Persona 3 Reload, Persona 5'ten mekanikler kullanılacak

Taylan Bal 31.08.2023 - 05:39
Persona 3 Reload, Persona 5'ten alınan iki mekaniği, genişletilmiş ışık ve karanlık yetenekleri ile benzer bir Baton Pass benzerini ekleyeceğini doğruluyor.

Hayranların Atlus ve Sega'dan uzun bir süredir talep ettiği Persona 3'ün yeniden yapımı karşılık buldu. Persona 3 Reload en çok beklenen oyunlardan biri olarak karşımızda.

Persona 3 Reload gelecek Şubat ayında piyasaya sürülecek

Atlus, son zamanlarda oyuna dair birçok bilgi veriyor ve GamesCom gibi çeşitli etkinliklerde oyun hakkında artan güncellemeler sunuyor. Oyunla ilgili en son güncelleme, Persona 3 Reload'ın gelecek Şubat ayında piyasaya sürülecek olan çıkış tarihiydi.

Hayranlar, Persona 3 Reload'ın demosunu bahsi geçen GamesCom 2023 ve diğer etkinliklerde deneme fırsatı buldular. Bu oyun, orijinal oyunun tam bir yeniden yapımı olma yolunda ilerliyor. Ek olarak kaliteli değişiklikler de yapılıyor. Bu değişiklikler, Atlus'un son Persona 5 gibi yayınlarına daha uyumlu hale getirecek. Son zamanlarda, beşinci ana oyunun bir parçası olan bir dizi mekanik de oyuna dahil edildiği doğrulandı.

Persona 3 Reload gelecek Şubat ayında piyasaya sürülecek

Oyuna yeni özellikler eklenecek

Dengeki Online'ın Persona 3 Reload'ın kapsamına dair verdiği bilgilere göre, "Shift" adı verilen yepyeni bir mekanikten bahsediliyor. Bu özellik, bir düşman Gölgesinin zayıflığına vurarak tetikleniyor. Shift mekanikleri, sol tetiği basarak bu ekstra eylemi farklı bir parti üyesine verme olanağı sağlayarak oyuncunun kullanmasını sağlıyor. Bu da Persona 3 Reload'un P5'in Baton Pass versiyonu gibi görünüyor.

Persona 3 Reload'un büyü serisi de yeniden düzenlendi. Daha önce Persona 5'te yeniden tanıtılan Işık ve Karanlık yeteneklerini, Eiha ve Kouha'yı ekliyor. Orijinal Persona 3 ve 4'te, ışık ve karanlık büyüleri Hama ve Mudo olarak bilinen anlık öldürme varyantlarıyla sınırlıydı. Persona 5, oyuncuların ışık ve karanlık unsurlarını kullanma seçeneği sunan Eiha ve Kouha büyülerini ilk Persona oyunundan geri getirdi.

Bu büyülerin yeniden düzenlenmesi, Işık ve Karanlık elementlerine özelleşmiş Ken ve Koromaru'yu yükseltecek. Orijinal oyunda, bu iki elemente odaklanmaları kullanımlarını sınırladı ve oyuncular bosslara karşı bu iki parti üyesini kullanmakta zorluk yaşardı. Çünkü anlık öldürme bağışıklığı vardı. Persona 3 Reload, onlara bu yetenekleri vererek, yeniden yapım ile sunulan diğer iyileştirmelerle birlikte kullanmalarını daha elverişli hale getirebilir.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 04:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
Persona 3 Reload
İlginizi Çekebilir