Pato & Friends

Hakan Bozdemir 17.01.2014 - 16:16
Domuzcuk ve arkadaşları
Mobil platformda müthiş bir başarı yakalamış olan Angry Birds'ten sonra bu tip oyunların sayısı bayağı bir çoğalmıştı. Yeni yıl ile birlikte bu tarz oyunlara bir yenisi eklendi ve Pato & Friends ortaya çıktı. Çizgi film gibi çizimlere sahip olan Pato & Friends ilk başta bakıldığında çok kolay ve basit bir oyun gibi gözükebilir fakat oynadıktan sonra fikriniz tamamen değişecektir. İnsanı çok zorlayan ve bu zorlamanın etkisi ile birlikte hızlandıran bir sisteme sahip. Bu yüzden oyuncuların ilgisini çeken bir oyun oluyor.

Pato & Friends
Pato & Friends bizleri Pato ve arkadaşları ile baş başa bırakıyor. Bir domuz, bir sincap, bir ayı ve bir kaplandan oluşan arkadaşlık ekibi ile birlikte sinsi tavşanlara karşı mücadele veriyoruz. Ormandaki huzuru tekrardan sağlamak adına verdiğimiz bu mücadele bizleri ve tavşanları kartopu savaşına sokuyor. Karşımızdaki düşmanlar tavşan olduğu için hiç yerlerinde durmuyorlar. Bizleri zorlayan birinci etken de bu zaten. Tavşanlar sürekli hareket ettiğinden dolayı kartoplarını onlara karşı tutturmak oldukça zor oluyor. Oyunu zorlaştıran ikinci etken ise kartopu sayımızın oldukça kısıtlı olması. Kartopu sayısı çok kısıtlı ve bölümü geçmeyi bayağı bir zorlaştırıyor.

Ücretsiz olarak Google Play'de ve App Store'da sunulan Pato & Friends'in kartopu sayısındaki sıkıntıyı gidermesi için verdiği oyunculara sunmuş olduğu bir fırsat var. Gerçek para ödeyerek daha fazla kartopu alıyorsunuz ve böylelikle oyunu geçmeniz kolaylaşıyor. Çok zorlanan kişiler için hazırlanan böyle bir yöntem mevcut. Savaştığımız tavşanlar belirli sayıda özelliklere sahipler. Bungee Jumping yapabiliyorlar, zıplayan platformları kullanabiliyorlar, çalıların arkasına gizlenebiliyorlar ve birkaç şey daha yapabiliyorlar. Tabii bunları yaparken aynı zamanda bizim yönettiğimiz 4 karaktere kartopu fırlattıkları için işimiz daha da zorlaşıyor.

Pato & Friends
Hoş ve sade grafiklere sahip fakat biraz zorlayıcı bir oyun arıyorsanız eğer Pato & Friends sizlerin ilgisini çekecektir. Hatta bir arkadaşınızı yanınıza alarak da oynayabilirsiniz, eğer alışabilirseniz. Sonuçta yönetebildiğimiz 4 ayrı karakter bulunuyor. İçerisinde 70'ten fazla bölümü barındıran Pato & Friends'in aynı zamanda çizgi romanı da bulunuyor. Resmi sitesinden çizgi romana ulaşmak mümkün. Tabii oyun gibi çizgi roman da ingilizce olarak yayımlanmış. Buxton Technology Enterprises tarafından geliştirilmiş olan Pato & Friends sizleri mobil platformda ücretsiz bir şekilde bekliyor.

Artılar:
Hoş ve sade tasarım
Kendini tekrar etmeyen bölümler
Aynı bölüm içerisinde kullanılabilir dört farklı karakter

Eksiler:

Kartopu sayısının biraz fazla kısıtlı olması
Oyuncuyu biraz fazla zorlayan oyun yapısı

Puan: 80/100
Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 12:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
Pato & Friends
İlginizi Çekebilir