Piston konusunda Xi3'ten Valve'a cevap!

Berkant Jeff Akarcan 13.03.2013 - 11:03
"Valve'ın kendi Steam Box'ı ile ne yapıp yapmayacağı onları ilgilendirir."
Kafaların karışmasına sebebiyet veren Piston konsolunun (daha doğrusu Steam Box'ının) üreticisi Xi3, Valve ile aralarındaki bağlantıyla ilgili açıklama yaptı. Xi3'ün CEO'su Jason Sullivan şöyle konuştu:

"Valve Corporation tarafından bir yatırım aldığımızı tekrardan teyid ediyoruz (tıpkı uluslar arası CES 2013 fuarında da açıkladığımız gibi), ve bunu Valve'ın yazılı izni ile yaptık. İkinci olarak, Valve'a özel bir ürün yapmamız istendi ve CES 2013 fuarında iki firma da kendi standında bunu gösterdi - Piston konsolunu. Daha sonra CES'te, Valve ile yaptığımız bir toplantıda Gabe Newell bana gelip kişisel olarak; Valve ile aramızdaki ilişkinin diğer detaylarının açıklamamaı istedi. Biz de öyle yaptık, ve yapmaya devam edeceğiz."

Piston'un Valve'ın kendi Steam Box'ı olmadığı konusunda da kafası basmayanları da aydınlatacak açıklamalarda bulundu Jason Sullivan.

Piston konusunda Xi3'ten Valve'a cevap!

"Örneğin, medyada bir çok insan Piston'u 'resmi' Steam Box zannediyor. Ancak ne biz böyle bir şey söyledik, ne de Valve. Bu durum değişmedi. Ancak Valve'ın 'şu an için' bizim herhangi bir ürünümüzle 'ilgisi olmadığı', ileri de de olmayacağı anlamına gelmiyor elbette.

Şunu da söylemek zorundayım ki, Valve ile ilişkimiz ne olursa olsun (veya olmasın) Piston konsolu oyuncuların Steam'e erişmesini sağlayacak. Ek olarak Piston, bir çok İnternet tabanlı oyun ve eğlence platformlarını destekleyecek, ki bu da Valve'ın kendi resmi Steam Box'ı için planladığından daha fazla özellik anlamına geliyor. Bu şekilde, Piston konsolu bir Steam Box'tan daha fazlasını verecek oyunculara, bu da mantıklı bir olay zira Piston konsolu, özünde x86 tabanlı her işletim sistemini veya uygulamayı çalıştırabilen bir Modüler Bilgisayar.

Açık konuşmak gerekirse, Piston konsolu piyasaya ilk çıktığında Windows işletim sistemiyle çıkacak, zira PC oyuncularının ve yazılımlarının sayısını göz ardı edemeyiz. Ayrıca Piston konsolu Linux çalıştırabilecek, yani Steam'in Linux versiyonunu da destekleyecek.

Valve'ın vizyonunun aksine, Xi3 olarak inanıyoruz ki çekirdeğinde Windows işletim sistemi olmadan pazarda başarı elde edemezsiniz, hele ki tek bir platform veya e-dükkan oyun portfolyosuyla kıyasladığınızda. Geliştirici stüdyolar isterse oyununu Steam üzerinden yayınlar, isterse direkt olarak son kullanıcıya ulaşır. Bu durum Piston ile diğer Steam Box'lar arasındaki en büyük fark olacak. Dilerseniz Steam'den oyun oynayabileceksiniz, dilerseniz diğer platformlara da ulaşabileceksiniz - hepsi de tek bir konsoldan.

Sonuç olarak Valve'ın kendi Steam Box'ı ile ne yapıp yapmayacağı onları ilgilendirir. Yani Gabe, sana kalmış. Artık top sizde."


Bu açıklamalara bakacak olursak, piyasadaki Steam Box'lar arasında en fazla oyun portfolyosu olan Steam Box olacak Piston. Bakalım Valve kendi Steam Box'ında neler yapacak?
Yorumlar 16
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 18:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
Piston konusunda Xi3'ten Valve'a cevap!
İlginizi Çekebilir