PlayStation patronu stüdyo alımları hakkında konuştu

Talha Ramazan Yüzmeç 31.05.2022 - 10:47
Playstation markasından sorumlu Jim Ryan Playstation Studios çatısı altında stüdyo satın alımları hakkında açıklamalarda bulundu.

Sony'nin PlayStation markasından sorumlu patron, dünyanın dört bir yanından daha fazla stüdyo satın alma girişimlerini henüz bitirmediklerini söyledi. Geçtiğimiz yıl içinde Sony, sahip olduğu birinci parti stüdyoları desteklemek için Bluepoint Games, Housemarque ve Bungie gibi şirketleri satın almıştı. Sony stüdyo şirketlerini kendi bünyesine katmayı devam etmek istiyor gibi görünüyor.

Satın alma işlemleri ile ilgili açıklamalar devam ediyor

Yakın tarihli bir brifing sırasında PlayStation başkanı Jim Ryan, Sony'nin hala Playstation Studios kadrosunu yeni satın almalar ile güçlendireceğini söyledi. Henüz kesinleşen yeni bir satın alma bilgisi belirsiz olsa da başkan Ryan Sony'nin yeni alımlar yapabileceğini belirtti.

PlayStation patronu stüdyo alımları hakkında konuştu

Ryan, satın almalar ve yatırım alanında aktif olduklarını belirtti. Sony Studios adına daha fazla şirket satın almak isteyip istemedikleri hakkında konuşan PlayStation patronu, Sony'nin kesinlikle genişlemeye çalıştığını söyledi. Ryan, "Gelecekteki satın alma faaliyetleri açısından PlayStation Studios'u inorganik şekilde büyütme stratejimizi bitirmedik." cümlelerine yer verdi.

Ardından, "Oyun geliştirme stratejimizde sahip olduğumuzdan çok daha geniş bir pazar erişimine geçerken hedeflerimizi gerçekleştirebilmemiz için teşviklerin olması çok muhtemel. Stratejimizi gerçekleştirme konusunda ve yolumuzu hızlandırmada izin verdiği ölçüde şirketlerimizi çoğaltmak için M&A (şirket birleşmesi) faaliyetlini dikkate alacağız.” sözlerine yer verdi.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 05:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.06.2022 14:03
Aman Jimmy, naughty dog'u filan elinden kaçırma da ...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 31.05.2022 12:17
Bu nesilde Microsoft ile başa çıkabilmeleri için daha fazla stüdyoya sahip olmaları şart zaten
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation patronu stüdyo alımları hakkında konuştu
İlginizi Çekebilir