Photoshop Generative AI özelliği

Taylan Bal 28.07.2023 - 21:19
Photoshop Generative AI özelliği sayesinde kullanıcılar görüntüleri sorunsuz bir şekilde genişletip boyutlandırabilecek.

Mayıs ayında Adobe, generative AI modellerini Firefly ailesini Photoshop'un beta sürümüne entegre ederek kullanıcıların basit metin ipuçlarıyla görüntüleri genişletme, küçültme veya içerik eklemelerini sağlamıştı. Adobe şimdi ise yeni bir güncelleme getirmeyi planlıyor.

Photoshop'un yenilikçi Generative Expand özelliği

Şirket, bu güncellemelerin üzerine yeni bir özellik olan 'Generative Expand'ı tanıtarak kullanıcıların görüntüleri sorunsuz bir şekilde genişletip boyutlandırmasına imkan tanıyor.

Generative AI ile görüntüleri sorunsuz boyutlandırma

Generative AI kullanarak görüntüleri boyutlandırmak için, Photoshop kullanıcıları öncelikle Kırpma aracını tıklayıp sürüklemeli ve tuvali bu şekilde genişletmelidir. Ardından, Photoshop'un bağlamsal görev çubuğundaki 'Generate' butonuna tıklamak, yeni boş alanı mevcut görüntüyle kusursuz bir şekilde bütünleyen AI tarafından oluşturulmuş içerikle dolduracak.

Photoshop'un yenilikçi Generative Expand özelliği

Adobe'ye göre, bu özellik özellikle konu kısmen kesikse, görüntü istenen en-boy oranında değilse veya odaklanan bir nesne görüntünün diğer kısımlarıyla hizalanmamışsa oldukça faydalı olacağa benziyor.

Photoshop'un Generative Expand özelliğinde en iyi taraf, içeriği metin ipucu olmadan da herhangi bir görüntüye ekleyebilmesidir. İpucu olmadığında, Photoshop sadece genişletilmiş tuvali mevcut görüntüyle uyumlu bir şekilde AI tarafından oluşturulan içerikle doldurur. 

Bir ipucu kullanırken, genişletilmiş içeriğin her zaman kullanıcının belirttiği öğeleri içereceği de belirtildi. Adobe, yeni AI özelliği hakkında "Generative Expand ile düzenleme sürecine daha az zaman harcayabilir ve kendi yaratıcı ihtiyaçlarınıza göre görüntülerinizi deneyimleyip uyarlayabilirsiniz" diyor.

Dünya genelinde Photoshop'un yeni güncellemeleri

Generative Expand'a ek olarak, Adobe dünya genelinde birçok yaratıcının işine yarayacak bir diğer gelişmeyi de duyurdu. Artık Photoshop'ta Firefly tarafından desteklenen özellikler, 100'den fazla dilde metin ipuçlarını destekleyecek. Bu, daha önce yalnızca İngilizce gibi belirli dillerle çalışan Generative AI metin ipuçlarının dünya genelindeki birçok yaratıcı için kullanılabilir olmasını sağlayacak hoş bir değişiklik olarak karşımıza çıkıyor.

Generative Expand'ı denemek isteyenlerin, Photoshop uygulamalarını güncellemeleri gerekecek. Çünkü Adobe, bu özelliğin sadece en son beta sürümünde mevcut olacağını belirtiyor. Şirket, bu sonbaharda uygulamaya daha fazla generative AI özelliği getirmeyi planlayarak kullanıcılara daha fazla yaratıcı araç sunma sözü de veriyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 3.05.2024 06:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
Photoshop Generative AI özelliği
İlginizi Çekebilir