Plague Inc: Evolved yeni oyun modu geliyor

Berat Darıcı 26.03.2020 - 00:23
Plague Inc: Evolved, yeni modu ile dünyayı pandemiden kurtarmaya çalışacak. Ayrıca bağımsız yapımcı Ndemic Creations, 250.000 dolarlık bağış yaptı.

Plague Inc: Evolved, bağımsız yapımcı Ndemic Creations tarafından geliştirildi ve yayınlandı. Dünyadaki insanlığın soyunu bitirmek için uğraştığımız Plague Inc: Evolved'de bu sefer işler değişiyor. Yeni oyun modu, oyunun amacını tamamen tersine çevirecek.

Strateji, simülasyon türündeki oyunumuz için geliştirilen yeni modda dünyadaki insanlığın soyunu kurutmak yerine onları bir pandemiden kurtarmaya çalışıyoruz. Pandemi ne diye sorarsanız, tüm dünyayı etkileyen hastalıklara pandemi deniyor. Örneğin Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 bir pandemi.

Koronavirüs sayesinde satışları oldukça artan Plague Inc: Evolved, hem pc hem de mobil platformlarda yer alıyor. Salgından dünyayı kurtaracağımız mod, henüz geliştirilme aşamasında. Güncelleştirmenin yapımı için hızlandıklarını söyleyen yapımcı, herhangi bir çıkış tarihi vermekten ise kaçındı. Güncelleme tüm oyuncular için pandemi süresince ücretsiz bir şekilde paylaşılacak.Oyunun yapımcısı yaptığı açıklamada "Oyuncuların dünyayı ölümcül bir salgından kurtarmasına izin veren yeni bir Plague Inc. oyun modu üzerinde çalışmalarımızı hızlandırıyoruz." dedi. Yeni modda hastalığın ilerleyişini kontrol etme, sağlık sistemlerini geliştirme ve dengeleme, insanları karantinaya alma, sosyal yasaklamalar, kamu hizmetlerini durdurma gibi birçok özellik bulunacak. Yeni modun geliştirilmesinde Dünya Sağlık Örgütünden de yardım alındığı söyleniyor.

Plague Inc: Evolved yeni oyun modu geliyor

Plague Inc: Evolved koronavirüsle mücadelede için 250.000 dolar bağışta bulundu.

Plague Inc: Evolved'in bağımsız yapımcısı Ndemic Creations, COVID-19'a karşı verilen savaşta Coalition of Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) ve Dünya Sağlık Örgütüne 250.000 dolarlık bağışta bulundu. Plague Inc'in yaratıcısı James Vaughan, yakında oyuncularında Dünya Sağlık Örgütüne maddi destekte bulunmak için oyun içerisine yeni özellik ekleyeceğini söylüyor. Geçtiğimiz yıllarda Ebola virisü ile savaş için yardım toplayan ve çeşitli kuruşlara bağışlayan Ndemic Creations'ın koronavirus için de böyle bir adım atması çok güzel. 800.000 oyuncunun destek verdiği bu kampanya 76,000 dolarlık yardım fonu toplamıştı.

Oyunu yaparlarken böyle bir salgının gerçek olacağını hiç düşünmediklerini söyleyen yapımcı ekip, güncelleme için yeni bilgilerin yakında paylaşılacağını söylüyor. Fakat yakın zamanda çıkmasını beklemek yanlış olabilir. Çünkü geliştirici ekip COVID-19 yüzünden yeni modu evlerinden çalışarak geliştirmekte. Daha önce Çin'de yasaklanan Plague Inc: Evolved'in Steam sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

18 Şubat 2016 tarihinde PC için çıkış yapan Plague Inc., PC, PS4, Xbox One, iOS ve Android üzerinden ulaşılabilir durumda.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 02:28
Kalan Karakter: 300 Gönder
Plague Inc: Evolved yeni oyun modu geliyor
İlginizi Çekebilir