Playstation 5 tasarımı ve duyurulan tüm oyunlar

Ersin Kılıç 12.06.2020 - 00:22
Sony'nin uzun süredir sır gibi sakladığı Playstation 5 tasarımı ve özellikleri, geçtiğimiz dakikalarda gerçekleştirilen özel sunumda ortaya çıktı.

Playstation 5 tasarımı ve özellikleri en sonunda ortaya çıktı. Sony firması bildiğiniz gibi yeni nesil oyun konsolu Playstation 5'i uzun bir süre önce duyurmuş olsa da konsolun tasarımını bir türlü görememiştik. Daha önce teknik özellikleri açıklanan ve DualSense kontrolcüsü gözüken Playstation 5 tasarımı da nihayet gün yüzüne çıktı. Sony geçtiğimiz dakikalarda başlayan özel sunumda konsolun tasarımını ve yeni özelliklerini açıkladı.

Playstation 5 tasarım ve oyunları sonunda açıklandı

4K, 3D Sound gibi özelliklere sahip olan ve Blu-Ray sistemini kullanacak olan Playstation 5, çok daha hassas bir kontrol imkanı ve geri dönüş sağlayan DualSense kontrolcüsü ile farklı bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. Playstation 5 tasarımı her ne kadar sunumun sonuna bırakılmış olsa da biz ilk başta bahsedeceğiz. Konsolun tasarımına baktığımızda oldukça füturistik bir tasarıma sahip olduğunu görüyoruz. Aşağı doğru bombeleşen bu tasarımın ön kısmında Blu-Ray sürücü kısmı da dikkat çekiyor. Yine de Sony'nin sürücü olmayan bir versiyonu satışa sunacağını da görüyoruz. Bu sürümün adı ise PS5 Digital Edition olarak karşımıza çıkacak. Bu sürümde adından da anlaşılabileceği gibi sadece dijital olarak oyunları indirebileceğiz. Havalandırma yönünden de zengin duran PS5 tasarımına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Playstation 5 tasarımı ve duyurulan tüm oyunlar

Playstation 5 tasarımı ve duyurulan tüm oyunlar

GTA V, Playstation 5'e geliyor

Sony sunumu Playstation 4 oyunlarının gösterildiği bir kolaj ile başladı. Sonrasında ise ilginç bir şekilde GTA V videosu ile karşılaştık. Bu video sonrasında ise GTA V, geliştirilmiş versiyonu ile Playstation 5'e duyuruldu. Ayrıca her ay 1 milyon oyun içi para verileceği de açıklandı.

Spider-Man: Miles Morales duyuruldu

Playstation 5 sunumunda ilk bomba Spider-Man kanadından geldi. Hakkında çok fazla detay görülmese de Miles Morales'i kontrol ettiğimiz bir Spider-Man oyunu duyuruldu. Muhtemelen ilk Spider-Man oyunu ile aynı harita ve özellikleri paylaşacak olan bu yeni oyunda daha geliştirilmiş bir görsel yapı ile karşılaşacağız. Kısacası ilk Spider-Man oyununun yan hikayesi olarak da görebiliriz. 

Gran Turismo 7 ve yeni Ratchet and Clank: Rift Apart duyuruldu

Gran Turismo 7 duyurusu direk olarak Kazunuri Yamauchi tarafından yapıldı. Kısa bir oynanış videosundan sonra ise Playstation 5'e çıkacak olan yeni ratchet & Clanck oyunu karşımıza çıktı. Görsel olarak animasyon filmlerini aratmayacak bir yapıya sahip olan Ratchet and Clank oyununda karakterlerimizin farklı boyutlar arasında seyahat ettiklerini gördük. Videonun sonunda çıkan karakter ve hikayenin bu bağlamda nasıl bir işleyişe sahip olacağı ise şimdiden merak konusu.

Tanıtım videosundan sonra ise bir oynanış videosu yayınlandı. Oyunun hikayesine de bağlı olarak silahlarda da önemli değişiklikler yapıldığını görüyoruz. Bu videoda oyunun sahip olduğu görsellik ve her zaman olduğu gibi aksiyon yapısı, yeni Ratchet and Clank oyununun ne kadar eğlenceli olduğunu da gözler önüne seriyor.

Project Athia duyuruldu

Atmosfer olarak oldukça ilgi çekici duran project Athia, fantastik öğeler ile bezenmiş bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Kadın bir karakteri yönettiğimiz (Muhtemelen Athia) oyunda karakterimizin bazı özel güçlere sahip olduğunu da gördük.

Returnal duyuruldu

Housmarque Games tarafından geliştirilen Returnal , bilim kurgu ve aksiyon öğelerini bir araya getirecek. Ayrıca zaman olgusunun da oyunda önemli bir yer edineceğini görüyoruz. 

