PlayStation 4: 2020'de Almaya Değer mi?

Murat Oktay 7.11.2020 - 13:38
PS4 hala satın almaya değer mi? 2020'de satın almayı mı düşünüyorsunuz yoksa PlayStation 5'i mi bekliyorsunuz?

Yaklaşık yedi yıl önce, Sony, PlayStation 4 ile şu anda piyasada olan konsol neslinin başlangıcını duyurdu. Halefi olan PlayStation 5 ise önümüzdeki günlerde bizi bekliyor. Tabii bu durum şu soruyu gündeme getiriyor: PlayStation 4 2020'de hala almaya değecek mi? 2020'de PlayStation 4 satın almanız gerekip gerekmediğini kendinize mi soruyorsunuz? Veya Kasım / Aralık ayına kadar bekleyip, PS5 ile bir sonraki konsol nesline mi geçmelisiniz? PS4'ün neden 2020'de hala satın almaya değer olduğunu size anlatacağız.

2020'de PlayStation 4'ü satın almaya değecek mi?

2020'de bile mevcut Sony PlayStation 4 konsolunun satın alınmasının birkaç nedeni var. PS5 ile gelecek neslin önümüzdeki günlerde satışa sunulacağını biliyoruz. Önümüzdeki günlerde satışa sunulacak olan Playstation 5'in Türkiye fiyatı, vergilendirmesi dolayısı ile oldukça yüksek bir fiyattan satışa çıkacak. Bu sebeple yeni bir konsol almak isteyip de bütçeniz daha uygun bir şey arıyorsa aşağıdaki maddelere bakmanız, satın alma kararınızda destek olacaktır.

2020'de PS4 satın almanın en önemli nedenlerinden biri fiyattır. Burada hangi model olması gerektiği sorusu ortaya çıkıyor. PS4 İnce 2016 yılında yayımlanan ve standart PS4 daha küçük ve daha hafif olan ise şu anda mevcut 2.299 TL (Kasım 2020 itibariyle). Bu modelin diğer bir artısı da orijinal modelden daha az güç tüketmesi ve daha hızlı olan 5 GHz WLAN bandını desteklemesi. Biraz daha pahalı, ancak daha güçlü olan PS4 Pro ise 4.149 TL gibi bir fiyattan (Kasım2020 itibariyle) satın alınabiliyor . İnce konsola kıyasla daha iyi grafikler (4K çözünürlük sayesinde), daha hızlı işlemci ve daha fazla bağlantı sunuyor.

PlayStation 4: 2020'de Almaya Değer mi?

PlayStation 5 piyasaya çıktığında 8.299 TL gibi bir fiyatla satın alınabilecek. Henüz döviz kurundaki yükselişe bağlı bir fiyat artışı olmayacağı söylense de bu kur karşısında aynı fiyat ile ne kadar dayanabilir, bilinmez.

Kendinize yeni konsolunuzla ne yapmayı planladığınızı da sormalısınız. God of War veya The Last of Us 2 gibi PS4'e özel en iyi oyunları oynamanız için yeterli mi, yoksa yeni PlayStation 5 oyunlarıyla geleceğe hazırlanmak mı istiyorsunuz?

2020'de PS4 Satın Almalı mı? Oyunlar

Bir PlayStation 4 satın alarak , yalnızca Sony konsolunda bulunan son yedi yılın en iyi konsol oyunlarından bazılarına zaten erişebilirsiniz. Her ay dağıtılan ücretsiz oyunlar ile bunların bir kısmına zaten hızlıca erişim şansına sahip oluyorsunuz. Ancak unutmadan PlayStation 5'in geriye dönük uyumlu olmasını da hatırlamak lazım: Başlangıçta en önemli 100 PS4 oyunu yeni konsolda oynanabilecek, daha fazlası da kademeli olarak eklenecek. PlayStation 5 önceki nesillere göre biraz daha farklı olacak. Vaat edilen tüm sistemlerin gelmesi en az bir yıl alacak. Tamamlandığında da yeni konsolun fiyatı düşmeye başlamış olacaktır. PS4'ün kütüphanesini bekleyebilecek sabrınız varsa dayanmaya değer.

