PlayStation 3: İndirim kapıda

Sami Türk 3.06.2010 - 12:31
PlayStation 3: İndirim kapıda

Etkili üretim süreci ve yüksek imalat sayısı sebebiyle bir konsolun donanım masrafları zamanla düşer. PlayStation 3 vakasında ise bir bileşen yakın gelecekte üreticinin satılan sistem başına ilaveten ödeme yapmasına mani olacak.

Blu-Ray sürücüsünün başlıca parçalarından mavi lazer diyodunun az bulunur olması, Sony’nin konsolunun başta planlanandan daha az sayıda çıkmasının başlıca sebeplerinden biriydi. Bu sebep tabiatıyla imal fiyatına da yansıdı. iSupply’ın birkaç ay önce yayınladığı tahminlerden birine göre, sürücü toplam 125 dolar kadar fiyata mal oluyordu.

Fakat üreticiler teslimat darboğazını yavaş yavaş kontrol altına almış ve verimi oldukça arttırmış görünüyorlar. Sony’nin kendi bölümü, Digitimes’e göre aylık 1,7 milyona kadar diyod üretti, güz için de yeniden düzenlemeler planlanıyor. Bazı kaynaklara göre imalat masrafları böylelikle 125 dolardan 100 dolara kadar düşebilecek.

Donanım masrafları şu sıralar başta tahmin edilen 840 Doların altına düştüyse de 599 Dolar/Euro’ya satılan siyah inci önceden olduğu gibi zararı yüksek bir teşebbüs olmaya devam edecek.

KAYNAK
PlayStation 3: İndirim kapıda
4players.de


Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 13:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation 3: İndirim kapıda
İlginizi Çekebilir