Playstation oyunlarına reklam eklenmesi planlanıyor

Efdal Erdem 21.04.2022 - 11:57
Sony, Playstation oyunlarına reklam eklemek istiyor. Xbox için gelen duyurunun ardından Sony de bazı sistemler üzerinde çalıştıklarını belirtti.

İki Microsoft çalışanının Xbox oyunlarına reklam ekleme planlarını açıklamasından kısa süre sonra Sony de açıklamalarını bekletmedi. Sony, Playstation oyunlarına reklam eklemek istiyor. Business Insider’a yapılan açıklamalara göre Microsoft gibi oynaması ücretsiz oyunları hedef alan Sony, oyun yapımcılarının bu yöntem sayesinde daha yüksek gelirlere kavuşacağını düşünüyor.

Japonya merkezli Playstation’un oyun içi reklam sisteminin 2022 yılı sonu itibariyle karşımıza çıkması bekleniyor. 

Playstation oyunlarına reklam nasıl eklenecek?

Sony yine ABD’li oyun konsolu üreticisi Xbox gibi, dijital reklam panoları şeklinde oyun dünyasına entegre edilmiş reklamların eklenmesine izin vermeyi planlıyor. Bunun yanı sıra, Sony mobil oyunlardan tanıdığımız video reklamlar da eklemek istediklerini belirtti. Buna göre Playstation, oyuncularını izlenen reklam başına çeşitli item ve skinler ile ödüllendirmeyi düşünüyor.

Playstation oyunlarına reklam

Sony henüz reklam gelirlerinden elde edilecek gelirlerden pay alıp almayacaklarının kararını vermediklerini ama reklam verenlerin toplayacakları veriler için ücret talep edeceklerini belirtti.

Sony’nin daha detaylı açıklamaları ve 2022 sonu itibariyle uygulama planları daha araştırma ve planlama aşamasında olan Microsoft’u acele ettirecek rekabet ortamını yarattı. Sony böylece reklamların cazibesiyle Xbox taraflarına yönelecek olan oynaması ücretsiz oyun geliştiricileri için kendi platformunda da bir seçenek oluşturacak.

Önümüzdeki aylarda daha fazla oyun yapımcısından ve belki de Nintendo gibi platformlardan oyun içi reklamlara dair haberler gelmesi mümkün.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 02:14
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.04.2022 17:55
60 dolar verdiğim oyuna reklam koyması yasal olarak kullanıcıya hak doğurur bence ve toplu davalara gebe olur ( umarım da olur ) ancak F2Play oyunlarda veya ücretsiz multiplayer (warzone gibi) içeriklerde olmasında o kadar sakınca görmüyorum.
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2022 12:47
Ücretsiz oyunlar için diyor
MK Okuru
MK Okuru 22.04.2022 12:27
Netflix bile yapımlarına reklam almaktan bahsediyor. Oyunlara da koysalar yine seve seve oynayacağız Ne hakkı hukukundan bahsediyorsun?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Playstation oyunlarına reklam eklenmesi planlanıyor
İlginizi Çekebilir