Karar

2020'de hala PlayStation 4'ü almaya değer mi? Kesinlikle! Devasa oyun kataloğuyla birlikte düşük fiyat, tarihteki en başarılı oyun konsolunun bugün hala çekici görünmesini sağlıyor. Evde en son teknolojiye sahip olmak istiyorsanız, PS4 Slim ve PS4 Pro 2020'de hala mükemmel bir seçim. Sizi binlerce saat olmasa da yüzlerce saat ekrana bağlı tutacaktır.

PlayStation 4: 2020'de Almaya Değer mi?

2020'de Playstation 4 Almak İçin Sebepler

PS4 Özel Oyunları Büyük ve Detaylı

PS4 Exclusive oyunları, Xbox One'dakilerden daha başarılı. Evet, Microsoft bu nesilde daha iyi bir iş çıkarttı ve yetişiyor, ancak büyük bir harika oyun kataloğu arıyorsanız - özellikle tek oyunculu yapımlar, o zaman PS4'ü düşünmelisiniz. Şu anda oynayabileceğiniz Death Stranding, Horizon Zero Dawn, God of War, Spider-Man, Days Gone ve The Last of Us 2 var ve hala yolda pek çok özel oyun var.

Hala PS3 veya Xbox 360'ta Oyun Oynuyorsanız PS4 Biçilmiş Kaftan

2020'de PS3'e yeni oyunların gelmesini beklemeyin. PS3 veya Xbox 360'a sıkışıp kaldıysanız, yılın en büyük oyunlarını oynamayı planlıyorsanız, artık yükseltmenin vakti gelmiş demektir. Spor oyunları, birinci şahıs nişancı oyunları ve hemen hemen tüm büyük sürümler PS4'e geliyor, ancak PS3 veya Xbox 360'a değil. Geliştiriciler eski konsolları geride bıraktılar artık. Bu yıl PS5'in çıkmasına rağmen, 2020'deki büyük oyunların çoğunun PS4'e de geliyor. Konsolda en büyük oyunlardan herhangi birini oynamayı planlıyorsanız, iyi bir fiyat teklifi bulur bulmaz PS4 veya PS4 Pro'ya yükseltme zamanı.

PlayStation Plus Çok Sayıda Ücretsiz Oyun Sunuyor

Çevrimiçi PS4 oyunları oynamak için PlayStation Plus'a ihtiyacınız var. Yalnızca çevrimiçi oyunlardan fazlasını içeren üç aylık paket fiyatı 100 TL (Kasım 2020 itibariyle). Her ay ücretsiz oyunlar alıyorsunuz. O ay boyunca oyunları talep etmeniz gerekecek, ancak bir kez yaptıktan sonra, onlara sonsuza kadar sahip olacaksınız. Asla oynamak istemeyebileceğiniz sadece bilinmeyen oyunlar değil. En azından her ay, saatler ve belki de günlerce oyun süresi vaat eden harika bir oyun var. Rocket League, Detroit Become Human ve daha birçok oyunu bu servise geldi. Her ay ücretsiz olarak edindiğiniz yeni oyunlar var ve PlayStation Plus satın alma maliyetini fazlasıyla karşılıyor.

PlayStation VR İstiyorsanız Satın Alın

Bir oyun bilgisayarı ile HTC Vive veya Oculus Quest satın almadan evde bir VR deneyimi mi istiyorsunuz? Öyleyse, PS VR, erişilebilir VR oyunları için başvurmanız gereken çözümdür. PlayStation VR, PS4 veya PS4 Pro'nuzda kullanılabiliyor. En iyi deneyim, PS kamerasının ellerinizi sanal ortama yerleştirmek için kullandığı hareket denetleyicileridir (move controller). Resident Evil 7: Biohazard, Doom, Farpoint, Until Dawn: Rush of Blood, Job Simulator, RIGS, GT Sport ve diğerleri dahil olmak üzere tonlarca PS VR oyunu var. Klasik Skyrim oyununu daha önce hiç olmadığı gibi deneyimlemek için The Elders Scrolls V: Skyrim VR'ı da rahatlıkla oynayabilirsiniz.

PlayStation 4: 2020'de Almaya Değer mi?

