Param ByNoGame Kart nedir, ne işe yarar?

Ersin Kılıç 9.11.2017 - 09:12
Param ByNoGame Kart tanıtıldı

Param ByNoGame Kart tanıtıldı. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de e-ticaret işleyişi her geçen gün büyümeye devam ediyor. Bu bağlamda oyun sektöründe de faliyet gösteren ByNoGame firması yaptığı bir lansman ile birlikte kullanım ücreti olmayan ön ödemeli kartı Param ByNoGame'i tanıttı. Biz de İzmir'e kadar gittiğimiz bu etkinlikte tanıtılan bu kartın ne işe yaradığını kısaca özetleyelim istedik.

Param ByNoGame Kart nedir?

Öncelikle bu kartın en büyük özelliklerinden birisi az önce de söylediğim gibi herhangi bir kullanım ücretinin olmaması. Bu nedenle kartı aldığınızda ya da kullanmaya başladığınızda kafanızda farklı soru işaretleri dolaşmıyor. Birazdan özelliklerini ve kullanım aşamalarına değineceğim kartın bir diğer önemli noktası ise ByNoGame gibi tamamen yerli sermaye ile ortaya çıkması. Çoğu kartta kullanılan oluşumlar, yani ödeme yöntemleri yerine yine tamamen yerli sermaye ile oluşturulan Troy ödeme yöntemleri tercih edilmiş. Zaten Troy logosunu da kartın sağ kısmında görebiliyorsunuz. 

Param ByNoGame Kart nedir, ne işe yarar?

Yüzde 100 yerli sermaye ile 2007 yılında kurulan ByNoGame’in kuruluşunun 10. yılında tanıttığı ön ödemeli kartı Param ByNoGame Kart ile internette, mağazalarda, tüm banka POS’larında ödeme veya harcama yapılabiliyor, aynı zamanda ATM'den para da çekebiliyorsunuz. Yani kısacası aslında bu kartın kredi kartına benzer kullanımları olduğunu da söyleyebiliriz. Ama kullanımda ve hedeflemede bazı farklılıklar yapılmış. Zaten kartın ana amacı banka hesabı olmayan kişilere ulaşabilmek.

Bu konu ile ilgili konuşan ByNoGame.com CEO’su Murat Kömürcü, Param ByNoGame Kartı’ı Turk Elektronik Para A.Ş. ile ortak hazırladıklarını söylerken, nüfusun üçte birinin ve yetişkin nüfusun yüzde 40’ının banka hesabına sahip olmadığı Türkiye’de ön ödemeli kartların, özellikle 18 yaşın altında ve banka hesabı bulunmayanlara büyük kolaylık sağladığını belirtti. Satış noktalarından satın alınarak bakiye yüklendikten sonra hemen kullanılabilecek olan Param ByNoGame Kart, tüm ATM’leri kullanma, fiziksel mağazalardan ve internetten alışveriş yapabilme, para alıp gönderebilme gibi özellikleriyle fark yaratıyor.

Türkiye’de dijital oyun oynayanların sayısının 29 milyonu aştığını, dijital oyun pazarının da 744 milyon dolarlık büyüklüğe sahip olduğunun altını çizen Kömürcü, oyuna harcanan sürede ise dünya ölçeğinde Polonya ve Rusya’nın ardından 3. sırada olduğumuzu kaydetti. Kömürcü, sözlerine şöyle devam etti: “Param ByNoGame Kart, dijital oyun dünyasında oyun satın alma, oyun içi alışveriş yapma, oyun ürünlerini alıp satmak isteyenler için pratik bir çözüm sunuyor. Kart ve kullanım ücreti olmadan 13 yaş ve üzeri herkesin kolayca Param ByNoGame Kart sahibi olmasını istiyoruz.”

Param ByNoGame Kart nedir, ne işe yarar?

Param ByNoGame Kartı nerelerde kullanabileceğiz?

“Bu kartı tüm bankalarda, POS cihazlarında, ATM’lerde ve internette, oyun severlerin yakından tanıdığı Steam’de, kısaca tüm Türkiye’de kullanabilirsiniz. Ayrıca bu kartı BKM Express’e ekleyebilir, BKM Express’in kampanyalarından yararlanabilirsiniz. Türkiye’nin en büyük dijital oyun deposu ByNoGame.com’da indirim ve fırsatlar da Param ByNoGame Kart kullanıcılarını bekliyor.”

