PlayStation mahvoldu, rekabet edemiyor ve hiç şansı yok

Merlinin Kazanı 11.03.2022 - 03:13
Analist Michael Pachter, Microsoft'un Game Pass'te o kadar önde olduğuna inanıyor ki Sony'nin rekabet edemeyeceği ve hiç şansı olmadığını düşünüyor.

Wedbush Securities analisti Michael Pachter, yakın tarihli bir Xbox podcast'inde dramatik bir şekilde Microsoft'un "PlayStation'ın ölüme mahkûm olduğunu" söyleyecek kadar ileride olduğunu söyledi.

PlayStation mahvoldu, rekabet edemiyor ve hiç şansı yok

Analiste göre, Microsoft'un hizmetler, altyapı ve gelecek 10 yıl boyunca Xbox'ı geleceğe hazırlayan genel ekosistemde "aşılmaz bir liderliği" var. Öte yandan Sony'nin böyle bir kalıcı gücü yok.

Pachter bir yayın sırasında "PlayStation'ın ölüme mahkûm olduğunu düşünüyorum ve yaklaşık 10 yıl içinde bildiğimiz kadarıyla varlıklarını kaybedeceklerini düşünüyorum. Rekabet edemezler. Şansları yok" dedi .

Sony'nin şu anda konsol satışlarında olumlu yönü var, ancak Pachter, endüstrinin özel donanımdan ve daha fazlasından çevrimiçi, bulut ve hizmetlere geçtiğine inanıyor. Sony'nin içeriği Microsoft'unkiyle karşılaştırıldığında, hele ki Bethesda ve yakında firmaya katılacak olan Activision-Blizzard'ın kataloglarının eklenmesiyle, son derece yetersiz.

Sony, Aralık ayı itibariyle 17 milyon PS5 satışı yaptığı açıklamıştı. Microsoft bir sayı açıklamadı ama 8 milyon veya daha az olduğunu düşünüyoruz. Ancak şöyle bir nokta var ki konsolda asıl kazancı satışlar değil, içerik belirliyor. Microsoft'un Game Pass ile gerçekleştirdiği promosyonlar, önümüzdeki dönemde çok güçlü bir platformdan daha da ötesi olacağının kesin göstergesi.

Ayrıca Microsoft'un Activision olmadan 25 milyon Game Pass kullanıcısı var. Activision ile birlikte bu rakama milyonlar daha eklenecek.

Sony'nin hizmetler açısından Microsoft'un arkasında olduğu ve çapraz oyun ve platformlar arası sürümler gibi girişimleri yalnızca son zamanlarda desteklediği doğru olsa da, şu anda PlayStation Now ve PS Plus'ı birleştirecek olan Spartacus kod adlı kendi Game Pass'i ile rakip bir platformu sunabilmek için çalışmalarını yapıyor. Ayrıca, 2026 yılına kadar canlı hizmetler serisini desteklemek ve yaklaşmakta olan Spartacus hizmetinin değerini arttırabilmek için Bungie'yi 3,6 milyar dolara satın aldı. Sony'nin, filmler ve TV şovları için çalışmalar gerçekleştirdiğini bununla Microsoft'u geride bıraktığını da unutmamak lazım.

Analist Pachter, PlayStation Now'ı Paramount+'a benzeterek, yetersiz içerikleri ile özdeşleitiriyor ve bunun niş bir oyun akış hizmeti olduğunu söylüyor ve ekliyor "Sony hangi içerikle rekabet etmeye çalışacak? Oyun içeriği, hayır. Gaikai ile çok fazla patentleri var, ancak içerik orada değil. Elbette, Sony'nin gerçekten harika birinci taraf içeriği var, ama bu 4-5 oyun gibi bir şey. Microsoft'un artık çok daha fazlası var. Hele ki Bethesda ve Activision'ı eklediğinizde... Bethesda tek başına, Sony'nin ilk partisi kadar büyük. Activision daha da büyük." diyor.

