PlayStation 5 için 'sızdırılan' çıkış tarihi ve fiyatı sahte

Alparslan Gürlek 18.06.2020 - 14:58
Amazon Fransa, geçtiğimiz günlerde paylaşılan, Amazon üzerinde PlayStation 5 fiyatının ve çıkış tarihinin gösterildiği görüntülerin sahte olduğunu doğruladı.

Geçtiğimiz günlerde bir Twitter kullanıcısı tarafından enteresan bir ekran görüntüsü paylaşıldı. Paylaşılan görüntüde PlayStation 5 konsolunun fiyatı ve çıkış tarihi, Amazon üzerinde listelenmiş olarak görünüyordu. Amazon Fransa, yaptığı açıklama ile görüntülerin sahte olduğunu, Amazon'da böyle bir listeme olmadığını duyurdu.

Amazon üzerinde 'sızdırılan' PlayStation 5 fiyatı ve çıkış tarihinin sahte olduğu doğrulandı

PlayStation 5 tasarımının Sony tarafından gösterilmesi üzerine gözler konsolun fiyatına ve çıkış tarihine çevrilmiş durumda. Bu anlamda çok fazla yanlış bilgi de bazı kullanıcılar tarafından doğruymuş gibi sunuluyor. Yine öyle bir olayla karşı karşıyayız. Bir Twitter kullanıcısının paylaştığı gönderide Amazon üzerinde PlayStation 5 konsolunun listelendiğine dair bir ekran görüntüsü bulunuyordu. Paylaşılan ekran görüntüsüne göre PlayStation 5'in fiyatı 499 euro ve çıkış tarihi de 20 Kasım 2020'yi gösteriyordu. 

Image

Bu ve bunun gibi söylentilerin şu dönemde görülmesi çok normal. Fakat Sony tarafından onaylanmayıp duyurulmadıkça gördüğümüz PlayStation 5 fiyatlarını ciddiye almamamız gerekiyor. Zira bu da öyle bir durum. Ben Geskin tarafından paylaşılan ekran görüntüsünde Amazon üzerinde listelenen PlayStation 5, 20 Kasım tarihinde çıkacaktı ve fiyatı da 499 euro olacaktı. Bu yanıltıcı ekran görüntüsünün Amazon Fransa tarafından sahte olduğu doğrulandı.

Amazon Fransa basın sözcüsü yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

Amazon FR: "Amazon.fr'de 499 € fiyatla ve 20 Kasım'da çıkış tarihi ile PS5 ürün sayfasını gösteren ekran görüntüsü sahte ve web sitemizden gelmiyor."

PlayStation 5'in gündemimizi meşgul ettiği bu günlerde oyun sektörünün komplo teorisyenleri tarafından böyle haberler almamız ise gayet normal. PlayStation 5'in fiyatı ile ilgili henüz Sony tarafından bir açıklama gelmedi. Rakip firma Microsoft ise Xbox Series X'in fiyatının "mümkün olduğunca uygun" olacağını duyurmuştu. İki taraftan da henüz bir fiyat açıklaması ve çıkış tarihi net olarak verilmese de, iki konsolun da 2020'nin sonlarına doğru raflarda yerini alacağını biliyoruz. PlayStation 4'ün 15 Kasım 2013 yılında çıktığını varsayarsak, Ekim-Kasım ayları arasında çıkabileceğini tahmin etmemiz mümkün. Tabi henüz bununla ilgili kesin bir şey de söylemek zor, ancak varsayımlardan öteye gidemiyoruz. Sony'den gelecek fiyat ve çıkış tarihi açıklamaları olmadan ne söylesek havada kalacak. Siz okurlarımız da PlayStation 5 konsolunun fiyatı ve çıkış tarihi ile ilgili varsayımlarınızı yorumlarda belirtebilirsiniz. 

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 10:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.06.2020 19:07
SIZ-DI-RIL-DIN ??
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.06.2020 15:32
O değilde bunu çıkar çıkmaz alan kişi, 2 sene sonra TL bazında kârla satar mı dersiniz.
MK Okuru
MK Okuru 19.06.2020 14:54
Satar, alıcı bol nasılsa :) 2 yıl boyunca içinden geçer konsolu eritir. Sonra satar.. Hatta ilanda şunları da yazar: İş güç yüzünden satmaya karar verdim. 2 yıl oldu alanı ama toplasanız 1 ya da 2 oyun oynamışımdır. Masada öyle boş boş durması zoruma gidiyor.. Bu kadar temizini bulamazsınız :D der.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.06.2020 07:50
valla bana göre hemen alınmamalı.çünkü adam apu nun gpusunu overlock yapacagız diyor.buda ısınması
demek o yüzden ilk partilerde sıkıntı olabilir.nitekim ps3 40 gb ve xbox 360 ilk partilerde çıktı.beklemekte
fayda var.fiyatta belli olmaz.herkes kendini 500 dolara kitliyor.uçuk fiyatta gelebilir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation 5 için 'sızdırılan' çıkış tarihi ve fiyatı sahte
İlginizi Çekebilir