1/2

Playstation Vita (PS Vita)

Mahmut Saral 2.03.2012 - 10:50
Sony'nin yeni nesil el konsolu, elleri şenlendiriyor
Uzun süredir merakla beklediğimiz Sony PS Vita, 22 Şubat itibarıyla satışa sunuldu. Ofisimize gelir gelmez de her bir detayına göz atmayı, kurcalamayı, oyunları test etmeyi ihmal etmedim. Nasıl edebilirim ki, şu an en çekici mobil konsol konumunda kesinlikle PS Vita var ve bunu hakikaten hak ediyor.

PS Vita'nın detaylı inceleme yazısına, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Ben ise, PS Vita hakkındaki izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Dolu dolu mobil konsol

Vita'yı ilk elime aldığımda, avuçlarımda bir dolgunluk hissettim. Bundan kastım, konsolun büyük veya ağır olması değil, dolu dolu teknolojiyi avuçlarımda taşıyor olmamdı. İlk olarak PS Vita'nın tasarımı gerçekten hoşuma gitti. Eski PSP modelleriyle karşılaştırıldığında, tasarım olarak birkaç gömlek üstün olduğu çok açık ortada. Tabii bu tasarımı oluşturan unsurlar önemli. Büyük OLED ekranı, denediğim oyunlardaki renklerin canlılığının ve keskinliğinin belki de en önemli kaynağı.
Playstation Vita (PS Vita)
FIFA Football, Ucharted: Golden Abyss, ModNation, Reality Fighters, ilk etapta oynadığım oyunlardı. Özellikle FIFA Football ve Uncharted: Golden Abyss'in kalitelerine hayran kaldım. Grafiksel kaliteleri, oynanış mekanikleri, animasyonlar ve oyunların dolu dolu olması, Vita'nın "başlı başına bir mobil konsol" olduğunun kanıtı. Reality Fighters'ta yer alan Augmented Reality (Artırılmış gerçeklik) özelliği de çoğu zaman hem bizi, hem de bulunduğumuz mekanları içine ekleyecek gibi görünüyor. Tabii bu özellik, Vita ile daha birçok oyunda kullanılacak.

Analog, sen bizim her şeyimizsin

Sol ve sağda olmak üzere cihazın ön alt kısmında bulunan analog çubuklar, oyun deneyiminin rahatlığı, dolayısıyla keyfi için harika olmuş. Özellikle TPS ve FPS türü oyunlarda, Auto-Aim'e gerek kalmadan (Kolayı sevenler için), çok rahat şekilde hareket edebiliyoruz. İlk önemli örneğini de Uncharted: Golden Abyss'de görebilirsiniz.