PlayStation Başkanı, Nintendo Switch hakkında konuştu

Furkan Güler 28.09.2017 - 10:35
Sony, Switch'in geleceğini parlak görmüyor

PlayStation'ın Başkanlık görevini sürdüren Andrew House, şu anda video oyun dünyasını etkisi altına alan Nintendo Switch hakkında konuştu. Hali hazırda akıllı tablet ve cep telefonlarının domine ettiği pazarda, el konsolu tarzında olan cihazların başarılı olmasının zor olabileceğini belirtti. Asya bölgesi dışında el konsollarının fazla satmadığını söyleyen House, bu yüzden halen PS Vita'nın Japonya'da sattığını belirtti. Yani House'un bu söyleminden sonra, Sony'nin Nintendo Switch'e benzer bir ürün üretmeyeceğini anlayabiliriz.

Sony, Nintendo Switch'e pek güvenmiyor

Sony muhtemelen mobil cihazlardan korktuğu için el konsolu işine bir daha zor girişecektir. Ancak vakti zamanında PSP'nin rekor satış rakamlarına ulaşması ve halen 3DS versiyonlarının satması, bu durumu biraz haksız çıkarıyor. Diğer bir yandan God of War ve GTA gibi oyunların PSP'de oynanabilir olması, konsolun albenisini oldukça yükseltiyordu. Ayrıca bu söylemler ile birlikte Sony'nin geliştiricileri mobil cihazlara oyun yapma konusunda teşvik ettiğini söyleyebiliriz. Şu anda geliştiriciler için güvenli platformun mobil olduğunu düşünürsek, Sony yetkililerinin yaptığı market araştırmalarına göre ilerleyen yıllarda büyük firmalardan daha çok mobil oyun görebiliriz.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 19:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.09.2017 11:46
Nintendonun elinde böyle kaliteli oyun markaları olduğu sürece el konsolları satar bu kadar net. Sen vitayı çıkarıp herkesi kandırıp AAA oyun çıkarmazsan satmaz tabi alet...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.09.2017 11:06
Biz beceremiyoruz bu işi demek yerine muhteşem kıvırmış. Sağır sultan duydu sizin Vita'ya oyun desteği vermediğinizi sizin ilgilenmediğiniz konsolunuzu millet enayi mi niye alsın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.09.2017 10:51
eşşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri Satoru Iwata toprağın bol olsun
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation Başkanı, Nintendo Switch hakkında konuştu
İlginizi Çekebilir