PC İçin En İyi Macera Oyunları

Merlinin Kazanı 12.11.2020 - 23:33
PC'de oynayabileceğiniz En İyi Macera Oyunları sizi bekliyor. Listemizdeki oyunlar çok yeni olmasa da vereceğiniz her kuruşa fazlası ile değecektir.

PC üzerinden oyun oynamak çok büyük bir tutku. Çok farlı oyun platformları geliştirilmiş olmasına karşın hiç birisi PC’lerin yerini alamıyor. Çünkü oyun geliştiricileri öncelikle bütün oyunlarını PC’ler için uyarlıyorlar. Yine PC fiyatlarının bir PlayStation, bir Xbox’a göre çok daha uygun olduğunu da unutmamak gerekiyor!

Bugün PC’lerde oynanabilecek çok fazla oyun var ve bunların sayısı her geçen gün artıyor. Macera oyunları ise her zaman oyun severlerin öncelikli tercihlerinden birisi olmayı başarıyor. 

Macera oyunları 1970’li yıllarda metin tabanlı olarak başlamış, 1990’larda point and click oyunlarıyla farklı şekillere bürünmüştü. Günümüzde sayıları çok daha arttı; fakat hepsi aynı başarıyı yakalayamadı. Daha çok hikâye ve karakter odaklı geliştirilen macera oyunlarında karakterler çoğu kez savaşmak yerine konuşarak ve düşünerek yol alırlar. Bu yönüyle de diğer kategorilerden ayrılırlar. Sizler için türünde en iyi macera oyunları hangileri diye bir araştırma yaptık.

En İyi 5 Macera Oyunu

En iyi macera oyunları listemizde şu oyunlar yer alıyor:

  • Grim Fandango
  • Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge
  • The Walking Dead: Season One
  • Life is Strange
  • Broken Sword: Shadow Of The Templars

En İyi Macera Oyunları Hakkında Detaylar

Grim Fandango, karakterleri, diyalogları, dünyası ile en iyi macera oyunları arasında yer alıyor. Sürükleyici ve komik bir macera sizleri bekliyor. Yapımcılığını Tim Schafer yaptı ve Tim Schafer’ın daha sonra da çeşitli oyunları oyun dünyasında son derece beğenildi. Oyunun hikayesi El Marrow adlı kurgusal bir şehirde başlıyor. Burası ölen ruhların ilk durağıdır ve huzur dolu, ebedi yaşamdan önce onları ilk zorluk burada beklemektedir. 

Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge, serinin birincisinden çok farklı bir yapıda yer alıyor. Monkey Island 1 gerçekten efsane bir oyundu; fakat pek çok eleştiri aldı. Kısa olması, bulmacaların sürekli doğrusal bir sırada ilerlemesi eleştirildi. Oyun, yalnızca iki adadan oluşuyordu ve oyuncu, iki adanın arasında git-gel yapamıyordu. Macera Melee adasında başlayıp Monken adasında devam ediyordu. Tekrar Melee adasında son buluyordu. İki adanın bulmacaları da bağımsızdı. 2’de ise oyun Dinky adasında sonlanıyor. Her üç adada birden devam ediyor. Bulmacalar çok daha uzun ve düşündürücü nitelikte. Bulmaca haritalarının farklı sıralarla çözülebilmesi de büyük bir yenilik.

Oynasana.com- PC İçin En İyi Macera Oyunları

The Walking Dead: Season One oldukça etkileyici grafiklere sahip. Çizgi film tadında ilerliyor ve oynanışın yarıdan fazlasını diyaloglar oluşturuyor. Diyaloglar sonunda karakteriniz kişilik kazanıyor ve bu, beş bölüm boyunca etkisini devam ettiriyor. Her bölümün başında önceki bölümden kritik kararlar hatırlatılıyor. Sonraki bölümden de fragman gösteriliyor. 

Life is Strange’in yapımcısı Dontnod ve bu fark, oyunda kendini hissettiriyor. Üniversiteye yeni başlaya ve kendi halinde fotoğrafçılık yapan Max adında bir kızı kontrol ediyorsunuz. Toplam 5 bölümden oluşan oyunda Max’ın süper güçlerini keşfediyorsunuz.

Broken Sword: Shadow Of The Templars en iyi macera oyunları arasında bir diğeri. Oyun, oynanışı, bulmacaları ve konusu ile diğer macera oyunlarından oldukça farklı. 

İndirimli fiyatla %100 güvenli bir şekilde oyun satın almak istiyorsanız Oynasana.com üzerinden temin edebilirsiniz.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 15:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.11.2020 10:23
Sanitarium??????????????????????????
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.11.2020 00:31
Are you serious
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.11.2020 22:34
Grim Fandango kesinlikle en iyisi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.11.2020 10:55
Herşey zamanında güzel
Kalan Karakter: 300 Gönder
PC İçin En İyi Macera Oyunları
İlginizi Çekebilir