1/4

Playstation Tarihi: El konsolları

Özgür Yıldız 19.02.2013 - 15:21
Playstation Portable'dan PS Vita'ya uzanan bir hikaye.
Playstation markası PS1 ve PS2’yle oldukça tutulmaya başlandığında, Sony’nin el konsolu işine de el atması gerekliliği ortaya çıkmıştı. Ne de olsa insanlar her yerde Playstation oynayamıyordu. El konsolu piyasası, o dönemde Nintendo’nun egemenliğinde ve cep telefonlarının tehditinde bulunuyordu. Piyasaya Nintendo’nun egemenliğini yıkacak ve cep telefonlarının tehditiyle yarışabilecek bir konsol çıkmalıydı.

Sony ilk olarak taşınabilir bir Playstation geliştirdiğini, 2003’teki E3 fuarından önce özel bir basın toplantısıyla duyurmuştu. Ancak o zamanlar cihazın görünüşü ya da teknik detaylarıyla ilgili herhangi bir bilgi açıklanmamıştı. Bu durum o senenin E3’ünde de aynı şekilde devam etmişti. Cihaz o kadar abartıldı ki, Sony’nin o dönemdeki CEO’su Jose Villeta, PSP’den “21. yüzyılın Walkman’i” olarak bahsediyordu.
 
Cihazın ilk konsept görüntüleri 2002’nin Kasım ayındaki bir strateji toplantısından sızmıştı. Ancak görsellerde bir analog çubuğun bulunmaması, çoğu kişi tarafından endişeyle karşılanıyordu.

PSP resmi olarak 2004 senesinde düzenlenen E3 fuarında tanıtıldı. Tanıtılan konsolda analog çubuk bulunması ise endişelenenlere rahat bir nefes aldırdı.

Playstation Tarihi: El konsolları
PSP-1000