PlayStation bomba olarak algılanınca havaalanı boşaltıldı

Efdal Erdem 19.04.2022 - 15:58
Bir PlayStation bomba olabileceği ihtimaliyle ABD'de kargaşaya yol açtı. Bomba imha timlerinin havalimanında incelemeleri uzun sürmedi.

Geçtiğimiz pazar günü ABD Boston Logan Uluslararası Havalimanında bomba şüphesiyle bir terminal boşaltıldı. Bir PlayStation bomba zannedilmişti. Bomba imha timlerinin olay yerine varmasından kısa süre sonra, şüpheli paketin aslında bir PlayStation oyun konsolu olduğu anlaşıldı.

Yahoo Haber, PlayStation’un aslında tanınamayacak derecede hasar görmüş olduğunu da aktardı. Bunun yanı sıra X-Ray sisteminde oyun konsolu kötü durumu yüzünden tarama sırasında anormalliklere sebep olmuş ve cihaz bomba olabileceği korkusuyla ihbar edilmiş. 

PlayStation bomba olarak algılanınca havaalanı boşaltıldı

PlayStation bomba olabilir mi?

PlayStation konsolunun kötü durumu göz önünde bulundurulduğunda güvenlik çalışanının bir oyun konsoluna ait olup olmadığını anlayamaması normal karşılanıyor. Bu tip şüphe uyandıran paketler karşısında havalimanı çalışanları özellikle dikkatli olması gerekiyor. Bir bombanın çeşitli elektronik cihazları içerisinde saklanma ihtimali ister istemez göz önünde bulunduruluyor. Havacılık ve oyun tarihinde ilginç bir anı olarak kalacak olan bu durumun sadece bir karışıklık yaratmış olması ve bomba ihbarının gerçeği yansıtmaması rahatlatıcı.

Sonuçta bütün bir terminalin boşaltılmasına sebep olan paketin ne tip bir PlayStation konsoluna ait olduğuna dair ayrntılı bir açıklama yapılmadı. Cihazı bu hale getirenin ne olduğu bilinmiyor. Bomba imha timlerinin bir saatlik çalışmasının ardından da terminal tekrar kullanıma açıldı. Olay yerinde bulunan yolcular yine de kötü organizasyondan ve yaratılan kargaşa ortamından şikayetçi. Ayrıca bomba şüphesi bulunan bir havalimanında sadece bir terminalin boşaltılmış olması eleştiriye sebep olan bir diğer durum.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 01:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation bomba olarak algılanınca havaalanı boşaltıldı
İlginizi Çekebilir