Kuruluşlarının 10. yılında bu tanıtımı yaptıkları için gururlu ve mutlu olduklarını söyleyen Murat Kömürcü, ByNoGame’in 2016 yılında yüzde 75,9 büyüme kat ettiğini ve bu yıl büyümenin devam ettiğini; Param ByNoGame Kart, ByNoGame Store, PUBG Skin pazarı gibi başarılı inovasyonlarla bu yılki hedeflerinin de yüzde 100 büyümeye ulaşmak olduğunun altını çizdi.

Tabi anlatılan tüm bu özellikler dışında kartı farklı açılardan da kullanabileceksiniz. Şahsen oyun için olan alışverişlerimde ya da online alışverişlerde genellikle sanal kart kullanmayı tercih ediyorum. Özellikle e-ticaret olaylarında bu durum daha güven verici bir hal alıyor. Ama kredi kartı kullanımının bazı dezavantajları ya da hiç kredi kartı kullanmayanlar için bu kartın daha avantajlı bir kullanım yaratabileceği de bir gerçek. yani bu kartı aldığınızda dilerseniz içerisine para atarak sanal bir kredi kartı yerine de kullanabileceksiniz. 

Param ByNoGame Kart nedir, ne işe yarar?

Param ByNoGame Kart nasıl alınır?

Tabi kartın kullanımı için bazı şartlar da bulunuyor. Öncelikle 13 yaşını geçmiş olmanız gerekmekte. Kartı firmanın sitesi üzerinden başvurarak alabiliyorsunuz. Tabi tüm şehirlerde PTT ve anlaşmalı noktalar oluşturulacak ve kartınızı dilerseniz buralardan da alabileceksiniz. SMS ile şifre oluşturduktan sonra Param ByNoGame Kart’a kredi kartı, banka kartı, havale/EFT ile veya ATM üzerinden bakiye yükleyebileceksiniz. Kartın ayrıca iki farklı versiyonu bulunmakta. Anonim kartlar dışında dilerseniz isminize özel bir karta sahip olmanız da mümkün.

Ön ödemeli Param ByNoGame Kart ne gibi avantajlar sunuyor?

- ByNoGame’de ve anlaşmalı iş yerlerinde indirim ve fırsatlar
- Kart ücreti ve masraf bulunmaması
- Hızlı ve kolay para çekme
- Mobil uygulama ve internet şubesi (www.param.com.tr) üzerinden yönetilebilme
- ATM’den ücretsiz para yükleme

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 01:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.04.2021 21:23
Her yerde kesin geçiyor mu
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.01.2018 15:47
Kinguin gibi sitelerde neden kullanılmıyor?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.11.2017 00:22
şimdi biz atm den bu karta para yatırıp para çekerken bizden ek ücret talep edilecek mi mesela işbankası atm si veya halkbank garantiden birinden ben bu karta para yüklemek istediğimde veya para çekmek istediğimde hesabımdan bir ücret alınacak mı yoksa hepsi tamamen ücretsiz mi olacak ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.11.2017 12:15
be 26 yaşındayım hala ön ödemeli kullanıyorum Kredi kartı pişmanlıktır insan nefsi ile bir araya gelmemesi gereken 3 nesneden biri kredi kartıdır
MK Okuru
MK Okuru 9.11.2017 18:49
Adamın anlatmaya çalıştığıda bu zaten,bu bir ön ödemeli kart yani kredi kartı kullanmak yerine bunu kullanın paranız olduğu kadar harcayın,kredi kartını boşverin demek istemiş anlamak bu kadar zor olmamalı mk okuru 16.30 ?
MK Okuru
MK Okuru 9.11.2017 16:30
tamam da kredi kartı değil ki bu ne alaka? hesap kartı gibi bi şey para yüklemeden ne kullanabilirsin ne de başkası kullanabilir boş boş laf yapıyosunuz
Kalan Karakter: 300 Gönder
Param ByNoGame Kart nedir, ne işe yarar?
İlginizi Çekebilir