PlayStation stüdyosu Deviation Games birçok çalışanını işten çıkarttı

Tunay Şahin 15.05.2023 - 14:23
PlayStation stüdyosu Deviation Games, 90 kadar çalışanını işten çıkardı. Resmi bir açıklama olmasa da Sony tasarrufa gidiyor gibi görünüyor.

Twitter'daki kaynaklara ve LinkedIn'de paylaşılan kişisel duyurulara göre, PlayStation stüdyosu Deviation Games'in 90 kadar çalışanını işten çıkardığı bildirildi. Stüdyo konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadı.

PlayStation stüdyosu Deviation Games, 90 çalışanını işten çıkarttı

İşten çıkarmalar, şirketi kesinti yapmaya zorlayan bir durum olarak düşünülüyor. Deviation'ın Sony ile ortaklığının Haziran 2021'de duyurulmasından bu yana çalışan sayısının nasıl değişip değişmediği şu anda net değil. O zamanlar şirkette yaklaşık 100 çalışan bulunuyordu. Deviation, PlayStation ile yep bir orijinal oyun üzerinde çalışıyordu, bu durumun ortaya çıktığı sırada bir yıldır geliştirilmekteydi. Stüdyo, oyunla ilgili herhangi bir ayrıntı açıklamadı.

İşten çıkarmalarla ilgili haberler, etkilenen çalışanlar tarafından Twitter ve LinkedIn'de paylaşıldı. Bir çalışan, "Bugün bir grup meslektaşım ve arkadaşım Deviation Games'ten çıkarıldı" diye yazdı, başka bir çalışan "yakın zamanda stüdyonun nasıl zor bir duruma düştüğünü ve bir dizi işten çıkarma yapmak zorunda kaldığını" açıkladı.

İşten çıkarmalarla ilgili haberler, eski Call of Duty direktörü ve Treyarch'ın lideri Jason Blundell'in Deviation Games'ten ayrılmasının ardından geldi. Blundell, ilk oyunu resmi olarak açıklanmadan önce stüdyodan ayrıldı. Stüdyo, ayrılması için herhangi bir neden belirtmedi, yalnızca "Jason'ın yaptığı katkıları takdir ettiğini" söyleyerek, ona "gelecekteki çabalarında" iyi dileklerini diledi. Blundell, stüdyoyu geliştirici arkadaşı Dave Anthony ile birlikte kurmuştu.

Sony ve Deviation Games şimdiye kadar işten çıkarmalar konusunda sessiz kaldılar. Stüdyonun devam eden projelerini geliştirirken nasıl ilerleyeceği henüz belli değil.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 17:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
emc
emc 17.05.2023 12:26
Pandeminin etkilerini bir süre daha hissedeceğiz. Oyun firmaları açısından evden çalışma pek verimli geçmediği Cyberpunk çıkışıyla kendini belli etti. Oyun geliştirme süreçlerine 1 ila 3 yıl arasında ekleme oldu. Bu arada Şu yapay zekayı oyun yapım ve hatta Glich~bug bulma alanında kullanmanın bir yolunu bulmaları lazım.Bu gidişler AAA tabir ettiğimiz oyunların yapım süreci 3 yıl değil, 5 yıl değil, 10 yılları rahat bulacak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.05.2023 21:31
Sony Ps5 çıkalı iki buçuk sene oldu çıkan oyunlar ortada Sony ne yapmak istiyor bu bilemiyorum ama şunu iyi biliyorum insanlar ileride yeni çıkması muhtemel ps6 alma konusunda pek istekli olmayacaklar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
PlayStation stüdyosunda işten çıkarmalar
İlginizi Çekebilir