Yorumlar 75
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 10:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
emc
emc 15.03.2022 09:21
Bir bakmışsınız. Playstation 4 ve 5'lerde gamepass açıp, oyunlarını oynayabiliyorsunuz. Microsoft için önemli olan hizmeti satmak. Call of duty anlaşmaları bittiğinde belkide Sony'in masasına koyacağı argüman bu olacak gamepass üzerinden işine gelirse...dedi. Hala daha 3 yıllık gamepass almamakta ısrar eden, ben.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.03.2022 15:05
yarın PS batar gider. sonra gamepass aylık 200-300 olursa kimse ağlamasın rekabet olmayan yerde fahiş fiyat olur. hala öğrenemediniz gitti. çocukça yarışları bırakın bir kenara. pc kullanıyorum microsoft tekel olma yolunda hiç iyi değil umarım olmaz ama şu alım olduktan sonra göreceğiz bakalım.
MK Okuru
MK Okuru 15.03.2022 05:56
Dünyada bir rekabet olabilir ama Türkiye'de rekabet diye bir şey bulunmuyor. Sony'nin bu fiyat politikası ile Türkiye'de rekabet etmesi imkansız.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.03.2022 21:32
gamepasstaki oyunlar kalıcı değil ki en azından xbox adam gibi aylık oyunlar verse oda yok.. Sony bence daha çok sony studiolarına yoğunlaşsalar bile sırf exclusive için ps alınır.. Ama bence sony büyük planlar yapıyor.. Bakalım göreceğiz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.03.2022 13:36
20 senelik ps kullanıcısı olarak
ps5 gibi bir gudubeti çıkardığından dolayı
rakibinin quich resume
webbrowser
2k desteği
gamebost
harici uygulamalar daha büyük vehızlı hdd
daha güçlü donanım ve hizmeti
gamepass
dobly almos
120 fps ile eski oyunları oynatabilme gibi onlarca konuda geride kalması
xbox
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.03.2022 12:20
MK nin yukarıdaki yazısına göre"konsolda asıl kazancı satışlar değil, içerik belirliyor."ise ps5 in fiyatını 20.000 TLye kadar çıkarıp,neden insanların kanını emiyorlar.Bu cihazların maliyeti 5.000 TL'yi 1 lira geçmez..hadi 8 bine satılsın 10 bine satılsın 20.000 de ne oluyor ? Bu resmen soygunculuk
Phoenixboy
Phoenixboy 14.03.2022 10:10
Fakat problem büyük oranla alınan vergilerde. Yanlış hatırlamıyorsam %30 vergi
Phoenixboy
Phoenixboy 14.03.2022 10:08
Bölgesel fiyatlandırma yapabilirse yaparlar zaten fakat bu sefer Sony dışında Türkiye'ye oyun konsolu ve oyun getiren diğer aracı ithalat şirketleri diyecek ki "Biz konsolu ve oyunları şu şu fiyatlardan getiriyoruz. Sony Türkiye'nin yaptığı rekabet yasasına aykırı" diye Sony Türkiye'ye dava açacaklar. Önceden bu olay olmadı mı sanıyorsun? Döviz ilk yükseldiğinde Sony oyunlarını ucuza satmaya çalıştı. Bazı ithalatçı şirketler Sony'e dava açtı. Sony bundan dolayı psn store zam yapmak zorunda kaldı. Komik olan kısım, Sony psn store zam yaptığında bu sefer oyuncular Sony'i oyunlarına zam yaptığı için dava etti :D
MK Okuru
MK Okuru 13.03.2022 19:19
Sony Türkiye' ye özel fiyat sunabilirlerdi.
MK Okuru
MK Okuru 13.03.2022 13:42
Bu fiyatlar biraz bizim paramızın değersizliğinden birazda Sony nin bölgesel fiyatlama yapmadığın- dan.Zaten bu fiyatlara bu konsol Türkiye de pek satılmayacak.Biz Sony yi almayınca Sony de bizi unutacak ve Türkçe altyazı seçeneği başta PS Now gibi gelecek ayrıcalıklardan da mahrum kalacağız.
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation mahvoldu, rekabet edemiyor ve hiç şansı yok
İlginizi Çekebilir