PlayStation 5 sunumunda Gran Turismo 7 duyuruldu

Özgür Deveci 11.06.2020 - 23:28
Polyphony Digital tarafından geliştirilen ve Sony tarafından yayınlanacak olan simülasyon yarış oyunu Gran Turismo 7, PlayStation 5 sunumunda duyuruldu. İşte detaylar!

Yeni nesil konsolumuzun tanıtıldığı "Oyunların Geleceği" etkinliğinde duyurulan oyunlardan birisi de Gran Turismo 7 oldu. Oyun içi görüntülerin yer aldığı bir video ile duyurulan yapım, online özelliklerini de ortaya çıkardı. Gran Turismo 7’nin bu etkinlikte duyurulmasını zaten bekliyorduk.

Sony’nin yıldızlarından biri olan Gran Turismo serisi artık çok büyük bir marka haline geldi. Öyle ki, Gran Turismo 6 piyasaya çıktığında 10.85 milyon kopya satarak en çok satılan PlayStation oyunu unvanına sahipti.

Geliştirici firma bundan 5 yıl önce Gran Turismo Sport oyununu PlayStation 4’e özel olarak çıkarmıştı. PlayStation 4 için piyasaya çıkan ilk Gran Turismo oyunu olan GT Sport, Ekim 2017'de dünya çapında piyasaya çıktı ve birçok mecra tarafından genel olarak olumlu yorumlar aldı. Gran Turismo serisinin 8. ana oyunu ve aynı zamanda serinin 14. oyunu olan Gran Turismo 7 ise, PlayStation 5 için duyurulan ilk GT oyunu oldu.

PlayStation 5 sunumunda Gran Turismo 7 duyuruldu

Gran Turismo 7 duyuruldu

Daha önce Gran Turismo 7 hakkında bazı detaylar ortaya çıkmıştı. Geçtiğimiz ay PlayStation lisanslı yarış kokpiti üreticisi Next Level Racing tarafından logosu sızdırılan oyunun daha bir kaç günce Arjantin'deki Ulusal Endüstriyel Mülkiyet Enstitüsü veritabanında yeni ticari markası oluşturulmuştu. Ne yazık ki bunların dışında pek bir haber göremedik. Ancak bugün paylaşılan videoda artık çok daha fazlasına sahibiz.

Geliştirici firma tarafından yayınlanan videoda pist yarışlarının yer aldığı oyun içi görüntüleri görüyoruz. Kısa bir CGI videonun ardından oynanışı gördüğümüz fragmanda konsolun yeni nesil grafiklerine de şahit oluyoruz. Maalesef oyun hakkında çok fazla detay verilmedi. Ancak siz yine de yayınlanan duyuru fragmanına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Gran Turismo serisinde sevmediğim bir şey varsa, o da oyunun duyurusuyla çıkış tarihi arasında çok fazla ara olmasıdır. Geliştirici firma GT oyunlarını minimum 2 sene, bazı oyunları ise duyurduktan 5 sene sonra piyasaya çıkardı. O nedenle ben bu oyunun da 2022’den önce geleceğini düşünmüyorum. Zaten oyunun çıkış tarihi de gösterilmedi.

Sony’nin yeni konsolunu tanıttığı etkinlikte Gran Turismo 7 haricinde daha birçok oyun duyuruldu. Aralarında bizi şaşırtan oyunlar olduğu kadar, heyecanladığımız ve ağzımızı açık bırakan oyunlarda oldu. Buna ek olarak PlayStation 5’in tasarımını ve teknik özelliklerini merak ediyorsanız buradan bakabilirsiniz.

Son olarak siz bu oyun hakkında neler düşünüyorsunuz? Kimler Gran Turismo 7’yi merakla bekliyor? Yayınlanan videoda gözünüze çarpan detayları yorumlarda bizimle paylaşın.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 08:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation 5 sunumunda Gran Turismo 7 duyuruldu
İlginizi Çekebilir