PlayStation 4 oyun satışları pandemi sürecinde rekor kırdı

Alparslan Gürlek 4.08.2020 - 11:31
PlayStation 4 oyunlarının satışları Microsoft gibi pandemi ile zirve yapmış durumda. Evde kalma zorunluluğuyla başlayan yeni dijital çağa hoş geldiniz!

Her ne kadar PlayStation 4 dönemi bitiyor gibi gözükse de insanlar her zamankinden fazla evde vakit geçiriyor. Bu da konsolun donanım satışlarını düşürse de dijital anlamda kazancını fazlasıyla artırmış durumda.

PlayStation 4 yazılım satışları pandemi döneminde yükseldi

Dijital bir çağa geçiş sürecimiz olan COVID-19 pandemisi ile birlikte şirketlerin donanım satışları sekteye uğrasa da yazılım ve oyun satışları gelirleri dengelemeye yetti. Dün Microsoft için aynı cümleleri kullanmıştık, bugün de Sony için kullanıyoruz. İlerleyen yıllarda sektörün nereye doğru evrileceğini ise şimdiden görebiliyoruz.

Sony, ilk çeyrek kazançlarının bir parçası olarak donanım ve paket oyun satışlarında yüzde 22 düşüş yaşasa da dijital yazılım satışlarının yıllık %83 artışla 3.72 milyar dolar gelir getirdiğini açıkladı. Geçtiğimiz yıla kıyasyla aynı dönemde yüzde 36 gelir artışı yaşayan Sony için pandemi süreci bereketli geçti.

PlayStation toplam geliri 5.65 milyar dolar ile geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 36 artmış durumda. Ayrıca PlayStation Nisan-Haziran çeyreğinde tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Pandemiye yönelik tedbirlerin ve evde kalma zorunluluğunun arttığı aylar Sony için unutulmayacak bir gelir artışı sağladı. Şu anda dünya çapında 112 milyondan fazla PlayStation 4 konsolu kullanılıyor ve Sony'nin 45 milyon PlayStation Plus abonesi var.

PlayStation 4 oyun satışları pandemi sürecinde rekor kırdı

Sony, The Last of Us Part II'nin satışlarına da bu anlamda atıfta bulundu ve ayrıca son çeyrekte piyasaya sürülmemiş olmasına rağmen -burada mali yıl temel alınıyor- Ghost of Tsushima'yı da güçlü bir sanat ürünü olarak nitelendiriyor. Ancak Ghost of Tsushima'nın satışları bu yılın gelir tablosuna bir katkıda bulunmuyor. Şirket, PS4 tedarik zincirindeki COVID-19 ile ilgili küçük aksaklıklara hitap ettiğini ve hala bu yılın sonlarında PlayStation 5'i çıkarmaya hazırlandığını söyledi. Sony ayrıca, birinci taraf veya üçüncü taraf oyun geliştirmeyle ilgili önemli bir sorunun ortaya çıkmadığını belirtti.

Önce Microsoft'un stratejisini dijital ortamdaki satışlara çevirip buradan kazanç sağlaması, devamında ise Sony'nin de dijital alanda daha fazla gelir elde etmiş olması sektöre yeni bir perspektif kazandırıyor. PlayStation 5'in dijital sürümünün daha fazla satmasını da beklemiyor değilim. Dijital çağa hoş geldiniz beyler ve bayanlar!

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 15:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 4.08.2020 12:15
resident evil 3 ve last of us 2yi ön siparişle aldım
bunu pandemiden önce yapacağımı söyleselerdi inanmazdım valla.
MK Okuru
MK Okuru 5.08.2020 22:01
12:48
işe gir
MK Okuru
MK Okuru 5.08.2020 12:48
Azcık da bize ver, bu ne bolluk
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.08.2020 00:59
Millette para var koronada bir oyun bile alamadım
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation 4 oyun satışları pandemi sürecinde rekor kırdı
İlginizi Çekebilir