1/2

Palit GeForce RTX 2080 Super GameRock İnceleme

Ersin Kılıç 28.05.2020 - 12:19
Bu incelememizde şu anda piyasada bulunan en güçlü ekran kartlarından biri olan Palit GeForce RTX 2080 Super GameRock özelliklerine bakıyoruz.

Palit GeForce RTX 2080 Super GameRock İnceleme: Oyun sektörüne yön veren donanım ürünlerinin başında gelen ekran kartları, özellikle ışın izleme ve DLSS gibi teknolojilerin gelişimi ile birlikte çok daha önemli bir hale geldiler. 2000 serisi ile birlikte hayatımıza giren RTX destekli oyunların sayısı da her geçen gün artıyor. Bu yılın sonunda ve önümüzdeki yıldan itibaren çıkacak olan hemen hemen birçok AAA oyunda, bu teknolojileri görmeye devam edeceğiz. Haliye kullanacağımız ekran kartlarının artık RTX desteğine sahip olması da önemli bir hale gelmiş oldu. Biz de bu incelememizde bahsettiğimiz teknolojiler ile birlikte şu anda piyasada bulunan en güçlü ekran kartlarından biri olan Palit GeForce RTX 2080 Super GameRock özelliklerine bakacağız. 

Palit GeForce RTX 2080 Super GameRock İnceleme

Palit GeForce RTX 2080 Super GameRock İnceleme

Öncelikle baştan belirtmemiz lazım ki Palit GeForce RTX 2080 Super GameRock modeli oyun konusunda üst düzey performans isteyen oyun severleri hedefleyen bir kart. Yani bu kartı aldığınızda piyasada bulunan bütün oyunları, üst düzey grafik performansı ile oynayabileceksiniz de diyebiliriz. 

Kartın öncelikle tasarımından bahsedelim. İki fanlı bir kart olan bu model, genel anlamda performansı kadar tasarımıyla da güçlü hatlara sahip. genel olarak ATX kasalara uygun bir tasarıma sahip olsa da soğutma kanalları ve bloklarının büyüklüğü ile aynı zamanda geniş diye tabir ettiğimiz bir kart olarak karşımıza çıkıyor. Kart içerisinde bulunan soğutma blokları dışında, üzerinde bulunan ve 11 kanallı ikili fan sistemi ile gerekli soğutma yapılıyor. Bu fanlar daha önce birçok modelde gördüğümüz gibi gerekmediği takdirde devreye girmiyor. Yani kartın sıcaklığı 60 derecenin altındaysa fanlar dönmüyor ve böylelikle kartın çok daha sessiz bir şekilde çalışması sağlanıyor. Bu da günlük kullanım ve çok yüksek performans istemeyen oyunlarda size gerekli sessizliği sağlıyor diyebiliriz.

Sert ve köşeli hatlara sahip olan kartın arka tarafında GameRock logosu dikkat çekerken, üst tarafında ise yine aynı logoya ve GeForce RTX logosuna yer verilmiş. İki adet 8 pin ile güç desteği yapılan kartın ön yüzeyindeki RGB aydınlatma ise 16.8 milyon renk desteği ile birlikte gerekli görselliği de sizlere sağlıyor.  

Palit GeForce RTX 2080 Super GameRock İnceleme

Yeri gelmişken kartın güç beslemesi olarak 250W ihtiyacı olduğunu da belirtelim. Yani 650Watt'lık bir güç kaynağınız varsa, tabii ki diğer donanımlarınıza da bağlı olarak yeterli olacaktır diyebilirim. Tasarımda kart üzerinde bulunan giriş ünitelerinden de bahsedelim. 3 adet display port (1.4a) ve 1 adet HDMI (2.0b) girişi bulunan kartın üzerinde ayrıca 1 adet Tip C portuna da yer verilmiş. Giriş üniteleri klasik olarak alt alta dizilmiş ama display portlarından bir tanesi yan tarafa kaydırılırarak daha kolay giriş yapılması da sağlanmış.

1650 Mhz frekans değerinde çalışan Palit GeForce RTX 2080 Super GameRock, bosst modunda ise 1860 Mhz frekans değerine çıkabiliyor. 8 GB bellek ve 256bit veri yoluna sahip olan kartın CUDA çekirdekleri ise 3072 olarak karşımıza çıkıyor. 

Başta da belirttiğim gibi Işın İzleme ve NVidia'nın geçtiğimiz aylarda duyurduğu DLSS 2.0 ile birlikte oyunlardaki görsellik ve performans etkisi de çok daha iyileştirildi. Özellikle DLSS 2.0, getirdiği avantajlar ile birlikte hem oyunların daha iyi gözükmesini sağlıyor hem de mevcut kartlar ile daha yüksek FPS oranlarına ulaşmamıza olanak sağlıyor. Şimdi gelin Palit GeForce RTX 2080 Super GameRock modelinin oyunlardaki performansına değinmeden önce kısaca RTX ve DLSS 2.0'dan bahsedelim. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde hem RTX hem de DLSS ile ilgili bir makale yayınlamıştık. Bu teknolojiler ile ilgili daha fazla bilgiye yer verdiğimiz makalemize buradan göz atabilirsiniz. 

Palit GeForce RTX 2080 Super GameRock İnceleme