PC geliştiricileri PC’ye zarar veriyor

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
PC geliştiricileri PC’ye zarar veriyor


Edge, Relic Entertainment’ten Tim Holman (Company of Heroes) ile PC pazarının aktüel durumu hakkında sohbet etti. Holman kanaatince bu platforma zarar veren faktörlerden birinin üzerinde bilhassa durdu: PC oyunlarının yapımcılarının kendileri!

“Bir oyunu, sadece 6000 Dolarlık PC’leri olan insanlar tarafından ortalama framerate ile oynanabilecek üst uç sistem ihtiyacıyla yaparsan, satış rakamların tabiî ki aşağı düşecektir. Ve tabiî ki insanlar, oyununa para yatırmadan önce kendi donanımlarında çalışıyor mu görmek isteyeceklerinden oyununu korsan kopyalayacaklardır.”

Holman konuşmasının devamında, PC yapımcılarının bindikleri dalı kestiğini söyleyerek donanıma olan uçkun ihtiyacı eleştiren Brad Wardell’le aynı yaraya parmak bastı.

Blizzard’da ise durum farklı olduğunu kaydeden Holman, orda, oyunun nispeten eski olan bir bilgisayarda da çalışacağından emin olunabildiğini ifade etti. Bu ise Holman’a göre bir sır. Diğer oyunların yüzde 95’inde öncelikle (sistem ihtiyaçları dolayısıyla) oyunun kutusuna bir bakması gerektiğini söyleyen Holman, bazılarınca iddia edilen PC pazarının ölümüne ise inanmıyor.

“PC oyun pazarının öleceği iddiasını duyduğumda hep kahkaha atmışımdır. PC oyunlarının kökünün kuruyacağını söyleyen birini her duyduğumda, hele ki bir de rakibimizse, fikirlerine tamamen katıldığımı söyler ve sahayı olabildiğince çabuk terketmeleri için onlara cesaret veririm. Böylelikle onlarla rekabet etmemize gerek kalmaz.”

KAYNAK
PC geliştiricileri PC’ye zarar veriyor
4players.de

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 20:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
PC geliştiricileri PC’ye zarar veriyor
İlginizi Çekebilir