1/2

PES 2012

Mahmut Saral 15.09.2011 - 15:39
PES 2012, ikinci demoyla hamuru tutturmuş
Futbol sezonu nihayet başladı. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi de bir yandan derken, artık FIFA 12 ve PES 2012 için de günleri daha bir heyecanla sayar olduk. Bu süreçte her iki oyunun da birer demosu geldi ve denedik. Daha öncesinde iki oyunun henüz tamamlanmamış sürümlerini de test etmiştik. PES 2012'nin durumu biraz vahimdi doğrusu, ancak yayımlanan ikinci demoyla sanki ibre olumlu yöne doğru dönmeye başladı.

Demoda, FC Bayern Munich, FC Internazionale Milano, Rangers FC, Club America ve Sport Club International takımlarını seçebiliyoruz. Çift devre olarak yapabileceğimiz maçlarda, PES 2012'de demo itibarıyla güzel gelişmeler yaşandığına şahitlik ediyoruz. Öncelikle oynanıştaki hantallık gitmiş, yerine daha akıcı, daha hızlı, dolayısıyla daha tempolu bir futbol anlayışı gelmiş. Hızlı bir atak yapmak istediğinizde, bu gerçekten hızlı oluyor, sadece sizin düşüncenizle sınırlık kalmıyor, adamlarınız da tam destek veriyor.

PES 2012
Pes etme, pas ver

Atılan ara paslar, pasların netliği ve hız düzeyleri, kanat koşuları, özellikle beğendiğim yönler. Çok seri paslar yaparak örümcek ağı misali ataklar ortaya çıkabiliyor, ki fazlasıyla zevk alıyorsunuz böylelikle. Yaptığım birçok maç sonucunda, PES 2012'nin bir nebze eski PES oyunlarının tarzına geri dönüş yaptığını hissettim. Bu bence hoş olmuş. Defans kurgusundaki düzenlemeler de gayet iyi. Orta sahayı rahatlıkla geçseniz bile, defansta işiniz çok zor. Hızlı ataklarda rakip oyuncular bire bir oynamayı tercih ederken, siz yavaş hareket ettikçe de doğal olarak kademede yerlerini alıyorlar. Varlıklarını öyle hissettiriyorlar ki, siz top çevirdikçe size biraz daha yaklaşıyor, en sonunda da topa vurmaya fırsat bulamadan sizi saf dışı bırakıyorlar.