PES 2012'nin kontrol sistemi açıklandı

Murat Halilbeyoğlu 21.07.2011 - 14:51
İkinci adam oyuna müdahale ediyor
Konami firması PES 2012'nin yeni kontrol sistemini açıkladı. Oyunun Teammate yani takım arkadaşı kontrol sisteminde artık iki oyuncuyu aynı anda kontrol edebileceğiz.

Yeni Teammate Control (TC) sistemi sayesinde kullanıcılar esas adam topla koşarken ikinci oyuncu üzerinde tam kontrole sahip olacaklar. Bu gün yapılan açıklamada TC sistemi iki şekilde çalışıyor ve her ikisinde de kullanıcı sağ analog çubuğunu kontrol etmek istediği oyuncunun olduğu yöne doğru basıyor. İki moddan ilki olan Assisted Mod'da kullanıcılar ikinci oyuncuyu R3 tuşuna basılı tutarak aktif edecekler ve böylece etkili koşu manevralarıyla oyun üzerinde daha geniş kontrol sahibi olacaklar.

Greater Control modu ise Manuel modda size sunulacak. Kullanıcılar tamamen özgür bir şekilde ikinci oyuncunun hareketlerini kontrol edebilecek ve boş koşular yapabilecek, boş alanlara kaçabilecek ve topla ilerlemekte olan oyuncudan pas isteyebilecekler.

Sonrasında ise kullanıcılar R3 tuşunu bırakarak kontrolü yeniden bilgisayara geçirecekler. Bu işlemi ayrıca önceden emir verdikleri yapay zeka koşularını iptal etmek istediklerinde de kullanabilecekler. Her ikisi de anında olacak ve bu şekilde kullanıcılar emirlerin yerine gelmesi için pas işleminin tamamlanmasını beklemek zorunda kalmayacak.
PES 2012’ye eklenen yeni yapay zeka unsurları sayesinde saha içindeki aksiyon, gerçek futbolu en üst seviyede yansıtacak. Aktif Yapay Zeka sistemi futbolcuların hücum oyuncularının hareketlerini bir daha iyi tahlil etmelerini sağlarken, diğer yandan takımın taktiğini tehlikeye atmayacak şekilde davranmalarına neden olacak. Bire bir karşılaşmalarda savunma oyuncuları topu kazanmak için pres uygularken, hücum oyuncuları ise kendilerini marke edenlerden kurtulmak için vücut feykleri ve ayak hareketleri kullanacaklar.

Oyunda penaltılar tamamen değiştirildi, oyuncular arka kameradan görünen penaltı atışlarında futbolcularının konumunu, şutun gücünü ve hedefini tam olarak belirleyebilecekler. Şutlar da geliştirilen özellikler arasında, her bir futbolcunun yetenekleri topa vuruş zamanlaması, hızı ve futbolcunun topa olan konumunun bir arada hesaplanmasıyla daha gerçekçi sonuçlara yol açacak. Şut feykleri de geri dönen özellikler arasında, oyuncular hareket halindeyken kaleciyi yanıltıp boşa atlamasını sağlayabilecekler.

Sevilen “Mücadele Antrenmanı” modunun geri dönüşü sayesinde artık tüm yeteneklerinizi geliştirebileceksiniz. PES serisinin popüler özelliklerinden biri olan Mücadele Antrenmanı oyunculara yeteneklerini geliştirmek için kullanabilecekleri bir dizi zorlu test sunuyor. Bu modda oyuncular maçtaki başarılarını arttırmak için hücum ve savunma yetenekleri üzerinde çalışabilecekler. Benzer biçimde top sürme testleri, belli hedefleri vurmanızı gerektiren ölü top mücadeleleri, zorlu şut görevleri sayesinde oyuncular bu modda harcadıkları zamanın gerçek maçlarda ne denli fark yarattığını görebilecekler.

PES 2012'nin kontrol sistemi açıklandı
PES 2012’nin estetik stili de geliştirilerek yumuşak geçişli animasyonlar ve inanılmaz ayrıntı seviyesi sayesinde futbolcu hareketlerine her zamankinden daha akıcı bir görünüm kazandırıldı. Futbolcularınızın terlediğini, top isterken ve birbirlerine bağırırken boyun kaslarının gerildiğini, gözlerinin etrafındaki ve ağızlarındaki kasların duygularını yansıttığını göreceksiniz. Tüm bunlar gerçek zamanlı olarak gölge ve yansıma sunan dinamik aydınlatma sayesinde daha da gerçekçi bir boyut kazanmış durumda. Oyunun özel UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA  Avrupa Ligi lisanslarına uygun biçimde, bu maçları yöneten hakemler de resmi UEFA Şampiyonlar Ligi forması giyecekler.

Detaylara verilen önem, maç öncesinde de kendisini gösteriyor. Oyuncular maçtan önce ısınacaklar, futbolcular çıkış tünelinde beklerken görevliler sahayı kontrol edecekler, kamera etrafı gösterirken taç çizgisinde tur atan teknik direktörleri görebileceksiniz. Oyuncular taç atmadan önce uzanıp topu alacaklar, ikili mücadelelerdeki sertliğe ve duruma bağlı olarak farklı tepkilerle düşecekler.

Takım Arkadaşı Kontrol sisteminin bir bir süredir üzerinde çalıştıklarının altını çizen Konami Digital Entertainment Avrupa PES Ekip Lideri Jon Murphy, “Bu özelliğin açılışını PES 2012 ile yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Oyuncuların sahada özgürce hareket edebilmelerini sağlayacak bir kontrol sistemi üzerinde uğraşıyorduk, oyunculara topla koşan futbolcunun yanı sıra ikinci bir futbolcuyu kontrol edebilme yeteneğini vererek hücum seçeneklerini oldukça geliştirmiş oluyoruz. Aktif Yapay Zeka geliştirmeleri ile birlikte düşündüğümüzde, bu yenilik sayesinde desteğe gelen oyuncular daha iyi koşular yapıp boş alanlar bulabilecekler, sanırım bugüne kadar görülmüş en gelişmiş futbol oyununu yaratma yolunda çok büyük bir adım attık” diye konuştu.

“Bu PES için yeni bir dönemin başlangıcı,” diye ekleyen Murphy, “Önümüzdeki haftalarda popüler Ana Lig üzerinde yapılan değişiklikler hakkında bilgi verecek ve serinin yeni yüzünü tanıtacağız. PES serisi sürekli olarak ileri gidiyor, bunu aynı derecede tanınmış ve yetenekli bir kapak yıldızı ile kutlamanın zamanı geldi. Bu yeni yıldızımız yeni oyunun tüm özelliklerini bünyesinde taşıyor; son derece yetenekli, hızlı ve sahada mucizeler yaratabilen biri. Lionel Messi ile birlikte çalıştığımız üç harika yıl boyunca gösterdiği çabadan ve destekten ötürü kendisine çok teşekkür ediyoruz. Serinin gelişiminde büyük bir rol oynayan Messi’ye en iyi dileklerimizi gönderiyoruz” dedi.

PES 2012, 2011 sonbaharında PlayStation3, Xbox 360, Windows PC, Wii, PSP ve PlayStation 2 için piyasada olacak.
Yorumlar 73
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 18:19
Kalan Karakter: 300 Gönder
PES 2012'nin kontrol sistemi açıklandı
İlginizi Çekebilir