Pitchford: Duke Nukem Forever için özür dilerim

Murat Halilbeyoğlu 25.03.2011 - 09:19
Gearbox gecikmenin nedenini açıklıyor
Gearbox başkanı Randy Pitchford dün yaşanan Duke Nukem Forever gecikmesinin arkasında yatan sebepleri açıkladı.

Sözlerine bunu bir pazarlama oyunu olmadığını söyleyerek başlayan Pitchford "İnanın bu bir numara değil, ilk başta mayıs ayı dediğimizde o ay içerisinde çıkartacağımıza inanıyorduk. Hesapta olmayan sorunlar konusunda mükemmel değiliz ancak sözlerimizi tutmak ve hedeflerimize ulaşmak için gece gündüz çalışmak konusunda mükemmeliz" dedi.

CEO halen mayıs ayı hedeflerine yetişebilme ihtimallerinin olduğunu ancak yine de 12 yıldır beklenen yeni Duke Nukem oyununun kalitesini düşürme ve beklentileri boşa çıkartma riskini göze almak istemediklerini de ekledi.

"Oyunun bizim kadar çıkmasını isteyen hayranlarımız tarafından güdüleniyoruz. BU hayranların sürekli desteği bize kalite ve performansı getiren moral mucizesini yaşatıyor. Daha da iyisini yapabilmek için ortaya çıkan bu ufak gecikme beklentisi yüksek olan hayranlarımız yararına, inanın."

On küsür yıllık bir sürenin ardından iki ay civarı kısa bir süresi kalan Duke Nukem'in ertelenme haberi oyunun tüm hayranlarını şok etmiş ve yine bir hayal kırıklığı korkusuna yöneltmişti.

Pitchford: Duke Nukem Forever için özür dilerim
Duke Nukem'in yeni tarihi 10 Haziran olarak yinelendi. Oyun PC, Playstation 3 ve Xbox 360 için çıkacak.

Bu arada oyunun yine bir kaç defa geciken DS versiyonu Duke Nukem Critical Mass'in çıkış tarihi dağıtımcı firma Apogee tarafından 8 Nisan olarak açıklandı.

Yaklaşık üç senedir geliştirilen oyun ilk başta DS ve PSP için bir üçleme olarak hazırlanması planlanmıştı.
Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 29.04.2024 14:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
Pitchford: Duke Nukem Forever için özür dilerim
İlginizi Çekebilir