Daha Akıllı Oyun Paylaşımı

PS4 ve PS4 Pro, Share Play'i destekler. Bu, oyunun sahibi olmasalar bile arkadaşlarınızı oyuna dahil etmenizi sağlar. Bu sayede arkadaşlarınızla oyun ıynayabilir, daha zorlu seviyeleri birlikte geçebilirsiniz. Share Play ile çok oyunculu bir arkadaşınızla aynı oyunu oynayabilirsiniz. Ayrıca kontrolü bir arkadaşınıza devredebilirsiniz. Bu, oyunu satın almak isteyip istemediklerine veya oyununuzda sizin için zor bir noktayı geçip geçmeyeceklerine karar vermelerine olanak tanır - başka bir ülkede olsalar bile. Çoğu oyun Share Play'i destekler, ancak bazı büyük markalar bu özellik ilk çıktığında kullanmadı. Bununla oynamak istediğiniz belirli oyunlar varsa, satın almadan önce o oyunun forumlarını kontrol edin.

PS Now Aboneliği Yüzlerce Oyunun Kilidini Açıyor

Xbox One geriye dönük uyumluluğa sahipken, Sony de bir PS Now aboneliği sunuyor. Henüz ülkemizde PS Now servisi olmasa da, oldukça önemli bir hizmet. Sevdiğiniz klasik oyunları ve daha yeni PS4 oyunlarını oynayabilirsiniz. PlayStation Now aboneliğinde 800'ün üzerinde PS4, PS3 ve PS2 oyunu var ve bunları PS4'ünüze veya bir PC'ye aktarabilirsiniz. Her ay yeni oyunlar da ekleniyor ve bazı popüler oyunlar arasında Red Dead Redemption, Elder Scrolls IV: Oblivion, Mortal Kombat, God of War sayılabilir. Bu servis eninde sonunda ülkemize gelecek. Geldiğinde de mutlaka test etmek istiyorum.

Yorumlar 36
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2024 22:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.11.2020 14:36
Keşke oyun fiyatları da ucuzlasa da dediğin gibi 100 lerce saat oynayabilsek. Ps4 pro var ama henüz Rdr2 Sekiro Ghost of Tsushima Spiderman Days gone Lous part 1 2 Re yeni serisi Crash Bandicoot Knack Nioh 1-2 gibi bir çok oyunu oynayamadım. Bu gidişle de zor.
MK Okuru
MK Okuru 11.11.2020 15:07
Ben de bu kadar oyun oynayacak zamanı nereden buluyorsunuz onu anlamıyorum. İşiniz, eşiniz, okulunuz filan yok mu sizin arkadaşlar?
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2020 22:17
Hocam ne oynadın peki :D Bizde de çok canlı yok ama Capon Sekiro hariç diğerlerini alabildim inidrimden ondan bundan. En son çöp oldu 350TL ama TLoU 2 de aldım, jübile yaptım, kurtuldum :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.11.2020 17:53
Şöyle değer,,,,,,3090'lık pc ve yeni nesil konsolların grafiksel olarak büyük bir sıçrama yapamadıkları için alınabilir,,sakın ola daha last of us 3 gelicek red dead redemption 3 çıkıcak asıl ozaman grafiği görün diye tiribe girmeyin böyle bi şey söz konusu değil benim anlatmak istediğim farklı
MK Okuru
MK Okuru 11.11.2020 15:06
Konsollar kendini 2 senede gösterir. Her nesilde efsane oyunlar çıktı. Bunda da öyle olacak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 9.11.2020 13:24
Hadi iyisiniz döviz biraz düştü damat istifa edince:)))) Ben nerede miyim? Almanya tabiki
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2020 15:18
Single exclusive oyunlarını oynamadıysanız düşünülebilir fakat oyun fiyatlarını da göz önünde bulundurmak lazım. Online için bu saatten sonra alınmaz. Yine de ps4'ün en fazla bir sene ömrü var.
MK Okuru
MK Okuru 9.11.2020 11:39
Ps3 de hala fifa ve cod oyunları Online oynanabiliyor
MK Okuru
MK Okuru 9.11.2020 00:11
Dostum sony 3 senelik destek açıklaması yaptı?? malum dünyanın elinde hala ps4 veya pro var. Diğer firmalarla birlikte eğer elindeli proysa seni 4 sene rahat götür.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.11.2020 23:46
Şu ana kadar PS4 geçemeyen varsa ve Ps4 almak istiyorsa bence üzerine para biriktirip PS5 alsın. Niye derseniz, PS5 aldığınız an PS plus collection da size 20 oyun veriyor. 10 taneye yakını Sony exclusive oyun. Onlar bitene kadar aylar geçer.Eski ps4 exc şu an 110 tl civarı.Psn indirimleri de gelir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation 4: 2020'de Almaya Değer mi?
İlginizi Çekebilir