PlayStation 5 güncellemesi ile cihaza yeni özellikler ekleniyor

Eren Eroğlu 29.07.2021 - 21:26
Sony'nin beta kullanıcıları için piyasaya sürdüğü PlayStation 5 güncellemesi beraberinde yeni sistem özellikleri getirecek.

Sony, PlayStation beta kullanıcıları için piyasaya sürdüğü sistem güncellemesi ile yeni nesil konsoluna çeşitli yeni özellikler ekleyecek. Cihaza M.2 SSD desteği eklenirken, TV hoparlörleri için 3D ses desteği ve oyun içi kupa takibi özelliği eklendi. Ayrıca cihaz için bazı arayüz geliştirmeleri de yapılırken, yeni kişiselleştirme seçenekleri de eklenmiş bulunuyor. Henüz sadece beta kullanıcılarına açık olan güncellemenin, resmi olarak bir çıkış tarihi bulunmuyor.

PlayStation 5 güncellemesi ile yeni sistem özellikleri ekleniyor

Beta kullanıcıları için yayımlanmış olan PlayStation 5 güncellemesinde oldukça fazla yenilik ve iyileştirme içermekte. Televizyon hoparlörleri için eklenen 3D ses desteğinde ise DualSense kontrolcünüz, sahip olduğu mikrofon ile odanızın akustiğini analiz eder ve televizyonunuz için sesi optimize edebilir. Özelliğin kusursuz çalışıp çalışmayacağı bilinmese de, 3D ses özelliğinden yararlanamayanlar için oldukça işe yarayacak bir yenilik olacaktır.

PlayStation 5 güncellemesi ile cihaza yeni özellikler ekleniyor

Henüz beta sürümü yayımlanmış olan güncellemenin bir diğer dikkat çeken özelliği ise kupa takibi. Kontrol merkezinizde bulunacak olan bu özellik oyun başına beş kupaya kadar takip etmenizi sağlayacak. Kupa takip etme özelliği ile bir oyunda başarımları tamamlamak istediğinizde tek yapmanız gereken hedeflediğiniz kupaları seçmek ve bu özellik sayesinde rahat bir şekilde ilerleyişinizi takip etmek. Sony tarafı, yeni kupa takibi özelliği ile oyuncuları oyun sırasında menülere geri dönmek zorunda bırakmamak ve bilgilere daha kolay ulaşmalarını sağlamak için bir sabitleme seçeneğinin de geleceğini söylüyor.

Sistem ana ekranında da çeşitli değişiklikler mevcut durumda. Yeni güncelleme geldikten sonra kullanıcı hesabınız ile oturum açtığınızda, aynı oyunun farklı platform sürümlerinin ana ekranda artık ayrı bir şekilde gözükeceğini fark edeceksiniz. Oyun hakkında sürüm bilgisi edinmenizi kolaylaştıracak olan bu özellik, hangi sürümden oynadığınızı da belirtecek. Ayrıca PlayStation 5 kütüphanesinde de çeşitli küçük değişiklikler mevcut.

PlayStation 5 güncellemesi ile cihaza yeni özellikler ekleniyor

İlk olarak beta kullanıcılarına çıkmış olan bu PlayStation 5 güncellemesinin, resmi olarak ne zaman çıkacağı henüz bilinmese de güncellemenin tüm detayları belli olmuş bulunuyor. PlayStation 5 güncellemesinin tüm detaylarına Tom Warren'in paylaştığı bu tweet üzerinden ulaşabilir ve göz atabilirsiniz. Ayrıca belirtmekte fayda var ki, bu sistem güncellemesi ile 1440p desteği ve VRR desteği eklenmemiş. Eğer bu iki özellikten bir tanesini bekliyorsanız maalesef aradığınız güncelleme bu değil.

Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 07:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.07.2021 20:36
Ps5 şu an mediamarkta satışta
MK Okuru
MK Okuru 4.08.2021 08:50
media markt a pek güvenmeyin. Almanya'daki ile alakası bile yok. Stokta olmayan ps5 i sattılar bana iki ay önce. Ondan sonra da 15 gün boyunca para mı iade etmediler. Paramla rezil oldum resmen.
MK Okuru
MK Okuru 31.07.2021 22:51
Parası olana satı?ta,daha alamadi
Kalan Karakter: 300 Gönder
burnas
burnas 30.07.2021 16:01
Boş beleş işler bunlarla uğraşacağına eski oyunlara 60 fps desteği getirmek için uğraşsın. Bkz örnek Xbox Series S/X.
MK Okuru
MK Okuru 31.07.2021 16:49
Bu yorum doğru ama 3D ses ve SSD desteği başlı başına çok önemli özellikler, diğerleri zaten küçük düzeltmeler ama dediğin çok doğru, hiçbir ekstra ücret talep etmeden ve hiçbir firmayı beklemeden Microsoft'un verdiği destek çok iyi, elinde gerçekten 4-5 iyi exclusive olsa, Xbox önde olurdu şu an...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.07.2021 14:17
Tüm oyunlarim ekranda görünmüyor onu düzeltseler 290 oyun yüklü ps5 cihazımda ana ekranda 10 tane görüyorum
MK Okuru
MK Okuru 30.07.2021 21:24
Bu bir sorun değil.Ana ekranda 290 oyunu birden görmeyi mi bekliyorsun? En son oynadıklarını göre düzenlenir bu ana sayfadakiler
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.07.2021 09:23
vaay iyimis youtubeden ps5 izleyince daha iyi olucak
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation 5 güncellemesi ile cihaza yeni özellikler ekleniyor
İlginizi Çekebilir