Playstation 5 fiyat, çıkış tarihi ve yapılan tüm duyurular

Ersin Kılıç 16.09.2020 - 22:57
Playstation 5 fiyat ve yeni duyuruları Sony'nin yaptığı yeni sunumda ortaya çıktı. Biz de bu sunumdaki tüm duyuruları derledik.

Playstation 5 fiyatı ve Playstation 5 çıkış tarihi gibi detayların yanı sıra konsol ile ilgili yeni duyurular Sony'nin geçtiğimiz dakikalarda başlayan yeni sunumunda açıklanmaya başladı. Sony sene başında düzenlediği etkinlikte ilk olarak DualSense kontrolcüsünü tanıtmış, bildiğiniz gibi geçtiğimiz Haziran ayında ise konsolun kendisini görme şansına erişmiştik. Bugün gerçekleştirilen sunumda ise herkesin merak ettiği soru cevabını buluyor. Biz de etkinlikteki tüm duyuruları sizler için derlemek istedik.

PS5 sunumunda yapılan tüm duyurular

Playstation 5 sunumu oyuna çıkacak bazı yapımların yer aldığı bir kolaj videosu ile açılış yaptı. Bu oyunların çoğunu Haziran ayında yapılan PS5 sunumunda görmüştük. Bu kısa kolaj videosundan sonra ise Final Fantasy XVI duyurusu geldi.

Final Fantasy XVI: Awakening, PC ve Playstation 5 için duyuruldu

Sunumdan birkaç gün önce dedikoduları çıkan Final Fantasy XVI duyurusu Playstation 5 ve PC için yapıldı. Konsolda Playstation 5'e özel olarak çıkacak olan oyunun görsel ve karakter tasarımı anlamında FF 14 Online'a benzediğini de görüyoruz. Tema olarak füturistik yapıdan ziyada daha özüne dönmüş gibi duran oyunun ilk videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz. Grafikleri ve dövüş sahneleri ile dikkatleri üzerine çeken oyunun çıkış tarihi ise henüz belli değil.  

Spider-Man: Miles Morales için oynanış videosu yayınlandı

Haziran ayında yapılan sunumda duyurulan Spider-Man: Miles Morales için yeni bir oynanış videosu yayınlandı. Görsel anlamda çok daha iddialı bir hale gelen oyunun ana oyundan bir yıl sonrasında geçeceği açıklandı. Roxxon isimli enerji şirketinin hikayede oldukça önemli bir yer edineceği yapımda oynanış dinamiklerinin ana oyunun izinden gittiğini görüyoruz. Yine de hareket ve kombo anlamında önemli değişikliklere de gidilmiş. Ray Tracing gibi önemli görsel detayları da barındıracak olan oyunun bu videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

Harry Potter RPG oyunu Hogwards Legacy duyuruldu

Uzun süredir yapım aşamasında olduğu zaman zaman belirtilen Harry Potter oyunu en sonunda duyuruldu. 1800'lü yıllarda geçecek olan oyunda filmin çok daha öncesine gideceğiz. Ana hikayeden aşina olduğumuz farklı yaratıklara ve büyülere yer verilecek olan oyunda kendi büyücümüzün hikayesini yönlendirme şansına erişeceğiz. 2021 yılında çıkacağı belirtilen Hogwards Legacy videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

Call of Duty Black Ops Cold War için yeni oynanış videosu yayınlandı

Call of Duty Black Ops Cold War videosu bize çok da yabancı olmayan bir yerde Trabzon'da açılışını yaptı. Daha önce yayınlanan fragmanda oyunun bir bölümünün Trabzon'da geçeceğini zaten öğrenmiştik. Bu oynanış videosunda da işe oyunun bu kısmına yer verilmiş. Trabzon Havaalanı'nda bir yükleme anına operasyon yapıldığını görüyoruz. 

