PlayStation Store web ve mobil platformları için güncelleniyor

Alparslan Gürlek 12.10.2020 - 12:42
Görünen o ki yakında PS3 oyunları almak için PS3 konsoluna sahip olmamız gerekecek.

Sony'nin yeni PlayStation 5 konsolunun disk ve dijital sürümleri için geri sayım başlamışken mağaza ile ilgili bir takım haberler ortaya çıkmaya başladı. PlayStation 3, PS Vita ve PSP'yi ilgi odağından biraz daha öteye taşımaya çalıştıkları görülüyor. PlayStation Store için yakında gelecek bir güncelleme ile konsolların oyunlarını yalnızca bu konsolların üzerinden alabileceğimiz söyleniyor.

PlayStation Store web ve mobil platformlarında PS3 oyunları satılmayacak

Fransız web sitesi Planète Vita tarafından hazırlanan bir rapora göre, web ve mobil platformlardaki PlayStation vitrinleri, eski konsollar da dahil olmak üzere bir dizi ürün kategorisinden yakında kurtuluyor. Sızıntı, Planète Vita'nın güvelinir bir kaynaktan edindiği yaklaşan değişiklikle ilgili Sony Interactive Entertainment tarafından gönderilen bir mesajı gösteriyor.

En büyük değişiklik PS3, PSP ve PS Vita oyunlarının artık mobil ve web mağazalarından satın alınamayacak olması. Yalnızca PS3 ve PS Vita'daki mağaza uygulamalarında bu konsolların oyunları bulunabilecek. Özellikle, cihazdaki PSP mağazası 2016'da kullanımdan kaldırıldı. Yani PSP oyuncuları yalnızca PS3 veya PS Vita aracılığıyla dijital olarak oyun satın alabilecek.

PlayStation Store web ve mobil platformları için güncelleniyor

Değişiklik ayrıca mobil veya web mağazaları aracılığıyla uygulama, tema ve avatar satın alma olanağını da kaldıracak, ancak bu öğeler konsol vitrininden satın alınmaya devam edecek. Değişiklikler herhangi bir cihaz için önceden satın alınmış herhangi bir içeriği etkilemeyecek.

Planète Vita'dan alınan bilgilere göre değişikliklerin 19 Ekim'de web ve 28 Ekim'de mobil uygulamada yürürlüğe girmesi planlanıyor. Öyle görünüyor ki bu güncelleme ile hayranların ilgisi eski konsollardan çekilip, yeni PlayStation 5 ve mevcut sürüm PlayStation 4 üzerine çekilmeye çalışılıyor gibi görünüyor. İşin en garip yanı ise yalnızca PSP konsoluna sahip oyuncuların konsollarına herhangi bir dijital oyun satın almak için PS3 ya da PS Vita sahibi olması gerekmesi. Bunun mevcut PSP oyuncularını olumsuz etkileyeceğinden eminim. Aynı zamanda artık PlayStation 3 oyunlarını satın almak için PS3 konsolunuzun olması gerekiyor. Bu değişiklikler eski konsolları oynayan oyuncuları kısıtlayıp yeni konsollara geçmelerine zemin hazırlıyor. Sizler bu PlayStation Store güncellemeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 26.04.2024 18:08
Kalan Karakter: 300 Gönder
Naru61
Naru61 12.10.2020 18:38
Umarım öz ve anlaşılır bir tasarıma sahip olur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation Store web ve mobil platformları için güncelleniyor
İlginizi Çekebilir