamamen ücretsiz
Eksiler Vuruş hissinde sıkıntı var. Harita sayısının artması gerekiyor. Bazı can sıkıcı bağlantı sorunları
Daha önce Tribes: Ascend ve Smite ile adından sıkça söz ettiren Hi-Rez, son yıllarda tüm dikkatini yeni, başka bir oyunun üzerine vermişti. Elbette Smite da bir yandan geniş ve güzel güncellemeler alıyordu ancak firmanın asıl odağı Paladins: Champions of the Realm üzerindeydi.

Oyunu ücretsiz olarak oynamak için buraya tıklayınız.

Bedava kostüm kodunuzu buradan alabilirsiniz!

Çıkışından önce ve sonra piyasada benzeri olan diğer oyunlarla karşılaştırılan ve onların bir kopyasıymış gibi lanse edilen Paladins'in aslında oynanış ve mekaniksel açıdan çok büyük farkları var ve bu oyunu diğerleri ile aynı kefeye koyan, tamamen kopya olduğunu düşünen kişilerin sadece ön yargı ile yaklaşıp oyun mekaniğinin m'sinden anlamadığını rahatlıkla anlayabilirsiniz. Birazdan Paladins'i diğer akranlarından ayıran bu büyük özelliği anlatacağım. Ondan önce oyunun ana hatlarından bahsetmem gerekiyor.

Paladins aslında ilk paragraflarda da söylediğim gibi piyasadaki diğer online, takım bazlı shooter oyunları ile aynı genel hatlara sahip. Karşılıklı beşer kişiden oluşan takımlar farklı haritalarda belirli noktaları alabilmek için kıyasıya kapışıyor. Takımlardan birisi ilk ortak noktayı aldığında patlayıcı dolu yükü karşı takımın üssüne götürmeye çalışıyor. Bu sırada diğer takım yükün geçişini önlemeli ve maçı kazanmaya çalışmalıdır. Aslında oldukça basit gibi görünse de oyunda ilerleyip yeni ve daha profesyonel oyuncular ile karşılaştıkça maçlar çok daha çekişmeli bir hale bürünüyor.

Paladins tam Türkçe desteğine sahip olduğu için karakter seçimlerinde, kullanılan eşyalarda ve öğrenilmesi gereken mekanikler konusunda hiç sıkıntı yaşamıyorsunuz. Ancak elbette diğer oyunları İngilizce oynamışsanız ve klasik terimlere alışmışsanız Paladins'in çevirisinde göreceğiniz bazı kelimeler kafa karışıklığı yaratabiliyor. Oyunda seçebileceğiniz karakterler arasında dört ana dal bulunuyor. Tank, Destek, Hasar ve Çevrele. Her biri kendine has farklı bir avantaja ve dezavantaja sahip olan bu ana dalların içinde de yine her kahraman kendi avantaj ve dezavantajlarına sahip. Kimisi kaçış konusunda çok iyi, kimisi yavaş ve dayanıklı, kimisi hızlı ve kırılgan.

Paladins
Paladins bir takım oyunu. Ortada ele geçirilmesi gereken bir göreve sahip olan, takımca oynanılması gereken bir oyun. Oyunda bulunduğunuz ilk seviyelerde maalesef oyuncular göreve odaklanmak yerine düşmanlara kafa atmaya çalıştığı için genellikle ele geçirmeniz gereken noktayı hızlıca kaybedebiliyorsunuz. İnceleme ile beraber yüklediğim oynanış videosunda öyle bir şey yaşamadım neyse ki. Gerçi ilk round iyi olsalar da sonraki roundlarda düşmana kafa atmaya çalıştılar ancak neyse ki iyi oynuyordum (evet böbürlendi). Sonraki seviyelerde oyuncu kitlesi de belli bir elekten geçtiği için artık her iki takım da direkt olarak göreve odaklanmaya başlıyor. İşte burada işler kızışıyor. Gerçekten takımınıza yararlı bir karakter seçip bencilce davranmaktan kaçınmanız gerekiyor. Şahsen bu tür oyunlarda takıma ne lazımsa onu alıyorum. Çünkü her ne alırsam alayım, aldığım karakter bir şekilde kendini sevdirebiliyor. Paladins'te de mevzu böyleydi. Oynadığım hiçbir karakter sıkmadı. Mesela bu Overwatch veya Team Fortress 2 gibi, Paladins'in akranı olan oyunlarda çok başıma geldi. Bazı karakterler o kadar sıkıcı oluyordu ki, bencillik edip "ben bunu oynamam ya" dediğim çok oluyordu. Gerçekten Paladins'te böyle bir karakter yok. Hepsi oynanış açısından ayrı zevkli.