PlayStation 5 için eski donanımlara uyumluluk patenti alınıyor

Alparslan Gürlek 4.07.2022 - 11:03
Sony'nin aldığı yeni bir patent, eski konsolların çevre birimleriyle uyumluluğuna yönelik yeni bilgileri gün ışığına çıkartıyor.

Birkaç yılda bir konsol jenerasyonları ilerliyor ve oyuncular, eski konsolların donanımlarına sahipse bu genelde ellerinde kalıyor. Ancak Sony'nin aldığı yeni patent gösteriyor ki PlayStation 5 sahipleri, eğer varsa eski konsolların çevre birimlerini de yeni nesil konsollarında kullanabilecek.

PlayStation 5 için eski çevre birimleri uyumluluğu söz konusu

PlayStation 5'in piyasaya sürülmesi ile geçilen yeni jenerasyonda Sony'nin eski konsollarının çevre birimleri tarihe karışıyordu. Ancak bu alınan yeni patente göre PlayStation 5, PS3 çevre birimleri için yeni bir uyumluluğa gidiyor. Gamerant tarafından tespit edilen patent "eski bir kodu, güncellenmiş yeni bir koda dönüştürmek için sistemler ve yöntemleri" ele alıyor. Patent teknoloji uzmanlarının anlayabileceği bazı teknik terminolojiler içerse de, yer alan görüntü aslında amacı çok iyi açıklıyor.

PlayStation 5 için eski donanımlara uyumluluk patenti alınıyor

Yukarıdaki şemada görebileceğiniz gibi DualShock 1, PSP Go, EyeToy gibi bazı eski donanımlar için bir geriye dönük uyumluluk düşünülüyor. Aynı zamanda PS1 ve PS2 hafıza kartlarıyla da bir uyumluluk söz konusu olabilir. Şema eski PlayStation çevre birimlerinin, yeni nesil konsolla nasıl uyumlu olabileceğini gösteriyor. Dolayısıyla kart okuyucu uyumluluğu şayet sağlanırsa, oyuncular PlayStation 1 oyunlarını ve kayıtlarını yeni nesil konsola taşıyıp oynayabilecekler.

Tabi bir şeyin patentli olması, her zaman şirketin onun üzerinde aktif olarak çalıştığı anlamına gelmiyor. Bu tarz patentler genelde baştan alınır, olur ya şirket fikri geliştirmeye ve çalışmaya devam etmek isterse diye elde tutulur. Bu sayede eğer çalışmalar başlarsa, en azından şirket bu konuda hak sahibi olacaktır.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 03:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation 5 için eski donanımlara uyumluluk patenti alınıyor
İlginizi Çekebilir