Yakın dövüş dinamiklerine daha fazla önem verilen oyunun bu bölümünde büyük bir takip sahnesine de yer verilmiş. Küçük bir drona aracı da kullandığımız oyunun bu kısmının aksiyon filmlerini aratmayacak sahnelere sahip olduğunu da söyleyebiliriz. Bu oynanış kısmından sonra ise oyunun diğer bölümlerinden alınan kısa bir videoya yer verilmiş. Bu oynanış videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

Resident Evil 8: Village için yeni video yayınlandı

Yine bir öndeki Playstation 5 sunumunda duyurulan Resident Evil 8: Village için yeni bir fragman yayınlandı. Chris Redfield'ın da gözüktüğü bu videoda hikaye adına kafa karıştırıcı detaylara yer verilmiş. Hikayenin RE 7'den çok daha farklı bir yöne doğru evrildiğini görüyoruz. Özellikle video içerisinde anlatılan kısa hikayenin gidişat açısından çok daha kafa karıştırdığını ve merak unsurlarını perçinlediğini söylemek mümkün. Yeni karakterlerin de gözüktüğü oyunun bu videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

Deathloop için yeni oynanış videosu geldi

Son olarak erteleme haberi ile üzen Deathloop için yeni bir video yayınlandı. Bu tür oyunlarda oldukça deneyimli olan Arkhane ekibi tarafından geliştirilen oyunun 2021'in 2.çeyreğine ertelendiği açıklanmıştı. Adından da anlaşılabileceği gibi büyük bir döngünün içerisine gireceğimiz oyun özellikle farklı silahları ve oynanış dinamikleri ile oldukça eğlenceli duruyor. Görsel açıdan da kendine has bir tarzı bulunan oyunun bu videosunda, sekiz farklı hedefe yer verilmiş. Konsol tarafında PS5'e özel olan oyunun yayınlanan bu oynanış videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

Devil May Cry 5 Special Edition, Playstation 5 için duyuruldu

Geçtiğimiz yıl PC dışında mevcut konsollar için çıkan Devil may Cry V'in Special Edition isimli sürümü Playstation 5'e geliyor. Elden geçirilmiş grafikler ile karşımıza çıkacak olan oyunun hikaye ve oynanış açısından ana oyun ile aynı olacağı gözüküyor. Konsolun çıkışında yayınlanacak olan ve 120 FPS'e kadar çıkacağı belirtilen oyunun duyuru videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

Oddworld Soulstorm için oynanış videosu yayınlandı

Haziran ayında yapılan sunumda Playstation 5 sürümü duyurulan Oddworld Soulstorm için oynanış videosu yayınlandı. Klasik Oddworld oyunlarından alışkın olduğumuz platform öğelerinin ve bulmacaların yeni oyunda da karşımıza çıkacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Oddworld: Soulstorm bu konuda seriden çok fazla ayrılacak bir yapım gibi durmuyor. Oyunda loot yapma ve craft gibi öğelerin de yer alacağını hatırlatalım.

Five Nighs at Freedy: Security Breach duyuruldu

Gizemli bir şekilde başlayan oyunun videosuna baktığımızda gerilim dozunun yüksek olduğunu görüyoruz. Birkaç mekan tasarımı dışında ise oyun hakkında fazla bir detaya yer verilmedi.

Demon's Souls için oynanış videosu yayınlandı

Bluepoint Games tarafından yenilenmiş bir şekilde karşımıza çıkacak olan Demon's Souls için oynanış videosu yayınlandı. Bir önceki Playstation 5 sunumunda duyurulan oyunun grafiklerine baktığımızda gerçekten de yepyeni bir oyunmuş gibi olduğunu görüyoruz. Ruh toplama dinamiği ve dövüş dinamikleri konusunda da önemli geliştirmeler yapılan oyun, atmosfer anlamında da oldukça iddialı duruyor. Tabi oyun mu biraz kolaylaşmış yoksa oynayan kişi mi ustalaşmış bilinmez ama genel ilerleyişin biraz hızlandığını da belirtmemiz gerek. Boss mücadelesine de yer verilen bu oynanış videosuna aşağıdan göz atabilirsiniz.

Fortnite'ın PS5 sürümü geliyor

En çok oynanan oyunlardan biri olan Fortnite'ın Playstation 5 sürümü konsolun çıkışı ile birlikte yayınlanacak.