Sackboy: A Big Adventure duyuruldu

Sumo Digital tarafından geliştirilen yeni Little Big Planet oyunu Sackboy: A Big Adventure duyuruldu. Genel olarak eski oyunların sahip olduğu bazı dinamikleri de içerisinde barındıran yeni Sackboy maceramızın daha çok platform öğelerine odaklandığını görüyoruz. Daha çok parti oyunu havasında ilerleyen Sackboy: A Big Adventure, görsel olarak çok büyük ilerleme kaydetmese de yine şirin grafikleriyle de dikkat çekiyor.

Kena: Bridge of Spirit duyuruldu

Ember Lab tarafından geliştirilen oyunun aksiyon macera türünde olacağını söyleyebiliriz. Görsel olarak oldukça ilgi çekici duran oyunun platform öğeleri de dikkat çekiyor. Bu platform öğeleri dışında ufak yaratıkları kontrol edebildiğimizi de görüyoruz. Bu ufak yaratıkları hem dövüş anlarında hem de bulmaca öğelerinde kullanabileceğiz.

Yeni Oddworld Soulstorm, Playstation 5'e geliyor

Yeni Oddworld oyunu Playstation 5 için duyuruldu. Klasik Oddworld oyunlarından alışkın olduğumuz platform öğelerinin ve bulmacaların yeni oyunda da karşımıza çıkacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Oddworld: Soulstorm bu konuda seriden çok fazla ayrılacak bir yapım gibi durmuyor. Oyunda loot yapma, craft gibi öğelerin de yer alacağı belirtiliyor.

Ghostwire, Playstation 5 için geliyor

Ve Shinji Mikami sahnede. Daha önce oldukça önemli oyunlara imza atan Mikami, geçtiğimiz yıl E3 fuarında duyurusu yapılan Ghostwire'ın yeni nesile geleceğini de doğrulamış oldu. Oyunun bu yeni fragmanında atmosferin oldukça farklı olduğunu görüyoruz. Bilinmeyen bir güç ile müzadele edeceğimiz ve Tokyo'yu kurtarmaya çalıştığımız oyunda FPS kamerası ve farklı aksiyon dozajı da dikkat çekiyor. 

Hitman 3 duyuruldu

IO Interactive tarafından geliştirilen Hitman 3, özellikle değişen atmosferi ile dikkat çekiyor. Ayrıca 2021 yılında çıkacağı belirtilen oyunun duyurusu hakan Ablak tarafından yapıldı. Ablak'ın teaser videosundan sonra yaptığı açıklama sonrasında ise Hitman 3 ile ilgili kısa bir oynanış videosu da yayınlandı. Bulutlara ulaşan bir gökdelene tırmandığımız bu kısa oynanış videosundan detay çıkarmanın biraz zor olduğunu da belirtmek gerek.

Demon's Souls, Playstation 5'e geliyor

Dedikodular doğru çıktı ve Demon's Souls geliştirilmiş grafikleri ile Playstation 5'e duyuruldu

Deathloop duyuruldu

Dishonored serisinden hatırlayacağımız Arcane Studios'un yeni oyunu Playstation 5 için duyuruldu. Firmanın kendine has grafik tarzı ile ele aldığı bu yeni oyunda yine farklı silahların yanı sıra suikast temasının da ön plana çıktığını görüyoruz. Öldüğünüzde bir döngüye gireceğiniz oyun, cennet olarak tabir edilen büyük bir adada geçiyor. Farklı hedefleri ortadan kaldırmamız gereken oyun suikast dinamiklerinin yanı sıra aksiyon da üst seviyede olacak. Bethesda'nın dağıtımını üstleneceği oyunun hızlı aksiyon yapısı ve oynanış dinamikleri ile yine adından söz ettireceğini söyleyebiliriz. 

Resident Evil 8 duyuruldu

Resident Evil 8 sonunda duyuruldu. 2021 yılında çıkacağı belirtilen oyunun daha önce sızdırıldığı gibi Village adı ile çıkacağını görüyoruz. hem atmosfer hem de tema olarak büyük bir değişim geçiren oyunda Ethan ve Chris Redfield gibi karakterleri tekrar görme şansına erişeceğiz.

Pragmata duyuruldu

Gecenin en ilginç duyurularından biri olan Pragmata, 2022 yılında çıkacak.

Horizon 2: Forbidden West duyuruldu

Atmosfer olarak yeni bölgeleri keşfedeceğimiz Horizon 2'de ilk yapımda olduğu gibi Alloy'u kontrol ediyoruz. İlk oyundakine benzer mekanların yanı sıra daha tropik bölgelerin de yer aldığı yapımda keşfetme dinamikleri daha ön planda olacağa benziyor. Adından da anlaşılacağı gibi bu sefer Amerika'nın batısına doğru yolculuğa çıkıyoruz. Yeni düşman grupları ile karşılaşacağımız yapımda, ilk oyundan hatırlayacağımız karakterleri de görüyoruz. Görsel anlamda gecenin en iddialı oyunlarından biri olarak gözüken Horizon 2, hikayesini de genişletmiş bir şekilde karşımıza çıkacak.

