Playstation VR2 detayları ortaya çıktı

Merlinin Kazanı 5.01.2022 - 13:54
Uzun zamandır beklediğimiz Sony'nin sanal gerçeklik gözlüğü Playstation VR2 detayları, Las Vegas'ta gerçekleştirilen CES Fuarı'nda ortaya çıktı.

Las Vegas'ta gerçekleşen CES Fuarı tüm hızı ile devam ediyor. Bir çok firmadan yeni ürün açıklamaları gelirken, oyun firmaları da boş durmuyor. Sony, Playstation tarafında da uzun süredir beklediğimiz açıklamalar Playstation Blog'da yayınlanan bir yazı ile geldi ve Playstation VR2 detayları ortaya çıktı. Henüz bir görsel yayınlanmamış olmasına rağmen, orijinal versiyonundan çok farklı olacağını düşünmüyoruz. Muhtemelen detaylar, bir sonraki State of Play etkinliğinde ortaya çıkacaktır.

Playstation VR2 detayları

  • Gerçekçi grafikler: PS VR2 sunduğu 4K HDR, 110 derecelik görüş alanı ve foveated rendering ile yüksek kaliteli grafik deneyimi sunuyor. Oyuncular, OLED ekranla birlikte 90/120 Hz kare hızında, 2000x2040 çözünürlüğe erişebilirler.
  • Kontrol cihazı takibi: PS VR2, üzerine entegre olan kameralar aracılığıyla oyuncuyu ve kontrol cihazlarını takip ediyor. Böylece ayrıca bir kameraya ihtiyaç duymadan baktığınız yön ve hareketleriniz oyun içine yansıtılıyor.
  • Yeni duyu özellikleri: Göz takip, gözlük geri bildirimi, 3D Ses ve yenilikçi PS VR2 Sense kontrol cihazını bir araya getiren PS VR2 Sense teknolojisi, oyuncuyu inanılmaz bir deneyime dahil ediyor. Gözlük geri bildirimi, oyuncunun oyun içi davranışlarındaki hisleri artırıyor. Tek bir motor tarafından yaratılan bu özellik, akıllı bir dokunsal öğe ekleyerek oyuncuları, oyun deneyimine yakınlaştırıyor. Örneğin, oyuncu gergin bir anda karakterinin yükselen nabzını, başının üzerinden hızla geçen bir nesneyi ya da hızla ilerlerken bir aracın ivmesini hissedebiliyor. Ayrıca PS5’in Tempest 3D AudioTech ses motoru, oyuncuyu çevreleyen sesleri canlandırarak deneyimi destekliyor.
  • Göz izleme: PS VR2 göz izleme özelliğiyle gözlerinizin hareketini algılayarak, basit bir yöne baktığınızda oyun karakterinizin de bu noktaya bakmasını sağlıyor. Bu özellik, oyuncuların daha sezgisel bir etkileşime girmesini sağlayarak, önerdiği gerçekçi ve duygusal deneyim ile oyun deneyiminde yeni bir seviye sunuyor.
  • PlayStation VR2’deki tüm yeni gelişmeler, PS VR2 Sense kontrol cihazının dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetik tuşlarıyla birleştiğinde, oyuncuların oyunlarla çok daha gerçekçi bir etkileşim kurmalarını sağlıyor. Sadece tek bir kablo ile PS5’e bağlanabilen PS VR2’nin basit kurulum süreciyle doğrudan VR deneyimine erişebileceksiniz.

Playstation VR2 detayları ortaya çıktı

PS VR2 teknik özellikleri

Ayrıca bu duyurunun dışında bir de Playstation VR2 için yeni bir oyun duyurusu daha yapıldı. Guerrilla ve Firesprite'tan Horizon Call of the Mountain oyunu da, cihazın ilk duyurulan yapımı oldu. Horizon dünyasının içine girmemizi sağlayacak olan yapımlar hakkında henüz bir bilgi bulunmamakta.

Panel çözünürlüğü 2000 x 2040 göz başına
Panel yenileme hızı 90Hz, 120Hz
Lens ayırma Ayarlanabilir
Görüş Alanı Yaklaşık. 110 derece
Sensörler Hareket sensörü: Altı eksenli hareket algılama sistemi (üç eksenli jiroskop, üç eksenli akselerometre)
ataşman Sensör: İR Mesafe sensörü
Kameralar Kulaklık ve kumanda takibi için 4 kamera Her göz için göz takibi için IR kamera
Geri bildirim Kulaklıkta titreşim
PS5 ile iletişim USB Type-C®
Ses Giriş: Dahili mikrofon Çıkış: Stereo kulaklık jakı
Düğmeler [Sağ]
PS butonu, Seçenekler düğmesi, işlem düğmeleri (daire / Çapraz), R1, düğme, R2, düğme, sağ çubukla / R3 düğmesi
[Sol]
PS butonu oluşturma, düğme, işlem düğmeleri (Üçgen / kare) L1 düğmesi , L2 düğmesi, Sol Çubuk / L3 düğmesi
Algılama/ İzleme Hareket Sensörü: Altı eksenli hareket algılama sistemi (üç eksenli jiroskop + üç eksenli ivmeölçer)
Kapasitif Sensör: Parmakla Dokunma AlgılamaIR LED: Konum İzleme
Geri bildirim Tetik Etkisi (R2/L2 düğmesinde), Dokunsal Geri Bildirim (birim başına tek aktüatör ile)
Bağlantı USB Type-C® Bağlantı Noktası
İletişim Bluetooth® Ver5.1
Pil Tür: Dahili Lityum İyon Şarj Edilebilir Pil
Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 8.05.2024 06:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.01.2022 23:06
Ilk vr i kablolari yuzunden almamistim yine kablo manyagi olacaksa olmaz!!!Hangi devirdeyiz kardesim tamamen kablosuz olmali,daha cok oyunu desteklemeli,dualshock la oturdugun yerden oynanabilmeli,kamera zorunlulugu olmamali,pratik olmali yoksa 3d gibi patlar benden soylemesi.
MK Okuru
MK Okuru 7.01.2022 11:23
o sistemi uzun sure çalıştırmak için iyi bi batarya lazım. bir çok kişi ağırlığının 2 veya 3 katına çıkmasını hoş karşılamaz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.01.2022 10:15
bizim için fiyat önemli... :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.01.2022 23:22
Bende mide bulantısı yapmıştı önceki versiyon..O mevzu ne olacak acaba
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.01.2022 15:02
Öncelikle bir ps5 kullanicisi olarak horizon, boş adı bir oyun nedenmi. Zevki heyecanı 0 Vr si hec oynanmaz
MK Okuru
MK Okuru 5.01.2022 19:29
Bence horizon gayet orjinal fikirli, eglenceli, konusu merak uyandiran bir oyun. Tek sorunu bos acik dunyasi ve kotu yan gorevleri, onuda 2. oyunda doldururlarsa tadindan yenmez. Bu sebeplerden sana katilmiyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.01.2022 17:31
Türkiye de, en az 10bin TL - 15 bin TL arasında satılır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Playstation VR2 detayları ortaya çıktı
İlginizi Çekebilir