Playstation 5 için geriye uyumlu Playstation 4 oyunları duyuruldu

God of War, Final Fantasy XV, Uncharted 4, Fallout 4, Days Gone, Until Dawn, Detroid: Become Human, battlefield 1, Infamous Second Son, Batman: Arkham Knight, The LAst Guardian, The Last of Us Remastered, Persona 5, Resident Evil 7 gibi oyunların Playstation 5'e geleceği açıklandı. Playstation Plus Collection başlığı altında duyurulan bu oyunları dijital olarak konsolun çıkışından sonra oynayabileceğiz.

Playstation 5 fiyatı ve çıkış tarihi açıklandı

Sunumun sonunda beklenen haber geldi ve Playstation 5 çıkış tarihi ve fiyatı açıklandı. Playstation 5'in normal sürümü 499$, Digital Edition sürümü ise 399$ olarak duyuruldu. Konsol 12 Kasım'da Japonya'da, 19 Kasım'da ise diğer ülkelerde satılacak.

Playstation 5 fiyat, çıkış tarihi ve yapılan tüm duyurular

God of War 2 Duyuruldu

Fiyat duyurusundan sonra bomba haber geldi ve yeni God of War oyunu duyuruldu. 2021'de çıkacağı belirtilen oyun hakkında logo dışında bir görüntüye yer verilmese de Kratos'un sesi bile tüylerimizi ürpertmeye yetti diyebiliriz.

PlayStation 5 Teknik Özellikler

CPU: 8x Zen 2 Cores at 3.5GHz (variable frequency)
GPU: 10.28 TFLOPs, 36 CUs at 2.23GHz RDNA 2
GPU Mimarisi: Özelleştirilmiş RDNA 2
RAM: 16GB GDDR6/256-bit
Bellek genişliği: 448 GB/s
Depolama: Custom 825GB SSD
Optik Sürücü: 4K UHD Blu-ray Drive
Genişletilebilir depolama: NVMe SSD Slot

Yorumlar 34
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 14:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.09.2020 12:21
Ps4 yapılabilecek, belkı biraz daha dusuk grafik ama gayet akıcı olacak oyunlar. Hicbir yenilik yok. Milletin aklı ile kafa yapmışlar.. İçlerinden tek farklı olan efsane oyun Demon's Souls. O kadar.. Hele ki Devil May cry yerlerde, beş para etmez grafiklerle Ps5 e gelecek. İçler acınası bir durum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.09.2020 23:07
Yeni konsolu veya yeni oyunları bırakın , 6 ay önce çikan oyunları bile alamıyoruz. Seviniyorum çünkü gençlerimiz zorunluda olsa tv ve oyunun başından kalkmış olacak bu arada çocuklarımızı kitap okumaya ve sosyallestirmeye yonlendirebilirsek fark yaratmış oluruz
MK Okuru
MK Okuru 18.09.2020 11:33
Yav ne kitap okuyacam o kadar Kpss kitabı okudum penisilini kim bulmuş,kuran okuyan kız,Yunus Emre vakfı,Ejder meyvesi nerde yetişir gibi abuk sabuk sorular soruyorlar başlarım kitabınada defterinede oyun oynamak daha şerefli o soruların cevabını aklında tutanın beyni çöplük olmuş şizofren belirtisi
MK Okuru
MK Okuru 18.09.2020 08:37
Bak ya sevinmişmiş. Sana kalsa telefon da almayalım, film veya dizi de izlemeyelim. Ne ki zaten biz neyi hakediyoruz ki di mi senin kafanda. Sosyalleşme demişsin ona da para gerekiyor biliyor musun? Kitap okuyamayan da şimdi gider okur zaten çok bekle.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.09.2020 11:45
Bu oyunlar ps4 e de yapılabilirdi zira grafiksel olarak hiç bir gelişme yok
MK Okuru
MK Okuru 18.09.2020 04:45
16:22 puhahaha
MK Okuru
MK Okuru 17.09.2020 16:22
Bütün videoları 480p tüplü televizyonunda izlemeye devam edersen senin için ps2'den sonra nesil yok zaten. niye dert ediyorsun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.09.2020 21:41
Grafikler parlat cilala olmuş :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.09.2020 20:02
Yine saçma sapan oyunlar silsilesi.Ohaaaa çüşşş oyuna bak dedimmi diyemedim
Kalan Karakter: 300 Gönder
Playstation 5 fiyat, çıkış tarihi ve yapılan tüm duyurular
İlginizi Çekebilir