1/12

PES 2011 Online Oyun Rehberi

Tolga Canatan 28.10.2010 - 15:32
Futbol dünyasına adım atmanın vakti geldi.
İlk olarak -tahmin edeceğiniz üzere- oyunumuzun orijinal olması gerekiyor. PES 2011’in  piyasa fiyatını oranladığımızda aylık en fazla 7 lira, günlük ise 25 kuruş gibi bir fiyat söz konusu. Zaten yaptığınız ilk maçta hiçbir şey kaybetmeyip çok şey kazandığınızı anlayacaksınız. Artık oyunu aldığımızı varsayıp fazla uzatmadan işe koyulalım.

Online'a Giriş

Bir önceki oyunda Online Mod'a giriş yaptıktan sonra bölümler arasında geçiş yapıyorduk. 2011'de ise bölümlerden dilediğimizi seçtikten sonra sunuculara bağlanıyoruz. Bunun sunuculardaki yoğunluğu dağıtan  daha iyi bir sistem olduğunu belirtmem gerek. KONAMI bu noktada akıllıca davranmış.

PES 2011 Online Oyun Rehberi
Her şeyden önce bir KONAMI ID ve takiben GAME ID almak zorundasınız. Merak etmeyin bu hesaplar için ekstra bir ücret istenmiyor. Oyunun kurulumunu tamamlayıp online moda ilk giriş yaptığınızda karşınıza üç seçenek çıkacak (What's the KONAMI ID, Register, Login). Önceden bir ID aldıysanız Login diyerek eski bilgileriniz ile giriş yapacaksınız, ancak 'Ben daha yeniyim' diyorsanız bahsettiğim gibi bir hesap almak zorundasınız. Bu noktada belirteyim. Her oyun kodu (Oyun kurulurken girilen yirmi beş haneli kod) ile bir giriş yapılabilir. Yani dünyanın neresinden giriş yaparsanız yapın aynı kod ile birden fazla giriş yapılamaz. Dolayısıyla bir DVD ile aynı anda sadece bir kişi oynayabilir.

Register dedikten sonra oyun bizi masaüstüne atacak ve internet tarayıcımız bizi KONAMI kayıt sayfasına yönlendirecek. Şimdi kısaca bu hesaplardan bahsedeyim. KONAMI ID, KONAMI şirketi için genel bir kullanıcı hesabı demektir. KONAMI online hizmetleri/servisleri için kullanılan genel kimliktir. GAME ID ise yine KONAMI'nin size özel sunduğu oyun kimliğidir. Her bir KONAMI ID için bir tane GAME ID oluşturulur ve bu kimlikler birbirleri ile bağlantılıdır. Karşımıza çıkan sayfada istenen bilgileri dikkatlice doldurarak kayıt işlemini tamamlayın. KONAMI’den hesap almak, basit bir forum sitesine üye olmaktan biraz daha farklı. Girdiğiniz kullanıcı adları veya şifreleri tekrar tekrar yazmak zorunda kalabilirsiniz. Lütfen bıkmadan yeni şifreler deneyerek ve her denemenizi not alarak kayıt işlemini tamamlayın. Aksi takdirde kafanız karışabilir, işler çıkılmaz hale gelebilir.