Papara SuperMassive ekibiyle konuştuk

Özgür Deveci 28.09.2020 - 13:21
League of Legends Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden ve müthiş bir başlangıç yapan Papara SuperMassive ekibiyle konuştuk.

Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi Türkiye Büyük Finali'nde şampiyon olan Papara SuperMassive, rakibi 5 Ronin’i 3-2 ile geçerek adlarını bir kez daha Dünya Şampiyona’sına yazdırdı.

Yılın belki de eSpor anlamında en sevdiğimiz dönemi başladı. Papara SuperMassive ekibi Worlds 2020'ye adeta fişek gibi başladı diyebiliriz. O sene bu sene mi, iyi kurayı mı çektik, ilerki maçlarda neler olur? İşte tüm bu sorulara cevap bulabilmek için, League of Legends Dünya Şampiyonası'da ülkemizi başarıyla temsil eden Papara SuperMassive ekibiyle konuştuk.

Yaz Mevsimi’ni üçüncü olarak bitirip, çeyrek finallerden başlamanıza rağmen Türkiye Büyük Finali’nde şampiyon oldunuz. Final serisi beklediğiniz gibi geçti mi?

İlk iki oyun ve son oyun beklediğimiz gibi geçti. Üçüncü ve dördüncü oyun rakibimizin çok rahat ettiği kompozisyonlar bizi zorladı ve çok büyük hatalar yaptık. Seçim yasaklama aşamasında da eksiklerimiz vardı. Ama bunun bizi etkilemesine izin vermedik ve şampiyon olduk. Rakibimiz 5 Ronin de çok iyi bir performans sergiledi, onları da tebrik ederim.

2020 Dünya Şampiyonası’ndan en büyük hedefiniz ne? O sene bu sene mi?

Hedefimiz tabii ki grup aşamaları çünkü Türkiye’yi iyi temsil etmek istiyoruz. Ve bu kadro bunu yapabilecek güce sahip. Ama bunların kafamıza girmesine izin vermemeye çalışıyoruz. Her zaman bir sonraki maça odaklanıyoruz ve adım adım ilerliyoruz. 

Papara SuperMassive ekibiyle konuştuk

Worlds’ün yeni ön eleme formatı hakkında ne düşünüyorsunuz? Yapılan değişiklikler Wildcard takımlarını ne yönde etkileyecek?

Önceki senelerde üst üste Kore ve Çin temsilcileriyle karşılaşma şansı oluyordu Play-in bölgelerinin ama bu sene kura ne olursa olsun play-in’de en iyi 4 takım arasına girersek bir üst tura çıkıyoruz yani daha adaletli bir sistem. 

Şanghay’da çalışmalarınız nasıl gidiyor? Karantina süreci takıma nasıl etkiledi?

Karantina doğal olarak sinir bozucu bir süreçti. Çalışmalarımızı etkiledi ve alışma süreci zor oldu fakat elimizden geleni yaptık ve zor koşullara rağmen turnuvaya iyi hazırlandık. Karantinadan gece 12.30’da çıkıp, etkinlik oteline saat 2’de girmemiz ve aynı gün ilk maçımıza çıkmamız bizim için çok zordu. Buna rağmen ilk günümüzü 2-0 geçirdik. Belki başka oyuncular bu berbat durumda rekabetçi bile olamayabilirdi fakat bütün takım bunları bir kenara bıraktı ve sadece maçlara odaklandı. 

Bu yıl ilk defa LPL ve LEC bölgelerinde dördüncü sırayı alan takımlar ön eleme aşamasından başlayacak. Bu durum minör bölgelerden turnuvaya katılan takımları nasıl etkileyecek?

Bence LEC’de üçüncü ve dördüncü takımlar arasında büyük bir fark var. Aynı fark LPL’de de var bence. Bu takımlar en güçlü PCS ve Vietnam takımlarıyla benzer seviyedeler ve sonuçta bu formatta herkesin herkesi yenme şansı var.  

Papara SuperMassive ekibiyle konuştuk

TCL olarak diğer Play-in bölgeleri ile bir karşılaştırma yapabilir misiniz? Bölge olarak hangi seviyedeyiz?

Onlardan daha iyiyiz. Başka söze gerek yok.

 Tüm dünyayı etkileyen salgından dolayı seyahat kısıtlamaları bulunan Vietnam bu sene turnuvaya katılamıyor. Uluslararası arenada bir türlü bileğini bükemediğimiz bu bölgenin turnuva dışında kalması bizi nasıl etkileyecek?

Vietnam’ın gelmeyişiyle sistem değişti ve yukarıda bahsettiğim gibi daha adaletli bir hale geldi. Ama onlar için çok üzülüyorum çünkü Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazanıp buraya gelemememk büyük hayal kırıklığı.

Son olarak Papara SuperMassive taraftarlarına söylemek istediğiniz bir şey var mı?

O sene bu sene.

Papara SuperMassive ekibiyle konuştuk

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 10:01
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.09.2020 11:47
Bugün ki maçı kazanırlar inşallah
Kalan Karakter: 300 Gönder
Papara SuperMassive ekibiyle konuştuk
İlginizi Çekebilir