Tüm bu oyunların yanı sıra Godfall gibi oyunların yeni videoları ile de karşılaştık. Ayrıca NBA 2K21, Little Devil Inside, Astro's: Playroom, Jett: Far Shore ve Stray gibi farklı oyunların da duyuruları yapıldı. Tüm bu oyunlar hakkında yayınlanacak yeni bilgileri sitemizden takip edebilirsiniz.

PlayStation 5 Teknik Özellikler

CPU: 8x Zen 2 Cores at 3.5GHz (variable frequency)
GPU: 10.28 TFLOPs, 36 CUs at 2.23GHz RDNA 2
GPU Mimarisi: Özelleştirilmiş RDNA 2
RAM: 16GB GDDR6/256-bit
Bellek genişliği: 448 GB/s
Depolama: Custom 825GB SSD
Optik Sürücü: 4K UHD Blu-ray Drive
Genişletilebilir depolama: NVMe SSD Slot

Yorumlar 87
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 17:13
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.06.2020 13:39
7000 den aliriz artik, yakisir ulkeme, bize de bu layık iste.
MK Okuru
MK Okuru 13.07.2020 16:17
Dedesin ama hiç gelişmemişsin be c64 den bu yana, yazma dede yazma??
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.06.2020 15:56
microsoft özel fiyatlandırma ile Türkiye piyasasına giricek xbox da yaptıgı gibi göreceksiniz ps5 ile atasında en az 1-2bin tl daha ucuz olacak ciaz TR için xbox devri başlamış olacak :D artık şu kan emici sony den kurtulma vakti :D
Demon Hand
Demon Hand 18.06.2020 01:44
Arkadaşım adamlar konsoldan para kazanmıyor zaten, babasının hayrına mı üretsin sana konsolu? Bırak bi 40-50 dolar kâr etsinler bari. Onda da gözünüz kalmasın. Bak konsolun üretim maliyeti zaten 450 dolarmış, satış fiyatı da 499 dolar. Yani senin ülkenin ekonomisi bitik diye markalara kızmak neyin kafası? 500 liraya satsa sudan ucuz ama sırf senin ülkenin parasının dolar karşısında beli bükülüyor diye kan emici mi oluyor firmalar şimdi?
MK Okuru
MK Okuru 15.06.2020 14:13
Doğru, uncharted, gow, last of us filan xbox da daha iyi bir oynanış sunacaktır kesin.
MK Okuru
MK Okuru 14.06.2020 10:29
inş dediğin gibi olur PS hükümdarlığı son bulur o mart ayı bize yaptğnı ben unutamam unutmamalı insanlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.06.2020 17:44
Çizgi film karakterleri ve doğal olmayan plastik atmosfer cilalı konsollar hayırlı olsun
Demon Hand
Demon Hand 17.06.2020 23:33
Doğal olsa ne olur olmasa ne olur manzaraya mı bakıyorsun?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.06.2020 11:41
2007de aldığım pc orta yani xbox seviyesinde ayarlarda 30-40 fps rdr2 de oynatıyor 30-35 fps tombraider de oynatıyor. onu ne yapacaz, 30fps olduğu zaman oyun oynamış olmuyorsun interaktif slayt gösterisi izliyorsun, o yüzden belirtmemiştim.
Demon Hand
Demon Hand 17.06.2020 23:31
Aynen panpa yazmışsın. Unutmuşum. Ama çözünürlük düşüktür işte orta olması kurtarmıyor. =D Kardeşim 30 FPS o kadar da kötü değil. Gamepadle oynadığın zaman çok hissetmiyorsun o yavaşlığı. Millet zaten sürekli 30 FPS'te oynuyor. Evet, 60'a kıyasla bayağı kötü anlıyorum ama iddia ettiğin kadar değil. Eskiden 25 FPS akıcı denirdi. :D Sonuçta 20 FPS değil bu hani. Ve 30 FPS RDR2 gibi bir oyun için büyük bir başarıdır. Düşük olan FPS değil, talepkâr olan oyun. :D Yani 10 FPS falan desen anlarım ama ulan 1080 gibi bir kart bile anca 60 FPS verebiliyor RDR2'de 1080p Ultra'da yanlış hatırlamıyorsam. İster 8800GTX olsun ne olursa olsun, ister çift GPUlu olsun 2007'den kalma bir GPU RDR2'de 30 FPS veriyorsa bu bir başarıdır ama dediğim gibi leşş gibi çözünürlükte alırsın anca o performansı. 1080'in değil yarısı kadar 10'da 1'i anca performansı vermesi lazım o kartın. =D(Tabi biraz abarttım. :P) E kardeşim 2K'da 60 FPS alamıyorsan 1080p'den fazla çözünürlüğe çıkmanın ne anlamı var 1080p Ultra'da kal ama dimi.
