Past Cure'ün geliştiricisi kötü inceleme yazan editörü blokladı

Furkan Güler 1.03.2018 - 14:31
Görünüşe göre geliştirici, kötü eleştirilere kulağını tıkamış.

Geride bıraktığımız günlerde Twitter'da yine video oyun dünyasını ilgilendiren ilginç bir olay yaşandı. Phantom 8 isimli 8 kişilik bir ekibin geliştirdiği Past Cure isimli psikolojik korku oyununun geliştiricileri, Twitter üzerinden insanlara oyun ile alakalı neler düşündüklerini sordu. 23 Şubat tarihinde PC ve PlayStation 4 platformu için çıkan oyun, maalesef pek fazla beğenilmedi. Bunun üzerine Backlogcritic isimli sitenin editörü oyuna özel bir inceleme yazarak oyunun düşündüklerini Twitter üzerinden geri dönüş olması amacı ile geliştiriciye yolladı. Oyuna düşük puan vererek kötü ve yapıcı bir eleştiride bulunduğunu düşünen editöre cevap olarak ise geliştiriciden beklenmedik bir yanıt geldi. Kötü yazılmış incelemelere ihtiyaçlarının olduğunu söylenen geliştirici, inceleme yazılmayan birden fazla iyi noktanın olduğunu söyledi.

Past Cure'ün geliştiricisinden oyun basınına sert bir tavır geldi

Past Cure'ün geliştiricisi kötü inceleme yazan editörü blokladı

Şahsen ürününüze kötü yorum yapan bir kişiyi engellemek, global anlamda pek alışılageldik bir durum değil. Yani en azından şimdiye kadar Activision, Ubisoft veya EA Games tarafından engellendiğimiz olmadı. Tarafsız bir arenada rekabet eden geliştiriciler, umarız daha olgun bir seviyeye gelerek sosyal medyaya karşı daha yumuşak bir tutum sergilerler.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 07:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2018 00:14
8 tane ergen yapmış oyunu demek ki.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.03.2018 20:26
Bence de eleştiriye açık olup olgun bir cevap yazabilirlerdi. Sonuçta ben tüketiciyim. Alacağım oyunun kaç kişi tarafından yapıldığı ve bütçesi beni ilgilendirmez. Oyunun kalitesi ilgilendirir. Onu anlamamın yolu da inceleme yazıları veya youtube videoları. İnceleme yazıları tercihimdir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.03.2018 15:47
Yani yanlış veya yanlış olmayacak bir hareket olarak değerlendirilebilir. İnceleme ne kadar objektifti bilmiyorum ama haliyle dedigi gibi disonored la karşılaştırılıp eleştirildiyse adam bozulmuş olabilir haliyle farklı emekler var ortada. Bilemedim. Biraz fazla duygusal da davranmış olabilir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Past Cure'ün geliştiricisi kötü inceleme yazan editörü blokladı
İlginizi Çekebilir