PlayStation 5 arayüzü hakkında MacLaurin'den açıklama geldi

Alparslan Gürlek 15.06.2020 - 15:55
Sony, PlayStation 5 için arayüz tasarımının PlayStation 4 arayüzünden her anlamda tamamen farklı olacağını açıkladı. Arayüze dair çok kısa bir video paylaşıldı.

Bildiğiniz gibi geçen hafta PlayStation 5 tasarımı ve çıkacak oyunların tanıtıldığı bir etkinlik yapılmıştı. Bu etkinlikten sonra Sony tarafından PlayStation 5'in arayüz tasarımı hakkında da ufak bilgilendirmeler yapıldı.

PlayStation 5 arayüzü PlayStation 4 arayüzünden tamamen farklı olacak

Sony'nin PlayStation UX Tasarımı Başkan Yardımcısı Matt MacLaurin, PlayStation 5 için tamamen elden geçirilmiş yeni bir kullanıcı arayüzü sözünü verdi. Yeni yazılım arayüzünü işletim sisteminin çok farklı bir evrimi olarak nitelendiren MacLaurin, PlayStation 4 arayüzünün yüzde yüz elden geçirilmiş yeni bir sürümünün yapıldığından ve farklı konseptlerden bahsetti.

"UI tasarımı öncelikle çok kullanışlı, ayrıca yeni bir görsel dili var ve mimarisi tamamen yeniden tasarlandı. Aşırı gösterişli olmadığını da ekleyen MacLaurin, elden geçirmedikleri tek bir pikselin dahi olmadığını belirtti. Sony'nin PlayStation 5 oyunları için yaptığı sunumda küçük brifingler olduğunu belirten MacLaurin, yakında çok daha fazlasını kullanıcılara göstereceklerini açıkladı. Sony'nin geçen hafta yaptığı yayında çok fazla ilginç detay paylaşıldı, ayrıca PlayStation 5 donanımının neye benzediğini de gösterdiler. İki farklı sürümünü de böylece görmüş olduk. Tom Warren, twitter hesabından bir gönderiyle arayüz hakkında küçük bir brifing yayınladı.

PlayStation 5 arayüzü hakkında MacLaurin'den açıklama geldi

Sony, PlayStation 5 için tamamen elden geçirilmiş bir kullanıcı arayüzü vaat ediyor. Microsoft için ise bu durum biraz daha farklı. Bir taraf tamamen yeni bir arayüz üzerinde çalışırken Microsoft Xbox One arayüzünün optimize edilmiş bir halini kullanacağını söylüyor. Kullanıcılar için mümkün olduğunca tanıdık olması gerektiğini düşünüyorlar. Devrimsel yenilikler olarak atfedilen yeni nesil konsollar için arayüz tasarımının eski konsolları ile benzer olması ne derece sağlıklı bir karar bilemeyiz fakat Microsoft, bu konuda bu şekilde düşünüyor. 

Ana ekran arayüzü için gelen soruları net bir şekilde yanıtlamayan, "belki" kelimeleriyle ihtimaller oluşturan MacLaurin, aynı zamanda PlayStation 5 donanımları için yapılacak özelleştirmelerin PlayStation 4'e yapılan özelleştirmelerden çok daha ileriye gidebileceğini belirtiyor. "Bu donanım (PlayStation 5) önceki donanımlarda olmadığı gibi özelleştirilebiliyor." açıklamasından sonra PlayStation 5'in siyah tasarımı olacak mı? Sorularına belki ile cevaplar veren MacLaurin, henüz bu konuda net bir açıklama yapmadı. Şu kesin ki ileride PlayStation 5 donanımlarıyla ve özelleştirmeleriyle ilgili daha net ve anlaşılır açıklamalar gelecek.


Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 01:02
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.06.2020 16:42
Konsolun resmi tasarımı ortaya çıktığı halde neden hala saçma sapan ps5 resimleri koyuyorsunuz haberlere??
burak_55
burak_55 15.06.2020 19:28
Çünkü sen ne gördüysen bizlerde aynısını gördük ne eksik ne fazla.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.06.2020 16:43
Bari görseli düzgün koysaydınız.Tasarım gösterildi ya hani.
---------------------
Twitter bağlantısını eklemiştik, sağlıklı çalışmadığı için görselle güncelleyip tweet'in bağlantısını bıraktık. Umarım sorun kalmamıştır. Teşekkürler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation 5 arayüzü hakkında MacLaurin'den açıklama geldi
İlginizi Çekebilir