Demon Hand
Demon Hand 17.06.2020 23:25
Ee oynuyorsa ne olmuş arkadaşım? Sen konsolda 468p'de Ultra Low'da mı oynuyorsun? 1080p'de High ayarlarla oynuyorsun mis. 30 FPS vermesi normal. Adam 468p'de oynuyordur anca 2007'den kalma PC'de RDR2'yi.
Demon Hand
Demon Hand 17.06.2020 23:23
Ee kanka konsolda hep 30 FPS'ti şimdiye kadar. =D
MK Okuru
MK Okuru 15.06.2020 14:15
30 fps de gayet güzel oynanıyor oyunlar yahu. Tamam 60 daha iyi de 30 sürünüyor filan saçmalıyorsunuz.
MK Okuru
MK Okuru 14.06.2020 20:08
Orta ayar yazdım okumanız da mı yok. Kart 8800gtx2gb araştırın, battlefield5 ultra ayarlarda 15fps oynuyor. 30fps nin ne kadar komik bir oran olduğunu anlamadığınız için şaşırıyorsunuz. Ama 30fps oyun leş gibi. Gtx 970 ultra-high-med ayarlarda 2k rdr2 oynuyor 30fps de. İş mi bu? 60yoksa işe yaramaz.
MK Okuru
MK Okuru 14.06.2020 14:39
Bizim anlayışımız kıt değil de senin algı yolların iltihaplı ellam extra low da alıyorsa diyoruz o 30fps yi anlamadn mı hala
Hani diyor ya 2007 yılının pc si diye hala mı anlamadın salla sen barbie ni tara.
MK Okuru
MK Okuru 14.06.2020 10:28
Hahahahah 22.09 katılıyorum kesinlikle boş yapmak için resmen boş yapmış ne de dediğinide bilmiyor.
MK Okuru
MK Okuru 14.06.2020 02:19
Adam 30 fps de oynuyorum diyor yani konsolun verebileceği maksimum fps de oynayabiliyorum diyor anlayısınmi kıt senin ?
MK Okuru
MK Okuru 13.06.2020 22:09
2007 de aldığın pc yle Rdr2 yi oynatiyorsan muhtemelen verylow ayarinda sülük gibi surunuyorsundur. Pc sadakatin takdire sayan olsa da bu derece avanak bir kıyaslamana diyecek söz bulamıyorum. Pes.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.06.2020 01:48
Benimi cezbetmedi oyunlar yoksa bu adamlar mı farklı düşünüyor gencolar bi aydınlatın abinizi.Commodore 64 çağından gelme bi dedenizim ben
Demon Hand
Demon Hand 17.06.2020 23:20
Sadece bu oyunlar duyurulmadı. Toplamda 38 tane oyun duyuruldu. Buraya 5-6 tane koyulmuş.
Demon Hand
Demon Hand 17.06.2020 23:13
Seni cezbetmemiş. Gayet efsane oyunlar geliyor. O eskiden özlediğimiz kalitede oyunlar bunlar. 2010'dan sonra sürekli çıkmaya devam eden dandik oyunlar gibi değil. Farklılık vaat ediyor.
MK Okuru
MK Okuru 15.06.2020 15:53
Yorumlara bakıyorum da bir tane bile gerçek oyuncu yok. Mario'ya çocuk oyunu demiş adam.
MK Okuru
MK Okuru 13.06.2020 22:36
O mario tarzı çocuk oyununda efektler god of war ile yarışırı dokular iyi değil ama efektler gerçekten çok gelişmiş
MK Okuru
MK Okuru 12.06.2020 05:16
Aynen bende c64 çağından kalmayım :). Konsol çıkışları kofti oluyor. PS4 faha kötüydü. Sonra exclusive oyunlarla topluyorlar
alpertepe
alpertepe 12.06.2020 05:00
bence virüsten dolayı zayıf kaldı biraz
MK Okuru
MK Okuru 12.06.2020 02:44
Hocam ben de cihazı aldıracak bir oyun göremedim açıkçası. Görseller gelişmiş ama ben de artık gerçeklik beklentisi başladı yeni nesilde ve bu nesil bile veremiyorsa uğraşılmaz yani. Ray tracing olayı çok konuşuluyor ama beni hiç etkilemedi abartı kullanılıyor adamların heryerden silüetleri yansıyor
MK Okuru
MK Okuru 12.06.2020 02:25
Merhaba amca, ben z kuşağından bir genç olarak sana katılıyorum. Oyunların hepsi boktan.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Playstation 5 tasarımı ve duyurulan tüm oyunlar
İlginizi Çekebilir