PlayStation 5 beta testi ile konsola yeni özellikler eklenecek

Emre Ozan Şirin 9.02.2022 - 15:52
Sony, PlayStation 5 beta güncellemesi ile konsola sesli komut ve parti odaklı çeşitli yeni özellikler kazandıracak.

Sony, 9 Şubat Çarşamba gününden itibaren yeni PS5 ve PS4 sistem yazılımının beta güncellemelerini test kullanıcılarına sunmayı planladığını duyurdu. Şu an için ABD ve Birleşik İngiltere'deki PlayStation 5 beta katılımcıları, oyun ve uygulamaları bulmanın ve başlatmanın yanı sıra medya oynatmayı kontrol etmek için yeni "Hey, PlayStation!" sesli komut özelliklerini test edebilecek. Konsola parti kurma, paylaşım ve kullanıcı arayüzü açısından da çeşitli yenilikler eklenecek.

PlayStation 5 beta güncellemesi detayları

PlayStation 5 beta testi ile konsola yeni özellikler eklenecek

Sony'nin PlayStation Blog üzerinden yaptığı duyuruya göre geçen Temmuz ayından bu yana düzenleyeceği ilk PlayStation 5 beta güncellemesi sesli komutların yanısıra parti sohbeti, Game Base ve erişilebilirlik ayarlarında da yeni özelleştirme seçenekleri sunacak.

Beta ile gelecek değişikliklerin öne çıkanları şu şekilde:

Açık ve kapalı partiler

Bir parti başlatırken açık veya kapalı seçeneği sunulacak:
Açık partiler arkadaşlarınız tarafından görülebilecek ve davetiniz olmadan partinize girebilecekler.Kapalı partilere ise sadece davet ettiğiniz oyuncuların girebilecek.

Sesli sohbet raporlama güncellemesi

Partide birinin söylediği bir şeyi raporlamak istiyorsanız, kimin konuştuğunu belirlemeniz için artık görsel göstergeler olacak. Bu yenilik, PlayStation Safety'nin raporunuza göre uygun eylemi yapmasına yardımcı olacak.

Share Play güncellemesi
Share Play'i kullanmak için artık Share Screen'i başlatmanız gerekmeyecek. Doğrudan sesli sohbet kartından Share Play'i başlatabileceksiniz.

Ana ekranda artan uygulamalar
Artık ana ekranınızda toplam 14 oyun ve uygulama görüntülenebilir.

Kupalar kullanıcı arayüzü güncellemesi
Kupa kartları ve trophy listesi görsel tasarımı değiştirildi. Kupa takipçisinde hangi kupaların kazanılacağına dair önerileri görebilir ve oyun oynarken Kontrol Merkezinden bunlara erişebilirsiniz.

Test edilen özellikler, nihai bir güncellemeye çevrilerek bu yıl içinde tüm dünyada kullanıma sunulacak.

Yorumlar 20
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 15:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.02.2022 08:52
Herkes bir yorum yapmış 4K 60 FPS Ray Tracing açık bir şekilde oyun oynatan bir PC kaç para?Senin satın aldığın konsol kaç para?Pro ya da Ultra adı ne olursa olsun onlar da 4K 60 FPS oyun oynatamaz.Bir sonra ki nesli beklemeniz lazım.Tabi o da oyunlar buluta evrilmezse.
MK Okuru
MK Okuru 11.02.2022 17:06
Ben yapicaktim bu yorumu, adamlar hala konsol la pc nin farkini anlamadilar. Istiyorki 400$ olsun fiyati ama 4000$ lik pc gibi calistirsin oyunlari... Bide ogrenmisler "Native 4k", sanirsin evindeki bilgisayari oyle performans veriyor.... Ac tavuk bugday ambari.
MK Okuru
MK Okuru 11.02.2022 16:04
08:52 bidaki nesil 8K 60 fps olacak ticari baktıkları için gıdım gıdım donanımları yükseltiyorlar buda tam performans almamızı keyfimizi baltalıyor korkuyorlar en iyisini yaparsak bidaki nesil ne satarız diye bakıyorlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.02.2022 10:13
Proyu bekliyom felan yazan arkadaşlar var yorumlarda görüyom.yOK 4K vermeyen makinayı neyleyim felan. Hele bak bura kedi uzanamadığı ciğere pis der gardaş:)) hem 5 hem series x var evde canavar gibi makinalar. eee ne diyoz o zaman? Almanya Tatlı Vatan!:) Hade siz Bakanınızın gözlerine bakın bi
MK Okuru
MK Okuru 11.02.2022 15:56
10:13 bire cahil evde 3090 ekran kartı olan pc series x ps5 birde sony 4K a90j oled tv var biz olayın mühendislik tarafından değerlendirme yapıyoruz ama görüyoruzki pc de dahil grafikler de sıçrama yaşanmıyor bi yerden kısıyorlar yorum yaparken mantığınızı yürütün
MK Okuru
MK Okuru 11.02.2022 13:57
Ben uzanıyorum cigere fakat bu sefer cigerde gerçekten sorun var.yani bi senin mi paran var yani bi sen mi alabiliyorsun cihazı yok Almanya tatlı vatan değişik değişik şeyler yazmışsın.buraya yazanların yüzde 90 nı cihazları alabilir fakat o cihazla 6-7yıl geçirecek bu yüzden pişman olmak istemi....
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.02.2022 20:09
Bende ps5 pro yu bekliyorum arkadaşlar çıkmaz diyorlar çıkmasada sorun yok bu nesli es geçerim ps6 yı beklerim ya da xbox hamle yapar Xbox sx pro ultra adı ne olursa farketmez onu alırım 4K da native 60 fps veremeyen ps5 i hayatta almam
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.02.2022 18:37
Bu yeni nesil konsol muhabbeti değil çünkü insanlara vaaay dedirtecek donanım işte bu konsolda sanal dunyanında ötesi grafiklerle oynucaz diyemiyoruz diyemedik...yani gözler pro cihazlara çevrildi en kısa zamanda çıkar ve 8K gerçeğe birebir atmosferlerde hakkını alabiliriz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 10.02.2022 16:48
Ps5 kırıldı zaten bu yüzden güncelliyorlar.İleri tarihli düşündükleri özellikleri alel acele getirip açığı kapamak amaçları.Birde bıktık konsolu çıkart adam gibi özelliklerle donat sun pşyasaya.
Eksik çıkartıp habire güncelleme veriyorlar.
Şu özellikleri sen zaten çıkarttığında koyman lazım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation 5 beta testi ile konsola yeni özellikler eklenecek
İlginizi Çekebilir