Peak Games çalıntı reklamı 11 Milyon TL tazminatla sonuçlandı

Murat Oktay 22.03.2022 - 13:06
2019'da yayınlanan Peak Games çalıntı reklamı, Medina Turgul DDB’e 10.5 milyon TL çalıntı reklam cezası ile sonuçlandı.

Peak Games Twitter'dan yaptığı açıklama ile Medina Turgul DDB’e karşı açtığı davayı kazandığını duyurdu. 2019'da yayınlanan Peak Games çalıntı reklamı, o günlerde çok konuşulmuştu. Medina Turgul DDB tarafından hazırlanan filmin, basın karşısında ilk yayınından sonra çalıntı olduğu ortaya çıkmış, Peak Games büyük tepki almıştı.

Kısa bir süre sonra Peak, sosyal medyada TT oldu. Herkes onu konuşmaya başlamıştı. Ancak olay reklam kampanyasının başarısı değil, çalıntı olması idi. Reklam ajansı DDB (Medina Tugrul) tarafından hazırlanan tanıtım filmi, Audi'nin "Audi Safety Code" isimli reklamı ile nerede ise birebir aynı idi. Altta kullanılan müzik bile...

Peak Games çalıntı reklamı 11 Milyon TL tazminatla sonuçlandı

18 Şubat 2019’da oyun şirketi Peak’in aynı anda 41 televizyon kanalında reklam filmi yayınlanmaya başladı. Bir anda Türkiye’nin ve sosyal medyanın en çok konuşulan gündemi olan reklam filminin çalıntı olduğu iddia edilmişti. Reklam filminin AUDI'nin yurt dışındaki reklamında kopyalandığı ortaya çıkarken, Peak kampanyayı hemen durdurdu ve reklamı hazırlayan ünlü reklam şirketi Medina Turgul DDB’ye dava açtığını duyurdu.

Peak Games çalıntı reklamı 11 Milyon TL tazminatla sonuçlandı

19. İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi Medina Turgul DDB’nin Peak Games için hazırladığı reklam filminin çalıntı olduğuna hükmetti. Mahkeme davacı Peak şirketine 100 bin TL’si manevi olmak üzere toplam 10.5 milyon TL ödenmesi kararı aldı.

Peak Games ilgili dava sonucunu sosyal medya hesapları üzerinden duyurdu. Duyuruda ‘Üç yıl önce büyük bir heyecanla yayınladığımız ancak daha sonra çalıntı olduğunu öğrendiğimiz reklam filmiyle ilgili açtığımız dava neticelendi.  Mahkeme reklam filminin özgün olmadığım onayladı, ajansa açtığımız davayı kazandık. Karar haklılığımızın tescillenmesinin yanı sıra özgünlüğün önemini de vurguladığı için çok mutluyuz" denildi.

Peak Games'in çalıntı reklam filmi:

AUDI reklam filmi:

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 08:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.03.2022 13:56
Ünide projeleri yurtdışından bulup 2-3 yerine bir şey ekleyip, ben yaptım diye hocalara yedirdiğimiz günler aklıma geldi. O gergedanı ekliyorsun bari müziğide değiştir de arak olduğu anlaşılmasın.
MK Okuru
MK Okuru 24.03.2022 23:37
Hocalar yemiyordu öğrencinin hevesi kırılmasın diye kabulleniyodu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.03.2022 18:23
İnanılmaz.

Medina Tugrul denen firmanın ortaklarından biri de Yavuz Tugrul.
Hani şu ünlü senarist ve yönetmen varya ha o...

Bana eleman seçiminde yaptıkları hatanın bedelini ödüyorlarmış gibi geldi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Spider_hip
Spider_hip 22.03.2022 20:28
Sitelerinin hakkımızda kısmında da hala ironik olarak şöyle yazıyor;

Nereden geliyor
bu fikirler diye soranlara.
Medina Turgul DDB’den merhaba.

Halbuki Audi'den merhaba demeleri lazım gibi :P
Kalan Karakter: 300 Gönder
Peak Games çalıntı reklamı 11 Milyon TL tazminatla sonuçlandı
İlginizi Çekebilir