1/2

Plants vs Zombies: Garden Warfare

Hakan Bozdemir 24.10.2013 - 17:25
Korkunç değil eğlenceli zombiler
Normal savaş oyunlarını bilirsiniz değil mi? Multiplayer’ı olanlar. Third person shooter türündekilerden bahsediyorum. Tek kişilik modları oldukça zevklidir. Oynamaya doyamayız. Fakat iş multiplayer’a geldiğinde biraz can sıkıcı olabiliyor. Kullanım rahatlığı single playerdaki gibi olmuyor diyebilirim. Multiplayer yerine Co-op modu yapılsa daha iyi sonulç verebilir bu tür oyunlar diye düşünüyorum.

İşte bu düşünceyi kafamdan silecek bir oyun yeni nesil ile birlikte bizlerle olacak. Bu oyun Plants vs. Zombies: Garden Warfare. Plants vs. Zombies serisinin en farklı oyunu olmak için geliştiriliyor Garden Warfare. Önceki oyunlardan farklı olarak Third Person Shooter şeklinde oyunculara sunulacak. Üstelik bu oyunda zombi olarak da savaşabileceğiz.

Plants vs Zombies: Garden Warfare
Zombilerden bıktık mı?
Zombiler... Evet. Onlar günümüz oyunlarında oldukça büyük bir yer kaplıyorlar. Yani biraz baymış durumdalar. Neredeyse her oyunda zombi görmek insanın ciddi şekilde canını sıkıyor. Hani bir şeyin de kullanım yeri ve sınırı vardır. İşte zombilerin kullanılması gereken oyunlardan biri de Garden Warfare. İçerisinde çeşitlilik çok güzel, renkler çok canlı, eğlencesi ise hiç bitmeyecek seviyede. En azından bize şimdilik gösterilmiş olan videolarda öyle gözüküyor.

Videolar demişken sizlere aşağıdaki videoyu sunayım. Her karakterin benzersiz bir silaha ve üç farklı özelliğe sahip olacağını aşağıdan görebiliyoruz. Bu şekilde her sınıfın kendine ait avantajları bulunacak.


Keşke hikaye modu da olsaydı...
Tamamen online olacak olan Garden Warfare da pek çok farklı özellik bulunacak. Gelin en can alıcı noktalarını şöyle sıralayalım:

-Sınıflara ayrılmış bitkiler ve zombiler olarak savaşabileceğiz.
-100’den fazla nesne ile karakterlerimizi kişiselleştireceğiz.
-Dört kişilik co-op modu içerecek.
-Boss battle bulunacak.
-24 kişiye kadar destekli online mod olacak.
-SmartGlass ve Kinect’i destekleyecek.

Bu özelliklerin yanında tabii ki güzel bir görsellik de gerekiyor. İşte Garden Warfare bunu tam anlamıyla başarıyor diyebiliriz. Çünkü oyunun görüntüleri insana eğlenceli bir keyif sunuyor. En azından 2. Dünya savaşındaki askerlerin birbirleriyle savaşmasından daha eğlenceli olacaktır. Üstelik eğlenceli bir görünüme sahip olması sebebiyle her yaştan oyuncuya hitap edebilecek.