PlayStation Network genişliyor

Merlinin Kazanı 12.02.2015 - 11:11
Premium eğlence hizmeti markası olarak Oyun, TV, Video ve Müzik Kapsamlı PlayStation Network
Sony Computer Entertainment Inc. (SCE) ve Sony Network Entertainment International LLC. (SNEI), PlayStation™Network'ün (PSNSM) oyun, TV, video ve müzik hizmetleri kapsamlı premium eğlence hizmeti olacağını duyurdu. Sony'nin şu anda Sony Entertainment Network'te (SEN™) sunulan dijital video ve müzik hizmetleri "Video Unlimited" ve "Music Unlimited", PlayStation Network'ün birer parçası olacak ve marka isimleri sırasıyla PlayStation™Video (PS Video) ve PlayStation™Music (PS Music) olarak değiştirilecek.

Şirketlerin sunduğu ağ hizmetleri yıllar geçtikçe istikrarlı bir şekilde büyüyor. PlayStation Network ve SEN'in aylık etkin üye sayısı ise Aralık 2014 itibariyle 64 milyonu aştı. PlayStation Network, oyun sektörünün en iyisi olarak bilinmesinin yanı sıra önde gelen, kapsamlı bir dijital eğlence markası haline de geldi. SCE ve SNEI, ağ hizmetlerini tek bir marka çatısı altında bir araya getirdi ve bu şekilde en iyi çok yönlü dijital eğlence sunma konusundaki başarısına daha da fazlasını katarak ve en iyi oyun ve ağ eğlencesi deneyimlerini film, TV ve müziği de kapsayan bir arenada sunarak ağ hizmetlerini daha da büyütmeyi hedefleyecek.

PlayStation Network genişliyor
Sony Computer Entertainment Inc. Başkanı ve Grup CEO'su ve Network Entertainment Business'tan sorumlu Grup Yöneticisi Andrew House, "Oyun, TV, video ve müzik kapsamlı çok çeşitli ağ hizmetlerimizi PlayStation markası altında sunacağımız için çok heyecanlıyız," dedi. "Müşterilerimize daha da sürükleyici deneyimler, eşsiz çeşitlilikte ve kalitede dijital eğlence hizmetleri ve içerikler sunmak için sabırsızlanıyoruz."

Birleştirilmiş bir hizmet platformu olacak PlayStation Network, PlayStation®Store (PS Store) aracılığıyla sürükleyici eğlence deneyimlerini, PlayStation®Plus (PS Plus), PlayStation™Now (PS Now) gibi oyun hizmetlerini ve televizyon deneyimine yeniden şekil veren bir hizmet olan PlayStation™Vue (PS Vue), PS Video ve PS Music gibi eğlence hizmetlerini sunmaya devam edecek.

PlayStation Network genişliyor
Aşağıda PlayStation Network'teki her bir hizmete dair kısa bir genel bakış bulabilirsiniz:

l PlayStation®Store (PS Store)

PS Store, Kasım 2006 tarihinde piyasaya sunulduğundan beri her zaman PlayStation®4 (PS4™), PlayStation®3 (PS3™) ve PlayStation®Vita (PS Vita) gibi PlayStation platformlarının da içinde bulunduğu çeşitli cihazlar da dahil olmak üzere her yerden kullanıcıların dijital oyun ve video içeriği keşfetmelerini ve indirmelerini sağladı. SCE ve SNEI, PS Store'u kullanıcıların anında PlayStation konsollarında kullanmaya başlayabilecekleri heyecan verici içerikleri satın almaları için başvurdukları ilk adres olarak sunmaya devam edecek.

l PlayStation®Plus (PS Plus)

PS Plus, kullanıcıların popüler oyunların tam sürümlerine hiçbir zaman sınırı veya ekstra ücret olmadan erişmelerini sağlayan "Hızlı Oyun Koleksiyonu" ve PS4 sahiplerinin ağ üzerindeki diğer oyuncularla oynamalarını ve onlara meydan okumalarını sağlayan "Çevrimiçi Çok Oyunculu Mod" gibi üyelere özel özellikler ve içerikler sunuyor. 2 Ocak 2015 itibariyle 10,9 milyonun üzerinde kullanıcı, üyelik hizmetinin özelliklerinden ve avantajlarından faydalanıyor. PS Plus, PS4'ün piyasaya sunulmasından bu yana önemli derecede geliştirildi ve PlayStation kullanıcılarına birçok çeşitte heyecan verici içerikler ve hizmetler sağlamaya devam edecek.

l PlayStation™Video (PS Video)

İstek üzerine video ve ticari işlem hizmeti olan "Video Unlimited"ın marka ismi PS Video olarak değiştirilecek ve 11 ülkede ve bölgede PlayStation platformları, Sony cihazları ve PC'lerinde 200.000'in üzerinde film ve dizi sunulmaya devam edilecek. PS Video ile kullanıcılar, çeşitli uyumlu cihazlarda her zaman ve her yerden yalnızca zengin bir içerik kataloğuyla kalmayıp aynı zamanda yalnızca PlayStation'da kullanılabilecek özel içerikler de dahil olmak üzere en son çıkan film ve dizileri de satın almak veya kiralamak için anında erişime sahip olacaklar.

PlayStation™Music (PS Music)

PS Music, müzik dinlemenin adresi olacak. SCE ve SNEI, PlayStation Network ile kesintisiz olarak sınıfının en iyisi bir dijital müzik deneyimi sunmak için Spotify ile küresel bir stratejik iş ortaklığına girişti. PS Music üzerinden Spotify, bu bahar 41 ülkede ve bölgede ilk defa kullanılmaya başlayacak*2. Müzik akışı hizmeti "Music Unlimited"ın kullanımı 29 Mart 2015 tarihinde 19 ülkenin tümünde sona erecek.

PlayStation™Now (PS Now)

Oyun akış hizmeti PS Now, bulut tabanlı teknolojiden faydalanarak ABD ve Kanada'daki kullanıcıların birçok ağ özellikli cihaz üzerinden çok çeşitli PS3 oyunlarının anında keyfini çıkarmalarını sağlıyor. Hizmet şu anda PS4, PS3, PS Vita gibi PlayStation platformlarında ve ayrıca Sony TV'ler, Blu-ray oynatıcılarda ve belirli Samsung Akıllı TV'lerde kullanılabiliyor.

PlayStation™Vue (PS Vue)

İlk olarak Kasım 2014 tarihinde duyurulan PS Vue, televizyon deneyimine yeniden şekil veren yeni bir bulut tabanlı öncü TV hizmetidir. Beta sürümünün önizlemesi New York, Chicago ve Philadephia'da seçkin PS4 ve PS3 sahipleri için başladı ve ticari olarak 2015 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sunulacak. PS Vue, canlı, istek üzerine ve kaçırılan TV programı içerikleri izleyicilerinin sevgisini benzeri görülmemiş bir kişiselleştirme ve basitlik sunan güçlü bir arayüz ile bir araya getirmek için bulutun gücünden faydalanıyor.

PlayStation Network destekli cihazların üzerindeki hizmet adları ve logolar, bu şubat ayında başlayacak aşamalı bir geçiş işlemiyle yenilenecek.

SCE ve SNEI, yenilikçi ağ hizmetleri ve iş ortaklıklarıyla kullanıcılara sürükleyici içerikler ve deneyimler sunacak ve PlayStation platformunu daha da büyütmek için çabalayacak.

-Basın Bülteni

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 18:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation Network genişliyor
İlginizi Çekebilir