Patronu bulunmayan ve maaşların eşit olduğu video oyun stüdyosu

Furkan Güler 26.07.2018 - 12:03
Peki nasıl oluyor bu?

Video oyun endüstrisi, ortaya koyduğu oyunlar kadar geliştirici kesimiyle de sürprizlere gebe bir sektör halini aldı. Yeni nesil dünya ve çalışma düzenine ayak uydurmaya çalışan Motion Twin ise bu stüdyoların başında geliyor diyebiliriz. Bağımsız bir stüdyo olan Motion Twin, Fransa'nın Bordeux kentinde aktif olarak oyun geliştiriyor. Son olarak Castlevania serisinden esinlenerek ortaya koyduğu Dead Cells ile oyuncuların karşısına çıkan yapımcılar, daha oyun erken erişimden çıkmadan oyunun 700 bin adet sattığını açıkladı. 11 kişiden oluşan Motion Twin ekibinde, Kotaku'nun yaptığı röportaj sonucunda herkesin aynı maaşı aldığı ortaya çıktı. Stüdyoda patronun olmadığı söyleyen yapımcılar, 2001 yılından bu yana bu düzenin devam ettiğini açıkladılar.

Motion Twin stüdyosunda herkes aynı maaşı alıyor

Patronu olmayan ve maaşların eşit olduğu video oyun stüdyosu

Ancak oyunlardan büyük gelir elde taktirde elde edilen miktarın çalışanlar arasında dağıtıldığını belirten yapımcılar, belirtilenlere göre hallerinden son derece memnun gözüküyorlar. Discord ve Reddit gibi yerlerden oyuncularla devamlı olarak iletişim halinde olduklarını söyleyen Motion Twin ekibi, bakalım ilerleyen dönemlerde daha ne gibi yapımlarla karşımıza çıkacak?

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 12:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.07.2018 19:54
Buna "şimdilik" 11 ortaklı işletme denir. Daha büyük bir proje yapmaları gerektiğinde daha fazla kişiyi işe almayı tercih edemeyeceklerdir. Çünkü hiç bir işletmede her çalışanın iş yükü aynı olamaz. Bir animatör ile modellemecinin iş yükü aynı olmadığı gibi, programcı ile texturing artistinde aynı d
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.07.2018 14:13
tabi mutlular el ele verip kafayı çalıştırdılar ve parayı kırdılar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.07.2018 13:59
başardılarsa bravo!
Kalan Karakter: 300 Gönder
Patronu olmayan ve maaşların eşit olduğu video oyun stüdyosu
İlginizi Çekebilir